Perinçek’in açıkladığı ‘ABD’den PKK’ya maaş’ belgesi Rusya’da gündem

Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in Türkiye kamuoyuna duyurduğu, ABD Savunma Bakanlığı belgeleri Rus basınında geniş yankı uyandırdı

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek’in Türkiye kamuoyuna duyurduğu, ABD Savunma Bakanlığı belgeleri Rus basınında geniş yankı uyandırdı.

 

Rusya’nın Ria Fan olarak kısaltılan Federal Haber Ajansı (Fedealnoe Agenstvo Novostey) “Suriye Amerika’nın mali raporlarında: Pentagonun Kürtlere desteğinin neden bitmeyeceği” başlıklı bir haber yayınladı.

 

Federal Haber ajansı, Şubat ayı itibariye 11 milyon takipçisi bulunan ve Rus basınında alıntılarda yedinci sırada.

 

 

ABD’den PKK’ya 200 ila 400 dolar maaş

 

Haberde, Federal Haber Ajansı, Amerikan Savunma Bakanlığının resmi sitesini incelediklerini Pentagon’un silahlı Kürt güçlerine nasıl destek sağladığını öğrendiklerini belirtti. Geçtiğimiz Aralık ayında IŞİD’in Suriye topraklarında etkisiz hale getirilmiş olmasına rağmen Amerika Birleşik Devletleri’nin kanunsuzca Suriye topraklarına yerleştirdiği güçleri çekmeye niyeti olmadığını, bunun da ötesinde Pentagon’un 2019 yılında bitmeyeceği görülen planları olduğu görüşü de öne sürüldü.

 

Rus haber sitesi, ABD’nin Suriye’deki 10.000 PKK üyesini raporda ‘ortağımız olan güçler’ olarak tanımladığını ve bunların doğrudan Amerikan komutanlarından kişi başına 200 ila 400 dolar maaş aldıklarını aktardı. Federal Haber Ajansı, ABD’nin maaşlı gücünü 2018 sonuna değin 65 bin kişiye çıkarmayı da planlandığı vurgulandı.

 

 

Rus basınında Perinçek: “ABD yenilgisini kabul etmeli”

 

Federal Haber Ajansı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in bu konudaki görüşlerine de yer verdi.

 

“Küçük terör grupları Amerika’nın hegemonyasını kurtaramayacak. Bu belge PKK’nın Amerikan ordusunun parçası olduğunu ispatladı. Kürdistan’ın Amerika’nın stratejik projesidir, ama proje Zeytin Dalı Harekatı’nın başarısıyla yerle bir olmuştur” diyen Doğu Perinçek, Amerika’nın artık Orta Doğu’da kaybettiğini ve dünyanın Avrasya Çağı’na girdiğini kabul etmesi gerektiğini belirtti. Perinçek, ABD’yi derhal tüm silahlı güçlerini Orta Doğu’dan çekmeye ve Astana sürecini tanımaya çağırdı.

 

 

Basında PKK vurgusu

 

Federal Haber Ajansının yaptığı bu haber aralarında Rueeconomics, Politeexpert, Gosnovosti.com, Nationnews olmak üzere bir çok haber ajansı ve sitesi tarafından kullanıldı. Tüm haber sitelerinin haberi inceleyerek ve kendi imzaları ile yayınlaması, aynı zamanda istisnasız olarak ABD ve PKK ilişkisinden bahsetmeleri dikkati çekti.