Öncü Kadın Engelli Hakları Komisyonu kuruldu

"Vatan Partisi, engellileri yardıma muhtaç kimseler olarak değil ülkemizin gelişmesine katkıda bulunacak yurttaşlar olarak görür"

Tarih:

Türkiye’de 7 milyon engelli yaşamakta ve nüfusun yüzde %12’sini engelli bireyler oluşturmaktadır. Engelli yurttaşlarımızın ve ailelerinin yaşadığı zorlukların fark edilmesi, sorunlara çözümler üretilmesi, engelli haklarının korunması ve geliştirilmesi hepimizin sorumluluk alanındadır. Türk Milleti; hiçbir ayrım gözetmeksizin bütün vatandaşların emeğiyle ve milli birlik duygusuyla ayaktadır. Kimsesizlerin kimsesi olan Cumhuriyet felsefesi ise bu birliğin harcıdır.

 

Engelli bireyler devletten sadaka istemiyorlar. Engelli bireyler, sadece insan olmak nedeniyle doğuştan gelen haklarıyla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her bireyin sahip olduğu yasal hak ve özgürlüklerinden eşit olarak faydalanmak istiyorlar.

 

Engelli çalışmalarında, devlet kaynaklarının yönetimi ve toplumsal bilincin pekiştirilmesi noktalarında ciddi sorunlar yaşanıyor. Vergi düzenlemeleri, eğitim hakları, tıbbi malzeme veya engele bağlı kullanılması gereken sağlık ekipmanı temini, sosyal yardım hakları, engelli ebeveynine sağlanan haklar gibi çeşitli konularda düzenlemeler olmasına rağmen bu haklar çoğu zaman, hakkının peşine düşen veya talep eden vatandaşa sağlanıyor.

 

Vatan Partisi Öncü Kadın olarak bu alandaki sorunları tespit ediyor, çözümü için vazifeye atılarak Engelli Hakları Komisyonu kurduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.

 

Bağımsız ve başı dik bir Türkiye’de, güvenle ve huzurla, üreterek ve hakça paylaşarak, bir arada ve insanca yaşayabilmek adına anlayış ve eylem birliğine ihtiyaç olduğuna inanıyor, temel yaklaşımımızı sizlerle paylaşıyoruz.

 

Vatan Partisi, engellileri yardıma muhtaç kimseler olarak değil ülkemizin gelişmesine katkıda bulunacak yurttaşlar olarak görür.


Engellilerin toplum hayatının her alanına, üretime, hizmetlere, kültür ve sanat faaliyetlerine etkin olarak katılmaları için gerekli olanaklar sağlanacaktır.


Devlet, engelli çocukların bakım ve eğitiminden sorumludur. Ailelerin engelli çocuklarını gözü kapalı emanet edebileceği Cumhuriyet kurumları oluşturulacaktır.


Engellilerle ilgili düzenleme ve kararlarda engelli örgütlerinin görüşleri göz önünde tutulacaktır.


Bütün bunları sağlayabilmek için, sorumluluk hisseden herkesi komisyonumuzda birlikte çalışmaya davet ediyoruz.

 

 

Vatan Partisi Öncü Kadın Engelli Hakları Komisyonu adına

Başkan

Selma Eda Şimşek