Kızılay İzmir Şube Yönetim Kurulu, İzmir İl Başkanlığını ziyaret etti

Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış ve beraberindeki heyet İzmir İl Başkanlığımızı ziyaret etti

Tarih:

1/2
2/2

Kızılay İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu’yu ve parti heyetini il Başkanlığında ziyaret ettiler.


Kerem Baykalmış Kızılay’ı tanıtmak ve Vatan Partisini tanımak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirti. Baykalmış 150 yıl önce Osmanlı Rus savaşında doğan 107 yıl önce kurulan Kızılay’ın sosyal hizmetlerini tarihi serüveni içinde anlattı. Kızılay’da bütün görevlilerin gönüllü çalıştıklarını ek ücret almadıklarını ifade etti.


Başkan Baykalmış halen Afrika, Etiyopya gibi ülkelere ihtiyaç sahibi ailelere, toplamda 194 ülkede yardım eksenli operasyonlar yapacak güçte olduklarını belirtti. Afrika’da, Suriye’de halen Hilal-i Ahmer olarak bilindilerini söyledi.


“Biz devletten destek almıyoruz 107 yıllık geçmişimizde hep bağışlarla yaşadık. Kurban bayramı ve Ramazan bayramında İzmir’de 8000 aileye yardım gerçekleştirdik. 1000 öğrenciye burs yardımı veriyoruz. Her seferinde 1500 kişiye çorba dağıtımı yapıyoruz. Şuan 40 ülkede ihtiyaç sahibi aileye destek olduk, bir hafta içinde 7700 konserve dağıtımı gerçekleştirdik”


Baykalmış dağıtım kriterleri için sosyal dayanışma vakıf kritelerini kıstas aldıklarını belirtti. Vatan Partisi Sağlıktan Sorumlu Genel Başkan Yardımcı, Vatan Partisi İzmir İl Başkanı aynı zamanda eski İzmir Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İzmir İl Müdürü olan Dr. Rifat Mutlu Vatan Partisinin çalışmalarının kısa bir özetini yaparak batının Ermeni soykırım karalamalarını çürüttüğünü artık bütün Avrupa’da Türklerin Soykırım iddialarını AHİM kararı ile çürüterek dünya çapında büyük başarı kazandığını belirtti. Mutlu Vatan Partisinin 50 yıllık birikimi ile ülkemizde büyük itibar elde ettiğini iktidara mutlak geleceğini ifade ederek “ Kızılay’ımızla gurur duyuyoruz. Dünyada insanlık hanesinde önemle yer alan Kızılay’ın 107 yıllık hizmetlerini ve bundan sonra sürecek hizmetlerini saygıyla karşılıyoruz. Gönül adamısınız “ Kızılay’ı bu günlere getirenlere minnettarız sizlere de teşekkür ederiz” dedi.