Öncü Kadın İstanbul İl Kurultayı tamamlandı

Kadınlar mücadelenin en önünde yer alıyor

Tarih:

1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7

12.01.2020

Vatan Partisi Öncü Kadın İstanbul İl Başkanlığı, 12 Ocak, Pazar günü Taksim Gönen Hotel’de Hatice Gürsel 5. Olağan İl Kurultayını tamamladı. Kurultaya, Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve Kadıköy İlçe Başkanı Osman Erbil katıldı. Bu kurultayla gericiliğe ve bölücülüğe karşı mücadelenin en önünde yer alacaklarını vurgulayan partililer, kadınların öncü rollerini oynamak üzere partiyi büyütmenin önemine dikkat çekti. Aynı zamanda kadına yönelik şiddet, kadın-erkek eşitliği ve kadınların üretimde, emek ve işgücü piyasasında ne kadar yer aldığı gibi pek çok sorunla mücadele kararlılığı yeniden vurgulandı.

 

Kurultayda, Amiral Soner Polat 11. Genel Kurultay hazırlıkları kapsamında rapor taslağı tartışıldı ve kadınların yükselen sesine önderlik edecek, vatan savaşı siyasetlerinde kararlı ve öncü rol oynayacak kadrolar seçildi. Faaliyet raporu ve mali raporunun sunumunun oy birliğiyle aklanmasının ardından konuşmasını yapmak üzere Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı kürsüye çıktı.

 

Ayvalı,"Kadınlar ön mevzilere giriyorsa o savaş kazanılıyor demektir. Ezilen, baskılanan, hayatın dışına itilen kadınlar ‘artık yeter’ diyerek geleceğini ellerine aldıysa, kadınlar yarını kuruyorsa o savaş kazanılıyor demektir.


Öncü Kadın savaşan kadındır. Şimdi yeniden kadınların ön mevzilere girdiği bir süreç yaşıyoruz.


Öncü Kadın;


Esma Çevik Astsubayın kararlılığıdır.


Yarbay Songül Yakut'un vatan aşkı, insanlığa inancıdır.


Hacire Anne'nin sesidir, cesaretidir.


Aybüke Yalçın'dır. Öğretendir, öğrenendir.


Emine Bulut'un çığlığıdır.


Ceren Özdemir'in yaşama tutkusudur.


Ayşe Teyze'dir, alınteridir, emektir.


Sevgi Polat'ın başı dikliğidir.


Hatice Gürsel'in vericiliğidir.


Muazzez İlmiye Çığ'dır, Cumhuriyettir.


Öncü Kadın örgütlü kadındır.


Diyarbakır anneleri HDP'nin maskesini düşürürken dün gördük ki Sn. Selvi Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun eşi Sn. Dilek İmamoğlu bir maskeli baloda figüranlık yapmaya kalktılar. Türk kadının sorunlarına yabancılaşmış olabilirler fakat sizin yeriniz onların yanıdır, göreviniz onların mücadelesine destek olmaktır.


Hiçbir cumhuriyet kadını bölücülerle pasta kesmez, teröristlerle kol kola girmez, dünyanın en güzel kıyafeti bile bu ayıbı örtemez. Yakaya ayyıldızlı broş takıp baloya katılınca değil, yakaya ay yıldızlı rozeti takıp cepheye koşunca Cumhuriyet kadını olunur” dedi.


Ayvalı’dan sonra söz alan Cem Dikmen,"Kadını erkeğinden geri olan hiçbir partinin devrim yapma şansı yoktur. Bu kararlılıkta ve özveride olan kadınlarımız çelik disiplinle Türkiye'nin geleceğini inşa etmektedir. Öncü Kadın kimliğini daha da yücelteceğiz. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Çünkü saldırı şimdi kadın üzerinden geliyor. Kadının duygusallığını kullanarak Selahattin Demirtaşları aklamaya çalışıyorlar. Kadının zarafetini, kıyafetini kullanarak Cumhuriyet kadınını tarif etmeye çalışıyorlar” sözlerini kaydetti.


MYK üyesi ve Kadıköy İlçe Başkanı Osman Erbil ise konuşmasında şunları vurguladı:


"Bugün en çok tartışılan konuların başında elbette ki bölgemizdeki mücadeleler yer alıyor. Türkiye'yi İran'ın karşısında konumlandırdılar. Mezhepçilikte azgınlaşmaya başladırlar ve İran'a karşı psikolojik savaşı yükselttiler. Emperyalizme karşı mücadelede ölümü göze alan generallerimizle savaşın içindeyiz, ne mutlu bizlere. Generalleri ve subayları ölümü göze alan ülkeler emperyalizme diz çökmezler. Bu saldırı, suikast ABD için bir zafer değildir, sonun başlangıcıdır. Çünkü Amerika Irak'ı, Suriye'yi parçalayamadı, Yemen'de hedeflerine ulaşamadı. İran her seferinde ABD'nin oyunlarını bozdu ve ABD bunlara engel olamayıp Kasım Süleymani’yi şehit etti. ABD diyor ki sen İran'ı desteğe devam edersen sen de hedefimdesin. ABD korkusu salanlar ne diyor? İran'dan uzaklaşalım, Ortadoğu yangın yeri. Biz zaten savaşıyoruz. Biz zaten ABD'ye karşı bedeller ödüyoruz, evlatlarımızı şehit veriyoruz. Biz neyden korkacağız? O yüzden CHP, İYİ Parti istediği kadar uğraşsın. HDP istediği kadar uğraşsın. Türk milletini bu yoldan geri döndüremeyecekler. Türk devleti vatanı savunacak. Türk devleti yavru vatanı savunacak. Türk devleti mavi vatanı savunacak” diyen Erbil, konuşmasına şu şekilde devam etti:


“Biz aslında mücadelemizi yalnızca kendi vatanımız için değil, bütün Asya halkları ve mazlum milletler için veriyoruz. Kendi milletimize, erkeğimize, kadınımıza, askerimize ve en önemlisi komşularımıza güveneceğiz. Coğrafya kaderdir, değiştiremezsiniz.Komşuları değiştiremezsiniz. Burada Vatan Partisi çok kilit bir rol oynamaktadır. Asya çağının öncü partisi rolünü oynamaktadır. Öncü Kadınımız önümüzdeki süreçte başarılarına başarı katacak. PKK'nın ve sahte solun kadın hareketi üzerindeki etkisini kırmaya başladı. Hepimiz Öncü Kadın'ın emrindeyiz. Emirler ne gerektiriyorsa yapmaya hazırız.”

 

Konuşmaların ardından oylama gündemine geçildi. Önceki dönem Öncü Kadın İstanbul İl Başkanı Tüzin Tüfekçi, yeni dönemde bayrağı Şükran Ulusoy’a devretti.

 

Vatan Partisi Öncü Kadın İstanbul İl Başkanlığı’nın yeni dönemde yönetimi ise şu şekilde:

 

Öncü Kadın İstanbul İl Başkanı:
- Şükran Ulusoy

 

Öncü Kadın İstanbul İl Yönetimi:
- Zerrin Öztürk
- Zeynep Ses
- Belma Sabuncu
- Gül Öykü Yılmaz
- Gizem Şanlı
- Elif Beyza Tekin
- Meltem Sırt
- Ebru Nur Demir