Parti heyetimizden Türk Metal Sendikasına destek ziyareti

Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, Türk Metal Sendikası İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal'a destek ziyaretinde bulundu

Tarih:

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Parti heyetimizden, MESS görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine eylemlere başlayan Türk Metal Sendikasına destek ziyareti geldi. Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, sendikanın İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal'a destek ziyaretinde bulundu

 

Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu, MESS ile toplu sözleşme görüşmelerinde uyuşmazlık zaptı tutulmasının ardından eylemlere başlayan Türk Metal Sendikası'na destek ziyaretinde bulundu. İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal'ı ziyaret eden Mutlu'ya Merkez Karar Kurulu (MKK) Üyesi ve İzmir İşçi Sendika Bürosu Başkanı Talat Özdemir eşlik etti. Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette konuşan Mutlu, sendikaya mücadelesinde başarılar diledi ve her şart altında desteğe hazır olduklarını kaydetti. Vatan Partisi heyetine destekleri nedeniyle teşekkür eden Mürsel Öcal, toplu sözleşme süreci ve eylemlerle ilgili bilgi verdi. Öcal, “MESS ile toplu sözleşme süreci 130 bin işçiyi doğrudan ilgilendiriyor. Ayrıca, özel sektördeki tüm sözleşmelerin de tabanını oluşturuyor. 2 Aralık Cumartesi gününden itibaren fazla mesaiye kalmıyoruz. Pazartesi günü, MESS'e bağlı işyerlerimizde çatal-kaşık çalarak protesto eylemi yaptık. Perşembe günü Türkiye'de 210 işyerinde basın açıklamaları yaptık. Bu eylemlere katılım yüzde 99 civarında. İşçilerimiz, hiçbir dönemde olmadığı kadar mücadeleyi kabullenmiş durumda. Bu süreçte herkesin desteğine ihtiyacımız var. Sizleri burada görmekten mutluluk duyuyorum” diye konuştu.


Öcal, işkolunun Türkiye'nin ihracatının yüzde 12'sini gerçekleştirdiğini, üretim rekorları kırıldığını, Türk işçisinin dünyanın en kaliteli üretimini yaptığını belirterek, “Ancak işçiler, emeklerinin karşılığını alamıyor. İş, işçilerin ailelerini geçindirecek, insanca yaşayacak ücret vermeye gelince sorun yaşanıyor” dedi.


Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Rifat Mutlu, haklı mücadelelerinde Türk Metal Sendikası'nın yanında olduklarını vurguladı.