Hasan Korkmazcan: Türk milleti ‘Avrasya’ dedi

Türk Parlamenter Birliği Onursal Başkanı ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, seçim sonuçlarını Aydınlık’a değerlendirdi

Tarih:

Seçmenin önemli mesaj verdiğini vurgulayan Korkmazcan Türk milletinin yönünü Atlantik’ten Avrasya’ya döndüğünü belirtti. Korkmazcan, bölücülüğü merkezine alan siyasetlere karşı direnişin sürdüğünü söyledi.

 

Korkmazcan şöyle devam etti: “Öncelikle verilen mesaj şu: Türkiye iç ve dış bir takım güçlerin HDP’yi, bölücülüğü merkeze alan siyasetleri karşısında direnişini sürdürmektedir. Türkiye’yi bölmeyi hedefleyen bütün girişimler karşısında seçmen kaya gibi duracaktır. 2’nci olarak Atlantik kaynaklı güçlerin işgali en kısa zamanda sona erecektir. Artık Türkiye’deki siyasi dengeler Washington’dan Londra’dan Brüksel’den yönlendirilemeyecektir. Milletimiz seçimlere katılımın yüksekliğiyle, yüzde 20 oy alarak kurulan Avrupa iktidarlarına da bir ders vermiştir.

 

 

SEÇMEN YÖNÜNÜ AVRASYA’YA DÖNDÜ

 

Bir diğer mesaj bölge ülkelerinedir. Yöneticilere ve Batı destekli muhalefet bloğuna rağmen halkımız yönünün bölge halklarına dönük olduğunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Türk milletinin bu iradesi yeni dünyanın kuruluşunda önemli bir belirleyici olacaktır. Seçim, sadece AKP iktidarının aldığı oyla değerlendirilmemelidir. Önemli olan muhalefetin angaje olduğu projenin reddedilmiş olmasıdır. Artık HDP’nin PKK zorbalığının bir uzantısı olduğunu bölge halkı yakından görmüştür. HDP’nin barajı aşması Batı bağımlısı siyaset erbabınn gayretleriyle olmuştur. Artık AKP iktidarı bölücü unsurların siyasi etkilerinden ve Türkiye’yi sömürmeye devam etmek isteyen lobilerin etkisinden kurtulmak zorundadır. En büyük mesajlardan birini seçmen AKP’ye vermiştir. Karşısındaki cephenin Türkiye düşmanlığını açıkça ortaya koyan güçlere sırtını dayamasına, karşı son bir hamle yapmıştır.

 

Seçimin sayısal sonuçları ne olursa olsun Vatan Partisi’nin ortaya koyduğu çözümler kabul görmüştür. Türkiye öyle bir korkutulduki “bölücüler iktidar oluyor, yeni baştan PKK hendeklerde ayaklanacak” şerrini defetmek için yeni bir iktidar inşa etmek fırsatı bulamadı. Vatan Partisi’nin bu mazaratın definde büyük katkıları olmuştur. 208 genç arkadaşımız artık Türk siyasetinin önemli birer kimliği haline gelmişlerdir. Kadınlarımız çocuğunu örtüsünü mermerin üstüne kapatan anneler gibi davranmıştır.”