Perinçek İran’da başyazar

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Doğu Perinçek’in açıklamaları İran’da İngilizce yayımlanan Tehran Times gazetesinde başyazı oldu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek’in açıklamaları, İran’da İngilizce yayımlanan Tehran Times gazetesinde 21 Nisan’da başyazı oldu.

 

Perinçek, ABD’nin Suriye’ye düzenlediği füze saldırısını basın açıklaması ile kınamıştı. Tehran Times Perinçek’in açıklamasını birinci sayfanın başyazı bölümünde, “Emperyalist Saldırıya karşı Suriye’nin yanındayız” başlığıyla verdi.

 

1979 yılında yayın hayatına başlayan ve başta batı dünyasının İran ve bölgede ülkelerindeki son gelişmeleri takip ettiği Tehran Times, Batı Asya ve dünyada yaşanan gelişmeleri bölgeden yorumlarla dünya ile buluşturuyor.

 

Tehran Times gazetesinin yayımladığı makalede Perinçek, saldırının Astana Sürecine ve Türkiye’nin de milli çıkarlarına karşı düzenlendiğini belirtti.

 

Cumhurbaşkanlığı adaylığını ilk açıklayan kişi olan Perinçek’in hükümet programı maddelerinden biri, komşularla işbirliği içinde PKK’ya beyaz bayrak çektirmek ve Türkiye’yi üretim ekonomisine geçirmek.