İstanbul ilçeleri yeni dönemde sahada

İstanbul İl Başkanlığımız, İlçe Başkanları Toplantısı ile ilçe kurultayları sonrası ilk toplantısını yaptı

Tarih:

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı,15 Ocak Çarşamba günü il merkezinde gerçekleştirdiği İlçe Başkanları Toplantısı ile ilçe kurultayları sonrası ilk toplantısını yaptı. İl Sekreteri Erdoğan Aslanoğlu'nun başkanlığında toplanan İl Yöneticisi ve İlçe Başkanları, yeni dönem planlaması kapsamında yapacakları üzerine tartıştı. Kurultay süreçlerinin değerlendirildiği, yeni ilçe yönetimlerinin kurum ziyaretleri ve 18 Ocak’ta açılacak Avrupa Çalışan Hakları Merkezi’nin konuşulduğu toplantıya ilk kez görev alan yeni İlçe Başkanları da katıldı. Toplantıda ayrıca Üretim Devrimi Kurultayları ve İl Kurultayına giden süreç de tartışıldı.

İlçe Binası Bekçiliğine Son!

 

İlçe kurultaylar sürecinin değerlendirildiği gündemde söz alan İlçe Başkanları, kurultaya katılan konuklar ve üyeler ile yönetim kurullarının aldığı oylar hakkında bilgi verdi. Kurultaylar sonrası yapılan ilçe yönetim kurul toplantıları ile yeni görevleri belirlenen İlçe Yöneticileri, yeni süreçte önüne koydukları görevleri ve yapılacak işler hakkında bilgilendirmede bulundu. İlçeler, başkanlarının önderliğinde vatan savaşı siyasetlerini doğru çizgide yürütmek ve çevreye anlatmak, ilişkileri geliştirmek için yapacakları ziyaretlerle sahaya inme kararını "İlçe Binası Bekçiliğine Son" sloganı ile dile getirdi. Yapılan kurum ziyaretlerinin sıkça vurgulandığı toplantıda kurumlar ile yapılabilecek ortak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Üretim Devrimi Kurultayları: Üretici Baş Tacı!

 

Toplantıda, belli başlı ilçelerinde katılımıyla yapılacak olan Üretim Devrimi Kurultaylarının tarihleri de duyuruldu. Vatan Partisi, Üretim Devrimi Kurultaylarını il il toplayarak üreticinin sorunlarını ve çözüm yollarını tartışıyor. Üretim Devrimi Programını görüşmek ve karara bağlamak için önlerindeki görev yerine koyan Partililer; tarım, hayvancılık, tekstil ve metal gibi pek çok alanda faaliyet gösteren sanayicilerin ve üreticilerin katılacağı bu kurultayla Türkiye'nin ekonomik problemine dikkat çekiyor ve Türkiye’yi bu ekonomik çıkmazdan kurtarmak için Üretim Devrimini başarmayı hedefliyor. Dış politika ve ekonomi arasındaki ilişkiden bahseden Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Üretim Devrimi Programını "Türkiye ekonomisi Asya ile bütünleşecek, kalkınacak. Gümrüklerimizde yerli üreticimizi koruyacağız" sözleriyle ifade etmişti. Ayrıca bu programla, üreticiler desteklenecek ve üretime teşvik edilecek. Tarihi ve yeri kesinleşen kurultaylar 5 Şubat'ta İSTOÇ'ta, 1 Mart'ta ise Tuzla yapılacak.

Avrupa Yakası Çalışan Hakları Merkezi Emekçinin Hizmetinde!

 

Toplantı gündemlerinden biri olan Avrupa Çalışan Hakları Merkezi'nin açılışıyla alakalı hazırlıklar konuşuldu. Çalışan Hakları Merkezi, kendisine ulaşan çalışanlara yardımcı olacak, bir haksızlık söz konusu ise yasal haklarını en etkili şekilde kullanmalarının yolunu gösterecek. Ayrıca merkez, iş hukuku, iş sağlığı ve güvenliği ile meslek hastalıkları alanındaki birikimlerini değerlendirme ve işçi sınıfının sorunlarına daha örgütlü olarak müdahale edebilme olanağı sağlayacak. Avrupa Yakası Çalışan Hakları Merkezi,18 Ocak 2020 Cumartesi günü, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İşçi-Sendika Bürosu Başkanı Yıldırım Koç, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi ve İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen ile Merkez Karar Kurulu (MKK) üyesi ve İstanbul İşçi-Sendika Bürosu Başkanı Mehmet Akkaya’nın katılımıyla açılışını yapacak.