Öncü Gençlik parti okulları tamamlandı

Vatan Partisi Öncü Gençlik’in düzenlediği Parti Okulları, Ankara ayağının ardından tamamlandı

Tarih:

Öncü Gençlik’in üç bölgede yüzlerce gencin katılımıyla düzenlediği Parti Okullarının sonuncu Ankara’da düzenlendi.

 

Öncü Gençlik Genel Başkanvekili Yadigar Özen, "Devrimi yapacak, devrime önderlik edecek partinin gençleriyiz. Biz devrimin gençleriyiz. Tarihin üzerimize biçtiği sorumluluklar büyük ve biz sorumlulukla hareket etmek zorundayız. Öncü Gençlik, her zamankinden daha fazla çalışacak, emeğini daha fazla ortaya koyacak ve partinin iktidar olma mücadelesinde bir nefer olacaktır. Parti okulumuzun önümüze koyacağımız görevlerle, başarıyla tamamlanmasını temenni ederim" sözleriyle Ankara Öncü Gençlik Parti Okulu’nun açılışını yaptı.

“TARİHİ FIRSAT İÇİN GÖREV BAŞINA KOMUTUNU VERİYORUZ!’’

 

Parti Okulunda “Milli Hükümet için Tarihi Fırsat” eğitiminde konuşma yapan Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, “Türkiye tarihi bir fırsat dönemine giriyor. Bu nedenle partimize, tarihi fırsat için görev başına komutunu veriyoruz. Nasıl demir kızınca, tavına gelince işlenebiliyor; tarihi süreçlerde de demiri tavında dövebiliriz, koşullar oluşmadan gerekli müdahaleyi yapamayız." diyerek tarihi fırsatlar dönemine girildiğini söyledi.

Sunumunda stratejik bir dönemin 3 görevi olduğunu söyleyen Dr. Doğu Perinçek, bu 3 görevi şu şekilde sıraladı:

 

“Bir, Öncü Parti inşa etmek. Her koşulda ayakta kalan, varlığını sürdüren bir hareket olmak. İki, kuvvet toplamak. Halkın içinden milli kuvvetleri toplamak. Üç, fırsat kollamak. Demirin tavına geldiği süreçteyiz.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek sözlerine şöyle devam etti:

 

“Tarihi fırsatın adını koyacaksak Kemalist Devrimi tamamlama fırsatı deriz. Milli Demokratik Devrimi tamamlama fırsatıdır bu dönem.Türkiye bir borç batağında. Ya boğulacak ya çıkacak. Vatan Partisi olarak boğulmayacak diyoruz. Bunu temenni ettiğimiz için değil üretim devrimine geldiğimiz için diyoruz. Bu bataktan bir devrimle çıkacağız; Üretim Devrimiyle!Yeni bir dünya kuruluyor. Yeni dünyada Asya efendi, Asya yükseliyor. Emperyalizm mahv ve nabut oluyor. Her sürecin zikzağında süreç tersine döndü sanılmasın. Bu süreç dönmeyecek. Türkiye Avrasya'da yerini alacak.”

“PARTİMİZ GÜNÜN KOŞULLARINA UYGUN ÇÖZÜMLER ÜRETİYOR”

 

Ankara Öncü Gençlik Parti Okulunda “Devrimci Felsefe ve Yaşam” başlıklı oturumda sunum yapan Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, “Devrimci Felsefe ve Yaşam’’ eğitimini verdi. Reyhan, "Bizim partimizin nihai amacı sınıfsız, sömürüsüz, kaynaşmış bir toplum kurmak. Şu an insanı sömürerek zenginleşen bir sistem var. Biz ise üretilen bütün değerin topluma ait olduğu ve ihtiyaçlarına göre paylaşıldığı ve insanlığın mümkün olduğunca eşit geliştiği bir dünya özlemindeyiz.

Herkesin sosyal medyada yüzlerce arkadaşı olan bir dönemde, insanlık aslında en yalnız çağını yaşıyor.Eski dünya yalnız insanlardan oluşuyor, yeni dünya ise örgütlü insanlardan oluşacak. Yalnız insan, haksızlıklarla karşılaşır ancak kendinde bunu değiştirecek gücü bulamaz; örgütlü insan, değiştirme mücadelesi içinde olacaktır. İnsan olmanın temelinde toplum olacaktır. Bizim partimizin farkı ve her dönem güncel olmasını sağlayan şey, bilime olan bağdır. Partimiz her dönemi içerisinde bulunduğu koşullara göre değerlendirmekte, tecrübeden yararlanarak yeniyi aramakta ve günün koşullarına uygun çözümler bulmaktadır." dedi.

“KEMALİZM DEVRİM KAPİTALİST DEĞİL HALKÇI VE DEVLETÇİYDİ!”

 

Utku Reyhan’ın sunumunun ardından kürsüye gelen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Koç, “Kemalist Devrimin Felsefesi ve Kaynakları” başlıklı oturumda konuştu.

Koç, "Partimizin çizgisi, emperyalizme karşı mücadelede devlete sahip çıkma çizgisidir. Bizim demokratik devrimimiz, Osmanlı Batılı güçlerin etkisi altına girmesin diye verilen bağımsızlık mücadelesidir. Bu mücadelenin daha da güçlü hale gelmesi ise Mustafa Kemal önderliğinde ve milli bir devletle, Türk devletiyle oluyor. Bizim milli demokratik devrimimizi diğerlerinden ayıran bir özellik var: Kapitalizm geliştirilmeye çalışılmıyor. Halkçı ve devletçi bir politika ile sınıfsız bir toplum oluşturulması amaçlanıyor. Bu Türkiye'ye özgü bir sosyalizm anlayışıdır.” dedi.

 

Parti Okulunda “Sanat ve Toplumsal Mücadele” başlıklı oturumunda sunum yapan Vatan Partisi MYK Üyesi ve Kültür Sanat Bürosu Başkanı Çağdaş Cengiz, sunumunda şunları söyledi:

“Postmodernizmin ortaya çıkışı, burjuva değerlerini yıkmak üzere ortaya çıkmıştır ve çıkış noktasında devrimcidir. Ancak sadece biçimini değiştirerek aynı fikrin savunulması, hakim sınıf değerlerini yeniden yaratmaya başlamıştır, eleştiri odağı olmasının nedeni budur. Yeniyi üretenin karşı çıkmadan önce mevcudu anlaması gerekir. Partili sanatçı, sanatçı kimliğini kaybetmez. Aksine toplumsal mücadele ile birleşen sanatçının, etki alanı ve yaratıcılığı da büyür. Çünkü sonsuz yaratıcılık kaynağına ulaşma aracını bulur."

DOĞU PERİNÇEK GENÇ AYDINLIKÇILAR’I İMZALADI

 

Parti Okulunun ardından Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, ‘’Tecrübenin Işığında Genç Aydınlıkçılar’’ kitabını imzaladı.

 

Genç Aydınlıkçılar kitabını siz de edinmek isterseniz bu numaradan ulaşabilirsiniz: 0507 980 43 58