Partimizden Avrasya Şizofrenler Derneğine Ziyaret

İstanbul 1. bölge milletvekili adaylarımız Avrasya Şizofrenler Derneğini ziyaret etti.

Tarih:

 

İstanbul 1. bölge milletvekili adaylarımız bugün Avrasya Şizofrenler Derneğini ziyaret etti. Ziyarete katılan adaylardan İstanbul E. Valisi Erol Çakır, Av. Günizi Dizdar, Hasan Ataman Yıldırım, Ayla Aysal, Jale Yanılmaz, Bahir Bilge, Çınar Çetinkaya; dernek başkanı Mustafa Alper ve dernek üyeleri ile birlikte şizofren hastalarının yaşamlarını ve ülkedeki sağlık sorunlarını konuştular.

Dernek başkanı Mustafa Alper, şizofren hastalarına yönelik dernek faaliyetlerini anlatırken devlet tarafından destek görmediklerini belirtti. Ayrıca Türkiye’nin rehabilitasyon konusunda yetersiz olduğunu ve hastanelerin rant kapısına dönüştüğünü söyledi.

 

Milletvekili adayımız Erol Çakır, Vatan Partisi iktidarında Atatürk’ün çağdaşlık kurallarını yerine getirmekle beraber çağdaş devletin en önemli vasıflarından biri olan sağlık hizmetine ve hastalara gerekli ilginin gösterileceğini ifade etti. Çakır, “Vatan Partisi; böyle ilgisiz kalmış, toplum sorunlarına eğilen ve bunların yararına faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde olacağız” dedi.