Özgür Bursalı: HDP kapatılacak, Şırnak Vatan Partisi'ne koşacak

Şırnak İl Başkanlığımızın açılışı büyük coşkuyla gerçekleşti

Tarih:

1/2
2/2

Vatan Partisi Güneydoğu’da il ve ilçe başkanlıkları açılışına hız kesmeden devam ediyor. 9 Mart tarihinde Silopi İlçe Başkanlığı binası açılışı ile Güneydoğu çıkarmasını başlatan Vatan Partisi heyeti, bugün de Şırnak İl Başkanlığı binasının kurdelesini kesmek için buluştu. Açılışa Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Öncü Gençlik Genel Başkanı Ferdi Tanhan, Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan, MYK Üyesi Bayram Yurtçiçek, Öncü Kadın Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Gürkan, Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Gönül Güçlü Yurtçiçek, Şırnak İl Başkanı İsmail Kabul, Silopi İlçe Başkanı Mustafa Bayrak, Şırnak Merkez İlçe Başkanı Selman Cavlak, Kasrik Beldesi Eski Belediye Başkanı Bahattin Şanlı, kanaat önderi Sadık Düzgün, köy korucuları ve Şırnak halkı katıldı.

 

Yoğun katılım ile gerçekleşen açılışta Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve Vatan Partisi Şırnak İl Başkanı İsmail Kabul Şırnaklılara seslendi. 

 

Açılış konuşmalarının ardından 50’nin üzerinde yeni üyeye  parti rozetleri takıldı. Vatan Partisi saflarına katılanlara Aydınlık Gazetesi hediye edildi. Rozet töreninin ardından esnaf ziyareti yapan Vatan Partisi heyetine Şırnaklıların ilgisi yoğundu. 

 

 

ANALARIMIZIN CESARETİ İLE BU KALEYİ KURUYORUZ

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı konuşmasına PKK teröre karşı yürüyüş yapan Şırnak annelerini selamlayarak başladı. Şırnak’ta vatan, üretim ve insanlık kalesinin kurulduğuna dikkat çekti. Bursalı “ Şırnak’ta Vatan Partisi olarak bir vatan, üretim ve insanlık kalesi kuruyoruz.. Arkamızdaki bina dört duvarla kaplı tepesinde bir çatı olan sıradan bir bina değildir. Bu bina Şırnaklılarla birlikte yarınlarımızı geleceğimizi, vatan için üretim için seferber edeceğimiz merkezin karargahıdır. Bu kaleyi kurarken Şırnaklılarla kuruyoruz, sizlere güvenerek kuruyoruz. Daha geçen hafta işte Şırnak’ta sizlerin, vatanseverlerin, Şırnaklı analarımızın o binlerce insanı ellerinde Türk bayraklarıyla o gözlerindeki cesaretle nasıl yürüdüğünü gördünüz. PKK’nın üzerine HDP’nin üzerine. İşte Vatan Partisi bu kaleyi, o analarımızın gözündeki cesaretle kuruyor. Yine onların cesaretiyle kuruyoruz, göğsünü siper eden, dağa kaçırılan evladının canını kurtarmak isteyen, onlara kavuşmak isteyen analarımızın kararlılığıyla kuruyor.” dedi.

 

 

TÜRKİYE GÜNEYDOĞU’DAN BİRLEŞİYOR

 

Türkiye’yi Güneydoğu’dan bölmeye çalıştıklarını vurgulan Bursalı “Silopililer, Şırnaklılar, Diyarbakırlılar Türkiye’yi buralardan birleştirdi. Şırnak’tan birleştirdi. Biz de Vatan Partisi olarak bölünmeyen, parçalanmayan Şırnak'ımıza geldik. 'Türk de biziz Kürt de biziz' diyerek bu birliğimiz ve kardeşliğimizle bu kaleyi yükseltiyoruz.“ dedi.

 

 

ŞIRNAK ÇARŞILARINDA İŞSİZ GENÇ KALMAYACAK

 

Vatan Partisi Şırnak İl Başkanlığı’nın üretmek isteyen, iş arayan gençler için bir kale olduğuna değinen Özgür Bursalı “Şırnak çarşımızdan gezen, iş arayan Şırnaklı gencimizin umuduyla bu kaleyi kuruyoruz. Okumak isteyen, üretmek isteyen Şırnaklı gençlerimizin umuduyla bu kaleyi kuruyoruz. Onlara söz veriyoruz; Şırnak çarşılarında bir tane işsiz gencimiz kalmayacak. Şırnak genci üretecek, Şırnak genci başı dik olacak, Şırnak genci öz güvenli olacak. Hep birlikte başı dik, üreten Türkiye ‘de Şırnak yıldız olacak.” dedi.

 


KÖYLERİMİZİ ÜRETİM MERKEZİ HALİNE GETİRECEĞİZ

 

Köylerin yeniden canlandırılacağını söyleyen Bursalı “Bu kaleyi köyüne dönmek isteyen, çeşitli nedenlerden dolayı yıllar önce köylerini boşaltmış üretemeyen, merasını kuramayan, hayvanını otlatamayan ama bugün hasretiyle yanıp tutuşan köylülerimizin hasretiyle kuruyoruz. Köylülerimizi köylerine geri göndereceğiz. Köylerimiz tekrar üretim merkezi haline getireceğiz, söz veriyoruz. Vatan Partisi üretim devrimi programıyla, planlarıyla işte ona da Diyarbakır’dan başladık. Bu köylerimizi yeniden canlandıracağız. Köylümüzü köylerine geri göndereceğiz ve orada mutlulukla, refahla üretmeye devam edeceğiz.“ dedi.

 

 

HDP’Yİ EFENDİSİ ABD KURTARAMAYACAK, HDP KAPANACAK

 

PKK’yı hendeklere gömen askerimizin ve polisimizin kararlılığını vurgulayan Vatan Partisi Genel Sekreteri “Onların kararlılığı ile bu kaleyi ayağa kaldırıyoruz.” dedi.
Bursalı “Bugün rahat geziyoruz, güvenle çalışıyoruz. Esnafımız kepenklerini kapatmıyor, herkes huzurlu. Ordumuz, polisimiz, Şırnaklımız  terör örgütünü bir daha çıkmamak üzere hendeklere gömerek bunu başardı. Onların vatanseverliği bu binanın en önemli harcı olacak. Bu kale ABD’nin piyonu haline gelmiş HDP’yi kapatma kararlılığı ile yükselecek. HDP Kapatılacak. Bunu Şırnak’tan bir kez daha ilan ediyoruz. HDP’yi ABD kurtaramayacak, HDP’yi efendileri kurtaramayacak. Çünkü HDP’yi Diyarbakırlı kapattı, Şırnaklı kapattı, askerimiz, polisimiz kapattı. Şimdi Türkiye’nin önünde terörle mücadelede topyekün başarı için PKK’nın eli kolu bacağı olan bu örgütü kapatma kararlılığı ile buradayız. Bu kararlılıkla Vatan Partisi Şırnak İl Örgütümüzü yükselteceğiz. “ dedi.

 

 

HDP’YE OY VEREN KARDEŞLERİMİZİ DE KAZANACAĞIZ

 

Özgür Bursalı “HDP’ye oy vermiş insanlarımızı kardeşlerimizi canlarımızı da kazanma iradesiyle bu kaleyi kuruyoruz. O insanlar bizim insanımız. 6 milyon insan diyor, o 6 milyon bizim halk parçamız. O 6 milyonu kazanarak Türkiye’nin vatan bütünlüğüne üretim ekonomisine bu güzel geleceğine seferber ederek o terör örgütünü hakkından geleceğiz En zor zamanlarda bu topraklarda hep Vatan Partisi Şırnaklısıyla, Cizrelisiyle, Silopilisiyle Diyarbakırlısıyla omuz omuzaydı. Genel Başkanımız sayın  Doğu Perinçek, 50 yıldır bu bütünlüğü birliği Türkiye’nin tam bağımsızlığını başı dik Türkiye’yi savunarak lider oldu. Sizlere Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in selamını getirdik. Zor zamanları geride bıraktık, art? ?k güzelliklere Vatan Partisi ile ilerleyeceğiz. Hiçbir partiye mecbur değilsiniz, o terör partisine zaten mecbur değilsiniz. Ama onun dışında da Vatan Partisi sizin partiniz. Vatan Partisi Kürdümüzün partisi, Türkümüzün partisi bu milletin partisi.“ dedi.

 

Vatan Partisi Şırnak İl Başkanı ve Şırnak Belediye Meclis Üyesi İsmail Kabul “Vatan Partisi öncülüğünde nice başarılara imza atılacağına dair hiç şüphe bulunmasın. Hep birlikte el ele verip başaracağız. Genel Başkanımız Şırnak halkı için önemli adımlarını atmıştır. Özellikle mera yaylaları ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah kısa zamanda meralarımız özgürleşecek. Özgürce dolaşacağız artık. Partimizin açılışı hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu. 

 

 

VATAN PARTİSİNE DİYARBAKIR’DAN BÜYÜK KATILIM 

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Başkanlığındaki parti heyeti, il ve ilçe başkanlıklarının açılışlarını tamamladıktan sonra 11 Mart’ta Diyarbakır’da üye katılım töreni düzenleyerek Güneydoğu turunu tamamlayacak.