Meltem Ayvalı: PKK-HDP ile yan yana kadın mücadelesi olmaz

Meltem Ayvalı, “Kadın ve çocuk düşmanı terör örgütünün uzantılarıyla kadına şiddete karşı mücadele mi ediyorsunuz?” dedi

Tarih:

23 Mayıs 2020

 

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, terör operasyonu yapılan PKK’nın kadın yapılanması TJA ve HDP’nin paravan örgütü Rosa Kadın Derneği’ne destek olan sözde kadın kuruluşlarına tepki gösterdi.  Ayvalı, “Kadın ve çocuk düşmanı terör örgütünün uzantılarıyla kadına şiddete karşı mücadele mi ediyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

 

Diyarbakır merkezli yürütülen soruşturma kapsamında PKK’nın kadın yapılanması Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerine ve Rosa Kadın Derneği’ne sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında HDP MYK Üyesi Özlem Gündüz ve eski DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın da olduğu isimler gözaltına alındı. HDP’nin yönetiminde bulunan Halkevci Kadınlar, Adana Kadın Platformu, Hatay Kadınlar Birlikte Güçlü, Mor Çatı gibi dernek ve kuruluşlar da Rosa Kadın Derneği’ne destek açıklamaları yaptı.

 

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, terör örgütü propagandası yapan Rosa Kadın Derneği’ne destek veren sözde kadın kuruluşlarına, Twitter’dan tepki gösterdi. Ayvalı mesajında şu ifadeleri kullandı: "TJA aktivistlerine" gözaltı haberleri okuyoruz. TJA bir sivil toplum örgütü değildir, PKK'nın kadın yapılanmasıdır. 2016 yılı kuruluş (ad değiştirme) bildirisinde ve eylemlerinde PKK bağı açıktır. Merkezi HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’dır. Hani Diyarbakır Annelerinin çocukları önünde nöbet tuttuğu merkez! Rosa Kadın Derneği HDP'nin paravan örgütüdür, TJA bağlantılıdır. Kadın hakları ve özgürlüğü ile bunların isimlerinin yan yana getirilmesi kadın mücadelesine ihanettir. Bu örgütlere yönelik operasyonlar ne siyasi soyk ırımdır ne de kadın düşmanlığıdır, yalnızca terörle mücadelenin gereğidir.”

 

 

“PKK-HDP İLE DEĞİL DİYARBAKIR ANNELERİYLE BERABER OLUN”

 

Ayvalı, PKK-HDP uzantısı kadın kuruluşlarının yanında değil, Diyarbakır Anneleriyle beraber olunması gerektiğini vurguladı: “PKK-HDP’liler sabahtan beri çırpınıyorlar, kadın örgütlerinden destek dileniyorlar. Nafile. Kadın mücadelesini teröre kalkan yapamayacaksınız, kirletemeyeceksiniz. Emperyalizm işbirlikçisi bölücü ve gerici HDP'nin, onun uzantılarının karşısında Diyarbakır Annelerinin yanındayız. Rosa Kadın Derneği'ne destek olmak kadınla değil bölücülükle dayanışmadır.

 

"Bu tuzağa düşen ya da bilerek HDP'ye hizmet eden kadın örgütlerinin Türk kadınını temsil etmesi mümkün değildir. Bu olaydaki tavırları, gerçekten kadın sorununa duyarlı üyeleri için uyarıcı olmalıdır.”