Muharrem İnce'ye Teori Dergisiyle yanıt

Vatan Partisi MKK üyesi ve Teori Dergisi editörü Cemil Gözel, Muharrem İnce’nin sözlerine yanıt

Tarih:

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi ve Teori Dergisi editörü Cemil Gözel, Muharrem İnce’nin “Çin saygısız bir ülkedir” ve “Rusya Türkiye’yi kuşatıyor” sözlerine binaen, Teori Dergisinin geçmişten günümüze Rusya ve Çin ile ilgili sayılarını Muharrem İnce’ye gönderdiklerini açıkladı.

 

Cemil Gözel’in açıklamaları şu şekildedir:

 

“Cumhurbaşkanı adayı Sayın Muharrem İnce katıldığı birçok program ve mitingde defalarca "Türkiye'nin yönü Batı'dır", "Çin gibi ülkeler itibarsızdır" gibi açıklamalar yapmıştı. Bir iki gün önce "Rusya Türkiye'yi kuşatıyor" açıklaması yaptı. Bu süreklilik ve tutarlılık içeren açıklamalarla İnce, Türkiye'ye yönelik tehlikelerin kaynağının Rusya olduğunu ifade etmektedir.

 

Biz de Teori dergisi olarak Çin ve Rusya gerçekleri ve ABD merkezli sistemin çöküşü hakkında hazırladığımız dosyalarımızı inceleyebilmesi amacıyla bazı sayılarımızı kendisine gönderdik. 


Sayın İnce'nin İstifade etmesini umarız. Çünkü bu açıklamaların ancak iki temeli olabilir. Birinci temel bilgi eksikliğidir. İnce'ye gönderdiğimiz sayılarımız bu eksikliği giderecektir. İkinci temel ise Amerika ve Avrupa sistemine koşulsuz bağlılıktır. Sayılarımız bu konuda da İnce'ye yardımcı olacaktır. Çünkü Amerika sistemi içinde Türkiye'nin bir çözümünün olmadığı on yıllar içinde anlaşılan büyük ve tartışmasız bir gerçektir.


Rusya ve Çin düşmanlığı siyasetinin esas sahibi olan AKP dahi, Asya'dan esen kalkınmacı, paylaşmacı rüzgâra göğsünü daha fazla gerememiş ve o siyasetlerden dönmek zorunda kalmışken, İnce'nin Asya karşıtı siyasetler üretmesi kendi geleceğini de yok etmektedir.

 

Aslında Muharrem İnce bu vurgularıyla millete en büyük vaadinin, Rusya'yla yeni bir uçak krizi yaratmak olduğunu açıklamaktadır. Türkiye'nin aydınları olarak Muharrem İnce'yi bu vahim hatadan dönmesi için uyarıyoruz.”