Doğu Perinçek'ten tarihi dava sonrası ilk açıklama!

Tarih:

Doğu Perinçek'ten tarihi dava sonrası ilk açıklama

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Strazburg'da AİHM Büyük Daire'de görülen Perinçek-İsviçre davasının temyiz duruşmasının ardından avukatları ve Türkiye'den katılan heyetle duruşma salonundan çıktı. İşçi Partisi Lideri çıkarken mahkeme dışında bekleyen yurttaşlar tarafından "Doğu Perinçek geliyor" ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları atıldı.

Mahkemenin hemen çıkışında İşçi Partisi Lideri Perinçek, "Bu davanın sonucunda Avrupa’nın kendi değerlerine bağlı kalarak karar vereceğine inanıyorum. Avrupa’da iklim çok değişti. Bu davayı biz kazanacağız. Türklere, Müslümanlara ne kadar çok hoşgörü gösterilirse Avrupa’da o kadar çok barış olur. Bu davanın hoşgörü ve fikir özgürlüğü davası olduğu tescillenecek" diye konuştu.

Perinçek, tarihi duruşmanın çıkışında sloganlar eşliğinde açıklama yaptı. Perinçek, Ulusal Kanal canlı yayınında "En güzeli Türk Milleti, Türkiye halkı; özgürlükleri, başı dik yaşaması için birleşti. Hepimiz, milli bir dava için, geleceğimiz için güzel bir haber. Hükümet temsilcilerine de teşekkür ediyoruz. Geleceğimize büyük umut ve gelecekle bakıyoruz." şeklinde konuştu.

CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ise bugünün öneminin Türkiye'nin bütün ulusal güçlerinin bir araya gelmesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Burada olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Yılmaz, Perinçek-İsviçre davasını, hakların birbirine düşürülmek istendiği bir dava olarak niteledi. Yılmaz, "Burada olmaktan gurur duyuyorum. Onurlu birlikteliğin devam etmesini diliyorum" dedi.

"TANIMLANMAMIŞ SUÇU HUKUKA UYDURMAYA ÇALIŞTILAR"

Eskişehir Milletvekili Sühely Batum, mahkemede söylenenleri not aldığını aktararak, "Şanssız, 50 yılımız Emperyalizme karşı mücadele veren bir nesiliz. Birileri bize 'Bu ulusu siz kurmadınız. Kurarken büyük soykırımlar yaptınız' diyordu. Bugün bu söylenilenleri yok ettik. Bugün, tüm gençlerimiz ve ulusumuz için umutluyuz. Bugün, bu davada çok güzel bir savunma yaptık ama güzel savunmadan daha önemlisi İsviçre ve Ermenistan çok kötü bir savunma yaptı." açıklamasını yaptı.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek de mahkeme çıkışı açıklama yaptı. İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Perinçek, duruşmanın çok iyi geçtiğini ifade ederek, şunları iletti: "Haklı haksız net bir şekilde ortaya çıktı. Tanımlanmamış bir suç var ortada. O suçu hukuka uydurmaya çalıştılar. Sık sık Mahkeme Başkanı, Ermenistan ve İsviçre tarafını uyardı. Biz tek uyarı almadan 10 dakika konuştuk. Ermenistan ve İsviçre tarafı ise uyarıldı."

Duruşma çıkışı Demokratik ve Sol Parti Genel Başkanı Masum Türker de açıklamalarda bulundu. Bu davanın sadece Perinçek'in davası olmadığını belirten Türker, tarihi davayı "Bu davayla soykırım olmadığına inan insanların sayısının arttığına inanıyorum. Fransız topraklarında 'Soykırım yoktur' diyoruz" şeklinde değerlendirdi.

Eski Devlet Bakanı Yaşar Okuyan Perinçek-İsviçre davasını şu sözlerle yorumladı: "Perinçek'in zindanlardayken ziyaretlerine gittiğimde, buradaki, AİHM'deki davayı takip ediyordu. Perinçek, kendi davasında müebbetle yargılanırken AİHM'deki davayı takip ediyordu. Bunu da tarihe not düşmek adına söylüyorum." Okuyan, büyük oyunu bozmaya Strazburg'a gelen yurttaşların kimseden para almadan geldiğini söyleyerek, Türk Milleti'nin fotoğrafının burada çekildiğini aktararak, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'e teşekkür etti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Canan Arıtman: Türk milletinin bir ferdi olarak size teşekkür ediyorum. Türk milletine atılan 100 yıllık bir iftirayı duruşma salonuna gömdünüz. Türk milleti soykırıma uğradı ama hiç soykırım yapmadı. İkinci teşekkürüm Türk milletini birleştiniz. Bütün dünyaya Türk milletinin vatanını koruyacağını gösterdiniz.

Emekli Tümgeeneral Ahmet Yavuz: Bugün hürriyetin, özgürlüklerin ve insan haklarının cephesinde yer alma fırsatı buldum. İkincisi, Türk milletinin alnına vurulmak istenen lekeye karşı mücadele eden öncülerin yanında olma fırsatı buldum.

Prof. Dr. Zekeriya Beyaz: Ermeni soykırımı iddiaları BOP'un parçasıdır. Bir taraftan bir Ermeni Başbakan'ın danışmanı oluyor, diğer taraftan Ermeni devletleri kuruluyor. Türkiye'de bir Ermeni ayaklanması, Ermenileri devlete ve millete hakim kılma çabası gündeme getirilmektedir. Bu dava sadece Ermeni soykırımına karşı bir mcüadele değil, BOP'a karşı da bir mücadeledir. İnşallah yeneceğiz onları da.