İlk Kardeşlik TIR'ı 1 Temmuz'da Yola Çıkıyor

“Yüksekova’ya Kardeşlik TIR’ı” kampanyası için çalışmalarımız hızlandı.

Tarih:

Kardeşlik TIR’larının ilk seferi için geri sayım başladı. Faaliyetler dört koldan örgütleniyor. 1 Temmuz’da kalkacak ilk araçlar için telefon başvurularına yanıt veriliyor, gelen gıda, giyecek, ev eşyası gibi malzemeler toplanıyor ve düzenli bir şekilde istifleniyor. Yeni kaynaklar bulunuyor, malzeme ve para yardımları kaydediliyor, depo ve araç ayarlanıyor.

 

TÜM OLANAKLARLA SEFERBERLİK

 

Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir’de ilçeler Güneydoğu’daki PKK mağduru kardeşlerine zor günlerinde el uzatmak için adeta yarışa girdi. Adana, Mersin ve Hatay, Yüksekova’ya ortak araç kaldıracaklar. İlk elde gönderilen kuru bakliyat, sıvı yağ gibi gıda malzemelerinin yanı sıra giysi ve ev eşyalarının ardı arkası kesilmiyor. Yürekler en çok da çocuklar için atıyor, olanağı olmayan ya da kısıtlı olan yurttaşlar konu komşudan oyuncak toplayıp küçüklerin yüzlerini biraz olsun güldürebilmek için kardeşlik TIR’ına oyuncak gönderiyorlar. Kampanyada, Türk milletinin hiç de yabancısı olmadığı özveri ve yaratıcılık örnekleri yaşanıyor.

 

Yıllar önce eşinden boşanmış olan bir Öncü kadın, bugüne kadar bir kuruş talep etmediği eski eşine telefon açıp destek istiyor. Bir diğeri, zeytin üreticisi komşusunu Ayvalık’taki bahçesinde buluyor, kaç teneke zeytin gönderebileceğini soruyor. Biri toptancı komşusunu ararken, öteki ayakkabı üreten ahbabın kapısını çalıyor.

 

İstanbul Bahçelievler ilçe başkanmız Yıldız Kazancı, ilçede birikmeye başlayan malzemeleri bir grup arkadaşıyla birlikte kolilerken, Aydınlık’a konuştu. Kazancı, kampanya “Bu kadar gözüktüğüne bakmayın, hepsi bu kadar değil. Hem talepler geliyor hem de kampanyaya katılacak işyeri sahipleri var. Malzemeleri depolardan toplayacağız. Gönderenlerden ise hiçbiri ‘bizden bu kadar’ demedi. Devamı geliyor” dedi.