Öncü Kadın Hatay'dan Diyarbakır Annelerine destek eylemi

Diyarbakır annelerine Öncü Kadın Hatay İl Başkanlığından da nöbet eylemine destek geldi

Tarih:

Diyarbakır annelerinin evlatlarına kavuşmak için bir yıl önce Diyarbakır HDP il başkanlığı önünde eylem başlatmışlardı. Annelerin HDP’den çocuklarını geri isteyen eylemine birinci yılında Vatan Partisi Öncü Kadın’dan geldi. Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı Diyarbakır’a giderek, annelerle buluştu. Öncü Kadın Türkiye genelinde temsili nöbet eylemini 81 il merkezi ilçe merkezlerinde gerçekleştirdi. 


Diyarbakır annelerine Öncü Kadın Hatay İl Başkanlığından da nöbet eylemine destek geldi. Öncü Kadın Hatay İl Başkanlığı Antakya merkezde eski ikinci noter önünde nöbet eylemini gerçekleştirdi. Nöbet eylemine Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, Samandağ İlçe Başkanı Av. Edip Hadimoğulları, Kırıkhan İlçe Başkanı Gönül Gökkan, Cumhuriyet Kadınları Hatay Şube Başkanı Filiz Akın ve parti yöneticileri katıldılar. 


Hatay Merkezde yapılan eylemde: Anaların isyanı PKK’yı yenecek, Diyarbakır annesi yalnız değildir, Türk-Kürt hepimiz Türk milletiyiz,Türk-Kürt kardeştir, PKK kalleştir gibi sloganlar atıldıktan sonra Öncü Kadın Hatay İl Başkanı Serap Zehal bir basın açıklaması yaptı, basın açıklamasından sonra temsili nöbet eylemi devam etti. 


Serap Zehal: 

Diyarbakır annelerinin çocuklarına kavuşmak için bir yıldır yaptıkları eylemlerini Hatay’dan sıcak selamlar gönderiyoruz.  


Bu gün Diyarbakır annelerinin evlat nöbetinde birinci yıl dönümündedir. Çocuklarını dağa götüren PKK terör örgütünden anne ve babalar tam bir yıldır, mücadele veriyorlar. Bu gün itibari ile yüzelli aile nöbet eylemindedir. 15 Aile silahlı kuvvetlerinin başarılı operasyonları ile kurtarılmıştır.  


Diyarbakır annelerimiz yaz-kış, soğuk ve sıcak demeden kararlı eylemlerini sürdürüyorlar. Salgın hastalık döneminde bile geri adım atmayarak, kararlıklarını ortaya koymuşlardır. Evlatları için mücadele eden anneler aynı zamanda vatanı için teröre karşı mücadele kahramanlardır. Diyarbakır annelerini Hatay’dan bir kere daha selamlıyoruz. 


Evlatlarımızı dağa kaçırmasında yardımcı olan terör örgütü PKK’ya yataklık eden HDP kapatılmalıdır. 


Diyarbakır annelerinin sürdürdüğü bir yıllık eyleme bir saatlik temsili nöbetle destek veriyoruz. Annelerin eylemine bütün halkamızın destek vermesini istiyoruz.