MSKÜ Rektörü Artık Öğrencilerin Gözünde Meşruluğunu Yitirmiştir!

MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar’ın AKP Akyaka Seçim Bürosunu açması üzerine Vatan Partisi Muğla Öncü Gençlik basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar’ın AKP Akyaka Seçim Bürosunu açması üzerine Vatan Partisi Muğla Öncü Gençlik basın açıklaması gerçekleştirdi. Öncü Gençlik İl Başkanı Beyhan Korkman’ın yaptığı açıklamanın tam metni:
MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar’ın AKP Seçim Bürosu’nun açılışında kurdela kesmesi, özerk üniversite ve özgür bilimin önünün kesilmesi ve kirli siyasetin üniversitenin en üst makamlarına çıkarılması demektir. AKP Belde Başkanı heveslisi Mansur Harmandar’ın rektörlüğünü tanımıyoruz. Önce rektör mü yoksa belde başkanı mı olmak istiyor, bu soruya cevap versin. MSKÜ Rektörü artık öğrencilerin gözünde meşruluğunu yitirmiştir. Siyasete pek hevesli rektör Mansur Harmandar bir yandan sıkılmadan AKP Seçim Bürosunu açarken, bir yandan da, üniversite içerisinde vatansever ve Atatürkçü gençlerin çalışmasını engellemektedir. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu? Derhal rektörü istifaya davet ediyoruz.
Buradan MSKÜ Yönetimine ve tüm öğrenci arkadaşlarımıza sesleniyoruz: 8 Haziran sabahı üniversiteleri özgürleştirecek, bilimi egemen kılacak ve yandaş olmayan, cumhuriyet ve aydınlanma değerlerini savunacak rektörlerin işbaşı yapacağı bir Türkiye’ye uyanacağız. Bu mücadeleyi yükseltmek için tüm öğrenci arkadaşlarımızı geleceğini ellerine almak ve vatan mücadelesine omuz vermek üzere Vatan Partisi’ne davet ediyoruz!”