'PKK/HDP İmamoğlu'nu destekliyor'

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, AKP'nin Öcalan hamlesi yaptığını ancak Kandil ve HDP’nin Öcalan’a göre tavır almadığını söyledi

Tarih:

PKK elebaşı Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmesi siyasette ‘açılım’ tartışması başlattı. Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, AK Parti'nin Öcalan hamlesi yaptığını ancak Kandil ve HDP’nin Öcalan’a göre tavır almadığını söyledi. Reyhan, PKK ve HDP’nin İmamoğlu’na destek açıklamalarını hatırlattı.

 

Aydınlık’a konuşan Genel Sekreterimiz Utku Reyhan ise Ak Parti’nin Öcalan hamlesi yaptığı ancak PKK ve HDP’nin İmamoğlu’nu desteklediği belirtti. Reyhan’ın değerlendirmesi şöyle:

“PKK ve HDP’nin CHP’nin adayı İmamoğlu’na verdiği destek son derece açık. Yani, doğrudan Kandil’deki yöneticiler, ‘oylarını AKP-MHP faşizmine karşı İmamoğlu’na vermek gerektiğini’ söylediler. HDP Eş Başkanı Pervin Buldan da 31 Mart seçimlerindeki tutumlarını aynı şekilde sürdürecekleri söyledi. Dolayısıyla bu terör örgütünün ve yasal partisinin kime destek verdiği son derece açık.”

Hükümetin de birtakım hamleler yaptığını belirten Reyhan şöyle devam etti: “Fakat bu hamleler doğrudan terör örgütüyle değil bir takım semboller üzerinden yapılmak isteniyor. Yalnızca avukat görüş yasağının kaldırılmasına açılım ya da yeni bir işbirliği gibi çok büyük anlamlar yüklememek lazım. Bence bir manevra yapılıyor. Öcalan ile Kandil arasında bir ikilik yaratmaya çalışıyorlar. Ama Kandil ve HDP’nin Öcalan’ı da tanımadığı görülüyor. Çünkü Öcalan ilk avukatları ile görüştüğü zaman Kandil’den açıklama yapıldı ve bunun bir tertip olduğunu söylediler. Kendi ‘liderlerini’, yani Abdullah Öcalan’ı da eleştirmiş, reddetmiş oldular. Dolayısıyla burada örgütün önderliğinin, liderliğinin CHP’den yana tavır aldığı çok açık. Zaten açık açık söylüyorlar.”