Öncü Gençlik kamplarında bilim de var ütopya da

Vatan Partisi Öncü Gençlik, düzenlediği kamplarda yüzlerce gencin tarihi kavrayışını ve siyasi derinliğini artırıyor

Tarih:

1/8
2/8
3/8
4/8
5/8
6/8
7/8
8/8

Gençlik kolumuz Öncü Gençlik bu yaz ilkini Alanya'da düzenlediği yaz akademilerine İzmir Dikili'de devam ediyor. Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen gençler, Öncü Gençlik disiplinine uygun olarak kültürel ve eğitsel faaliyetler düzenliyor; hem eğleniyor hem de bilgi alışverişinde bulunuyor. Gençler, farklı alanlardaki bilimsel gelişmeler ile parti ve devrim tarihinin ele alındığı derslerde donanımlarını artırıyor. Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş ve Öncü Gençlik Genel Sekreteri Uğurcan Yardımoğlu'nun yanı sıra Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek ile Genel Başkan Yardımcılarımız Şule Perinçek ve Yıldırım Koç, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Çağdaş Cengiz ve Yrd. Doç. Dr. Atakan Hatipoğlu da eğitim vermek üzere kampa katılacak.

 


İŞLERDE 'İMECE'

 

Öncü Gençlik üyeleri yemekten temizliğe, güvenlikten eğitime ve kamp giderlerine kadar her türlü ihtiyacını birlikte karşılıyor. Gençler, sistemin dayattığı bireyciliğe karşı kolektif bir kamp yaşamı sürdürüyor. Her sabah erken saatlerde uyanan gençler güne sabah sporu ile başlıyor.

 

Kamp alanının çevresinde yapılan koşu ve antrenmanların ardından hep birlikte kahvaltı ediliyor ve eğitime geçiliyor. Sabah ve öğleden sonra iki bölüm halinde verilen eğitimlerin ardından takımlar oluş- turan gençler spor müsabakaları düzenleniyor. Kampta büyük bir disiplinle dönüşümlü olarak nöbet tutan gençler, güvenliklerini de kendileri sağlıyor.

 


TARİH, KÜLTÜR, SİYASET...

 

Gençler, bilimden felsefeye, tarihten kültür-sanata, siyasetten ekonomiye, neoliberalizmden örgütlenmeye kadar pek çok konuda verilen eğitimlerle donanımlarını zenginleştiriyor. Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, "Felsefenin Temel İlkeleri" konulu eğitimde felsefenin doğuşundan, günümüze gelene kadar ilerleyen sürece ve gerekliliğine kadar pek çok konuya değindi. İlk günün ikinci eğitimini veren Yrd. Doç. Atakan Hatipoğlu, "Neoliberalizm ve Akılsızlaşma'' konusunu ele aldı. Akademinin ikinci gününde ise Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Koç ve Öncü Gençlik Genel Sekreteri Uğurcan Yardımoğlu eğitimlerini sundular. Bugün de Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perin- çek, "Bilim ve Bilimsel Sosyalizm”, dersiyle gençlerle buluştu.