Öncü Kadın Aydın'dan Diyarbakır annelerine destek açıklaması

Vatan Partisi Öncü Kadın Aydın İl Başkanı Zühre Genişel, Diyarbakır’da HDP/PKK ile mücadele eden annelerimize destek açıklaması yaptı

Tarih:

1/2
2/2

Vatan Partisi Öncü Kadın Aydın İl Başkanı Zühre Genişel’in Diyarbakır’da HDP/PKK ile mücadele eden annelerimize destek için yaptığı basın açıklaması aşağıdadır:

 

HDP’nin dağa kaçırdığı evlatlarına kavuşmak isteyen analarımız Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemi yaparak evlatlarını PKK’dan almaya çalışmaktadır. Ailelere her gün bir yenisi ekleniyor. Diyarbakır’daki ailelerin bu haklı eylemi milletimizin vicdanını da ayağa kaldırmıştır. Diyarbakırlı anaların seslerine kulak verelim. Çünkü onlar


“Başlarım sizin Kürdistan davanıza!”


“Çocuklarımızı ABD uşaklığına gönderiyorsunuz!”


“Diyarbakır’da genç bırakmadınız!”


“Çocuklarımız ya dağda ya mezarda!”


“Bunlar koltukta çocukları lüks okullarda!”


“Getirin çocuklarımızı yoksa dünyayı başınıza yıkarız!” demektedirler.


Analar PKK terörünün arkasında ABD olduğunu, yoksul halkın, emekçilerin düşmanı PKK ve HDP’nin bölge halkını her yönü ile ezdiğini, HDP’nin PKK’ya insan, lojistik ve para desteği sağladığını bilmekte ve bütün Türkiye’ye haykırmaktadırlar.


HDP yöneticilerinin yüzlerine “PKK’nın askerlik şubesi gibi çalışıyorsunuz” demektedirler. Anaların çığlığı teröre karşı yeni bir dönemin başladığını açıkça ortaya koyuyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlı mücadelesi terörün belini kırarken bölge halkı da özgürleşmektedir. Bölücü teröre vurulan her darbe hak arama mücadelesini teröre karşı isyan boyutuna getirmektedir. PKK’nın esnafa zorla kepenk kapattırdığı bir dönemden anaların HDP’ye kepenk kapattırdığı bir ödenme geçmiş bulunuyoruz.


Diyarbakırlı analar sözde “demokrasi simgesi”, “barış güvercini” HDP’nin maskesini bir kez daha düşürmüştür. Belediye imkânlarını kullanarak PKK’ya militan devşiren, belediyenin para kaynaklarını PKK’ya aktaran, halka her türlü baskı ve zorbalığı yapan bu sözde parti anaların eylemlerini bastırmak için de her türlü kanunsuzluğa başvuruyor.


Yargıya sesleniyoruz:


Terörle mücadeleye zarar vere, ülkemizin bütünlüğüne kasteden HDP gayrimeşrudur. Bu duruma hemen son verilmeli, HDP derhal kapatılmalıdır.


Yüreği Demirtaş’la çarpanlara da sesleniyoruz:


PKK’nın yaşsal uzantısı HDP’den elinizi çekin, ittifaklarınıza, desteklerinize son verin. Bu anaların, milletin yüzüne bakamazsınız. Analar sizden bunun hesabını sorar.


“Çocuklarınızı siyasi partilerden değil Devletten isteyin” diyenlere sesleniyoruz:


Milletin gördüğü gerçeklere perde çekemezsiniz. HDP’ye kalkan olmaktan vazgeçin. İttifaklarınızı izleyebilmek için bu millete ihanet ediyorsunuz.


Tüm siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini, meslek odaları, dernekleri ve bütün milletimizi bu mücadeleyi sahiplenmeye ve destek olmaya çağırıyoruz.


Kalbimiz Diyarbakırlı analarımız ile birlikte çarpıyor.


Aydın’dan selamlarımızı gönderiyor, ellerinizden öpüyoruz.

 

 

Av. Zühre Genişel
Vatan Partisi Öncü Kadın Aydın İl Başkanı