Maide Anne'nin eylemi sürüyor

Maide Anne'nin Alman Parlamentosu önündeki eylemi 1 Mayıs'ta devam etti

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Almanya'da Covid-19 salgını yasaklarının azalmasına bağlı olarak Berlin'de 20 kişiye kadar olan gösterilerde katılımcıların 1,5 metre mesafe kuralına uymak şartıyla toplanabileceği kararı çıktı.


PKK tarafından kaçırılan Nilüfer T.'nin fotoğrafının baskılı olduğu tişörtleri giyen, koruyucu maskeleri takan destekçilerin sayısının arttığı da görüldü. Eyleme destek olmak için gelen anneler çocuklarıyla gelmişti.


Bir önceki hafta basına gönderdiği video kasetine atıf yapan Maide anne "Geçen hafta 2 haftalık süre vermiştim. 1 haftası geçti. Bu zamana kadar kızımdan bir haber alamadım. 1 hafta daha bekleyeceğim. Bu 1 hafta içinde de haber alamazsam kızımı kaçıran derneğe dava açacağım." açıklamasını yaptı.


Kızına da seslenen anne "Belki benim anlayışsız veya kızgın tepki göstereceğimden veya dönersen şu olur, bu olur gibi şeylerle korkutuyorlardır seni. Kızım bunlara inanma, bir şekilde beni ara." diye seslendi. Eylem boyunca üzerinde kızının resmi basılı olan tişört ve elinde telefon numarası yazılı olan bir not vardı.


Yaşadığı sürecin kendisini yıprattığını söyleyen Maide Anne, buna rağmen dimdik ayakta durarak kızını aramayı sürdürüyor.