Kemal Ateş, Çankaya İlçe Başkanlığımıza konuk oldu

Çankaya İlçe Başkanlığımızın düzenlediği Cumartesi söyleşilerinin bu haftaki konuğu, Aydınlık yazarı, edebiyatçı, dilbilimci Kemal Ateş’ti

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Çankaya İlçe Başkanlığımızın düzenlediği Cumartesi söyleşilerinin bu haftaki konuğu, Aydınlık yazarı, edebiyatçı, dilbilimci Kemal Ateş’ti.

 

Kalabalık bir izleyici kitlesinin katıldığı “Türkçe’m Mahzun, Ben Mahzun” konulu söyleşinin ardından, Kemal Ateş soruları yanıtlayıp kitaplarını imzaladı.

 

Söyleşiye, Vatan Partisi ARGEM Ankara Başkanı Yrd. Doç. Dr. Turgut Gümüş, Ankara İl yöneticilerimiz Prof. Dr. Yıldırım Beyatlı Doğan ve Emilhan Güçlü, Etimesgut İlçe Başkanı Bünyamin Gülle, yazar Celal İlhan da katılıp sorularıyla katkıda bulundular. Kemal Ateş, Dil ve Yazı Devrimi’nin önemine vurgu yaparak başladığı konuşmasında, Osmanlıca ve İngilizce sevdalılarına değindi. Türkçe’mizin hem en talihli, hem de en talihsiz dil olduğunu söyledi. Tarama Sözlüğü ve halkın günlük konuşma dilinin değerini anlatan Ateş, 80 darbesi ile yapısı değiştirilen TDK’nın dilimize verdiği zararlardan, yanlışlardan söz etti. Söyleşi, ilçemizin Facebook sayfasından da canlı olarak yayınlandı.