Düzce İl Başkanlığımızdan Abhaz Kültür Derneğine ziyaret

Ziyarette Abhazya Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu ile Partimiz arasında imzalanan ortak bildiri takdim edildi

Tarih:

Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek başkanlığındaki heyetimizin, Abhazya Cumhurbaşkanının daveti üzerine gerçekleştirdiği, Abhazya Cumhuriyeti ziyareti hakkında bilgi vermek ve Abhazya Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu ile Partimiz arasında imzalanan ortak bildiriyi  dernek temsilcilerine ulaştırmak amacıyla, il başkanımız Fethi Sönmez, merkez ilçe başkanımız Hamiyet Esmer, Akçakoca ilçe başkanımız Serap Naz Başar ve parti yöneticileriyle birlikte bir ziyaret gerçekleştirilmiştir.


Ziyarette Düzce Abhaz Kültür Derneği başkanı Sayın İlhan Kıymet ve dernek yöneticilerine, Abhazya Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu ile Partimiz arasında imzalanan ortak bildiri takdim edilmiştir. Kafkaslarda ve bölgemizde Batı Asya’daki gelişmelerin de değerlendirildiği ziyarette; üniversitemizde Abhaz dili bölümünün de açılması ortak dilek olarak ifade edilmiştir.

 

***

 

Abhazya Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu ve

Türkiye Vatan Partisi

Ortak Bildirisi

 

(Sohum, 17 Aralık 2019)

 

 

Abhazya Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyonu ve Türkiye Vatan Partisi,

 

17 Aralık 2019 günü Sohum'da görüşerek, Karadeniz-Akdeniz Dostluk ve Barış Bildirisini dünya devletleri ve halklarının bilgisine sunmayı kararlaştırdılar.

 

Biz Abhaz ve Türk milletleri olarak, tarihten gelen kardeşliğimizi ve ortak değerlerimiz olan bağımsız, özgür ve paylaşarak gelişme irademizi burada bir kez daha ilan ediyoruz.

 

Abhazya Cumhuriyeti'nin Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınması için, çalışmalarımızı yoğunlaştırmaya ve bu kardeşlik hedefine ulaşmaya kararlıyız.

 

Türkiye ile Abhazya arasında doğrudan ulaşım, turizm, ticaret, kültürel alışveriş ve ekonomik kalkınma için işbirliği, ülkelerimizin, bölge ülkelerinin ve bütün insanlığın yararınadır. Bu konulardaki engellerin kaldırılması ve olanakların geliştirilmesi için, bütün Karadeniz ülkelerini işbirliğine çağırıyoruz.

 

Karadeniz, bizim ortak vatanımızdır.

 

Karadenizliyiz ve Akdeniz bizim kardeş denizimizdir.

 

Karadeniz'e ve Akdeniz'e kıyısı olan bütün devletleri ve halkları, ekmeğimizi kazandığımız denizlerimizde ve topraklarımızda barış, dostluk ve bereket için ortak anlayış ve çabaya çağırıyoruz.

 

 

Bu amaçla;

 

1. Karadeniz bölgesinde barışı ve gelişmeyi tehdit eden ABD ve NATO üslerinin tasfiye edilmesini, bölücü ve yobaz terörüne karşı mücadelenin desteklenmesini,

 

2. Abhazya Cumhuriyeti'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bütün bölge ve dünya devletleri tarafından tanınmasını,

 

3. Kırım'ın Rusya Federasyonu toprağı olarak kabul edilmesini,

 

4. Suriye'nin toprak bütünlüğünün ve Suriye'de barışın sağlanmasını,

 

5. Filistin halkı üzerindeki baskılara son verilmesini,

 

6. Libya'da toprak bütünlüğünün ve barışçı çözümün sağlanmasını,

 

7. Abhazya'ya, Türkiye'ye, Rusya'ya ve İran'a yönelik yaptırım ve ambargolarım kaldırılmasını, ülkeler arasında serbest ticaret ve ekonomik işbirliğinin oluşturulmasını,

 

8. Karadeniz ve Akdeniz ülkeleri arasında serbest ulaşım, iletişim, turizm, ekonomik ve kültürel gelişme önündeki engellerin kaldırılmasını talep ederiz.

 

Bütün insanlığa 2020 yılında barış, dostluk ve refah dileriz.

 

Dünya kamuoyuna kardeşlik duyguları ve dostlukla duyururuz.