Mısır'da Prof. Samir Amin İle Buluştuk

Uluslararası temaslarımız çerçevesinde dünyanın önde gelen Marksist ekonomist Prof. Samir Amin ile Kahire’de görüştük.

Tarih:

Uluslararası temaslarımız çerçevesinde dünyanın önde gelen Marksist ekonomist Prof. Samir Amin ile Kahire’de görüştük. Prof. Samir Amin ve Mısır Temsilcimiz Onur Sinan Güzaltan arasında gerçekleşen görüşmede PKK’ya karşı gerçekleştirilen operasyonlar, Suriye’deki son durum ve Mısır’da siyasi durum başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler konusunda görüş alış- verişinde bulunuldu.

 

Prof. Amin, bölgede ABD emperyalizminin planları doğrultusunda işgaller ve iç çatışmalar yaşandığını belirtirken, son dönemde Washington’un Ortadoğu politikalarının çıkmaza girdiğine dikkat çekti. Vatan Partisi’nin ve bölgedeki diğer ilerici güçlerin, emperyalizme karşı bölge ülkelerini bir araya getirme çabalarının önemli olduğunu belirten Amin bu çabaları desteklediğini vurguladı.

 

ATATÜRK VE NASIR BENZERLİĞİ

 

Mustafa Kemal Atatürk ve Cemal Abdul Nasır arasındaki benzerliklere dikkat çeken Amin, Ortadoğu’da emperyalizme karşı mücadele ve sosyal hareketler iç içe geçmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Mısır Devlet Başkanı El-Sisi’nin önünde 2 seçenek olduğunu belirten Samir Amin, “Ya Nasır’ın yolunda ilerleyip halkın desteğini alacak ya da burjuvazinin isteklerine boyun eğecek” diye konuştu.

  

Önümüzdeki aylarda düzenleyeceğimiz olan Ortadoğu konferansı davetini olumlu karşılayan Amin, emperyalizme karşı mücadelenin sürmesi gerektiğini belirtti.