Doğu Perinçek’in tespitleri İran basınında

“ABD ve İsrail’in çabaları sonuçsuz kalacak”

Tarih:

İran Radyo Televizyon Kurumu Haber Ajansı’na demeç veren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki son hamlelerini değerlendirdi. “İsrail’le normalleşme” adımlarının bölgedeki denklemleri değiştirecek etkisinin olmadığını belirten Perinçek, “ABD’nin Batı Asya'daki hedeflerine ulaşması artık mümkün değil” dedi. Perinçek, barış ve güvenlik için başta Türkiye ve İran olmak üzere bütün bölge ülkelerinin işbirliğinin önemini vurguladı.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran Radyo Televizyon Kurumu Haber Ajansı'na (IRIB), “Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn’in ABD gözetiminde İsrail’le, “normalleşme” adımlarıyla ilgili demeç verdi. IRIB’ın yayımladığı haberde,  Doğu Perinçek’in  tespitleri şu ifadelerle verildi: “Türkiye’nin de dahil olduğu bölge ülkelerinin işbirliği sayesinde ABD’nin İran, Irak ve Suriye’deki politikaları başarısızlığa uğradı. ABD Başkanı Trump Ortadoğu politikalarının başarısız olduğunu ‘8 Trilyon doları bölgeye gömdük’ diyerek itiraf etti. ABD bu yenilgi nedeniyle BAE, Bahreyn ve Suudi Arabistan gibi Arap ülkelerinden yeni müttefikler bulmak üzere başka pozisyonlara yöneldi. Ancak başta bu ülkelerin kamuoyu, söz konusu anlaşmalardan memnun değil. ABD ve İsrail’in bu planları ve çabaları sonuçsuz kalacak. Bunların bölgesel denklemler üzerinde fazla bir etkisinin olmadığı görülecektir. ABD’nin Batı Asya'daki hedeflerine ulaşması artık mümkün değil. Şu anki güç dengesi ABD’nin aleyhine.”

 

 

GÜVENLİĞİN GARANTİSİ: BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ

 

Haberin devamında Perinçek’in, bölgesel işbirliğinin önemine yönelik mesajları yer aldı: “Türkiye Vatan Partisi Genel Başkanı, ABD ve Siyonist rejimin düşmanca politikalarına karşı bölgedeki tüm ülkelerin birlik olması gerektiğini vurgulayarak, ‘Ülkelerimizin ortak çıkarları var. Aramızdaki işbirliği bölgemizde barışın ve güvenliğin garantisidir. Ekonomik, askeri, politik ve bütün alanlarda eskisinden daha fazla işbirliğine ihtiyacımız var.’ dedi.”