Doğu Perinçek'in mektubu Tahran'da

Vatan Partisi Öncü Gençlik, İran devlet yetkililerine Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in özel mesajını götürdü

Tarih:

1/2
2/2

Vatan Partisi Öncü Gençlik, İran devlet yetkililerine Genel Başkan Doğu Perinçek’in özel mesajını götürdü. Mektubu alan üst düzey devlet yöneticisi Dr. Alaaddin Burucerdi, “Ortak yönlerimiz güçlenecek.” diyerek işbirliği çağrısı yaptı.

 

Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB), bir dizi üst düzey temasta bulunmak üzere İran’a gitti. Vatan Partisi heyetine, Başkanlık Kurulu Üyesi ve Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, TGB heyetine ise Genel Başkan Kayahan Çetin liderlik etti.  Heyetler, ziyaretin ilk günü İran devletinin en önemli isimlerinden, İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hameney’in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Dr. Ali Ekber Velayeti’nin Yardımcısı Dr. Alaaddin Burucerdi ile bir g&o uml;rüşme yaptı. Görüşmede, TGB Genel Başkan Yardımcısı Duygu Karabulut ile Öncü Gençlik Genel Yönetim Kurulu Üyeleri Taha Küçükuygun ve Gökalp Erbaş da yer aldı. Barış Demiralay, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in özel mesajını İranlı devlet yetkilisine iletti. Mesajda, Türkiye ve İran ilişkilerini geliştirmek için atılması gereken adımlar, Doğu Akdeniz ve Ege’deki ABD ve İsrail’e tehditlerine karşı ortak strateji geliştirme konuları ve Vatan Partisi’nin Meclis’te yer almasının Türkiye’nin İran başta olmak üzere Asya ülkeleriyle dayanışmasını güçlendirmedeki rolü öne çıktı. Suriye, Filistin, Irak, Doğu Akdeniz ve Ege Denizi başta olmak üzere bölgedeki son gelişmelerin masaya yatırıldığı görüşmede, taraflar işbirliğini daha da geliştirme konusunda mutabakata vardı. Ziyaret, hediye takdimlerinin ardından sona erdi.

 

 

 ‘TÜRKİYE’Yİ AİLE OLARAK GÖRÜYORUZ’

 

İran’ın Başkenti Tahran’da yapılan görüşmede ilk sözü ev sahibi Dr. Alaaddin Burucerdi aldı. Heyetlerle bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Burucerdi, “Dost ve kardeş Türkiye’den hoş geldiniz. Biz de sizinle ortak kültürlere ve değerlere sahibiz. Sizin buraya gelmenizden dolayı çok sevindim ve çok memnun oldum. Birçok konuda ortak yönlerimiz var. Türkiye’yi aile olarak görüyoruz. Her şeyden önce komşuyuz. Bizim için İslami eğilimlerin yanı sıra komşu ülkeler de kıy metlidir. Hz. Ali’nin meşhur bir sözü vardır. ‘İnsanlar ya dinde sizinle kardeştir ya da yaratımda sizinle beraberdir.’ Biz insanlara bakarken sadece dinleri üzerinden değerlendirmiyoruz, insan olarak da değer veriyoruz.” diye konuştu.

 

 

 ‘ŞEHİT SÜLEYMANİ ABD’YE KARŞI MÜCADELE ETTİ’

 

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani’nin şehit edilişinin 3. yılında olunduğunu belirten Burucerdi, “Şehit Süleymani Amerika’ya ve onun ürettiği DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı mücadele etti. Mesela Suriye’de bir Hristiyan köy vardı. O köyleri DEAŞ’ın elinden kurtardı. Kasım Süleymani farklı dinlerde de olsalar onlara yardım etti. Şehit Süleymani her şeyden önce insana insan olduğu için önem veriyordu. Sadece insanlar için değil, ha yvanlar için de yüreği yanıyordu. Onları da düşünüyordu.” ifadelerini kullandı. Kasım Süleymani’nin Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın emriyle şehit edildiğini hatırlatan Burucerdi, “Bunun üzerine ABD’nin Irak’ta bulunan en büyük üssüne füzeler fırlattık. Bu Dünya Savaşı sonrası Müslüman ülkeler açısından bir ilkti. 10 sene önce ABD SİHA’sı bizim hava sahamıza girdi. Biz onu düşürdük. ABD onu geri istedi ama vermedik. Üzerinde 4 sene çalışarak aynısını İran’da ürettik. Amerikan savaş gemisi deniz sahamıza girdi. Gemi içindeki askerleri rehin aldık. Neden söylüyorum bunları? Çünkü ABD’nin bize saldırmasına karşı ‘güçle’ yanıt vermek gerektiğini belirtmek için.” ifadelerini kullandı.

 

 

 ‘ORTAK DÜŞMANIMIZ ABD’

 

ABD’nin Türkiye ile İran’ın ‘ortak düşmanı’ olduğunu vurgulayan Burucerdi, “Doğru Türkiye NATO üyesidir. Ama aynı zamanda ABD ile anlaşmazlıkları da az değil. Buna karşılık tüm İslam ülkeleri kendileri ile anlaşarak ihtiyaçlarını gidermeli, düşmanlara bağlı olmamalıdır. Devrimden önce İran’da 60 bin Amerikan askeri ve müsteşarı vardı. İran’ın kuzeyinde üsleri vardı. OradaN Sovyetleri denetliyorlardı. Şah, o üsse gitmek istiyor ama Amerika büyükelçisi buna izin vermiyordu. Yabancı üssün kurulmasına izin verirsek toprak bütünlüğünü tartışmaya açarız. Maalesef ABD’nin bölge ülkelerinde ve körfez ülkelerinde askeri üsleri var.” dedi.

 

 Son eylemlerde Avrupa basınının İran’a karşı harekete geçtiğine işaret eden Dr. Alaaddin Burucerdi, “Çünkü Avrupa ülkeleri bölge ülkelerini zayıflatmak istiyor. Gelecekte Türkiye’yi yönetecek liderler sizin aranızdan seçilecek. Biz yerimizi gençlere vermeliyiz. Sizlere başarılar diliyorum, inanıyorum ki ortak yönlerimiz güçlenecek. İşbirliğimiz çoğalırsa faydalı olur. Ve şimdiden ileriye doğru güçlü bir işbirliği oluşturulmalı.” değerlendirmesi yaptı.

 

 

 DOĞU PERİNÇEK’İN MESAJI İLETİLDİ

 

Dr. Alaaddin Burucerdi’nin ardından sözü Vatan Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi Barış Demiralay aldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in başta Hamaney olmak üzere İran devlet yöneticileri ve İran halkına selam ve saygılar ilettiğini belirten Demiralay, “Aynı zamanda Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in sizlere özel mesajlarını getirdik” dedi. Demiralay, ABD ve İsrail tehditlerini bozguna uğratmak için askeri, ekonomik, siyasi ve kültürel alanlar başta olmak üzere birçok konuda Türkiye i le İran’ın işbirliğini geliştirmesi için atılacak adımların yanı sıra Vatan Partisi’nin Meclis’te yer almasının Türkiye’nin İran başta olmak üzere Asya ülkeleriyle dayanışmasını güçlendirmede önemli bir rol oynayacağı gibi hususların mesajda yer aldığını ifade etti.

 

 

 ‘TÜRKİYE İRAN’A DÖNÜK TEHDİTLERE KALKANDIR’

 

“Amerika’yı yenecek olan şey güçtür.” ifadelerini kullanan Barış Demiralay, “Bölgemizdeki tehditlerin arttığı günlerden geçiyoruz. Tehditler var ama bu tehditleri yenecek enerjimiz de var. Çünkü ABD her yerde kaybediyor. Türkiye, İran, Çin, Rusya öncülüğünde yeni bir dünya kuruluyor. Bu dünya ABD’ye karşıdır ve kamucu, paylaşmacı, barış ve karşılıklı güvene dayalı bir uygarlıktır. Bu uygarlıkta Batı Asya’nın güvenliğinde Türkiye-İran işbirliği anahtar olacaktır. Bu anahtar rol, askeri, ekonomik, siyasi, kültürel ve diğer alanlarda olacaktır. En önemlisi bu dostluğun, ikinci İsrail’in kurulmasını ve Doğu Akdeniz, Ege ve Kıbrıs’taki ABD planlarını bozguna uğratacağına inanıyoruz. Asya’ya yöneltilen Amerikan namlularının ilk hedefi Türkiye’dir. Bunun en büyük kanıtı da ABD’nin Doğu Akdeniz ve Ege’ye yığdığı silahlardır. Aynı zamanda MOSSAD da açıklamalarında öncelikli hedeflerinin Türkiye olduğunu itiraf etmiştir. Doğal olarak Türkiye her bakımdan İran’a dönük tehditlerin önünde bir kalkandır. O kalkandaki en büyük kuvvet ise Vatan Partisi’dir.” değerlendirmesi yaptı.

 

‘ASYA’DAKİ KONUMUMUZU GÜÇLENDİRECEĞİZ’

 

Türkiye’de ABD ve İsrail’e karşı en güçlü ve en örgütlü parti olduklarını vurgulayan Demiralay, “Vatan Partisi olarak Amerika’nın kullandığı üsleri Türkiye’nin denetimine alacağız, ABD ve İsrail askerlerini göndereceğiz. Türkiye’nin Asya’daki konumunu güçlendireceğiz. Çin, Rusya ve İran başta olmak üzere bölge ülkeleriyle daha sıkı işbirliğini geliştireceğiz. Türkiye’de güçlü bir hükümet İran, Suriye ve bölge ülkelerinin yaranınadır. Türkiye ve İran’daki kışkırtmalar benzerdir ve kaynağı Amerika’dır. Biz İran’a ve kendimize çok güveniyoruz. Amerika’nın kanlı senaryolarını mutlaka yeneceğiz. Türkiye ile İran arasındaki kardeşlik ve dostluk gelişecek.” dedi. Kasım Süleymani’nin ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizmine karşı verdiği mücadelenin önemine vurgu yapan Demiralay, sıcak karşılama için Burucerdi’ye teşekkür etti.

 

 

 ‘İKİ ÜLKE GENÇLİĞİ CESUR VE KARARLIDIR’

 

Görüşmede söz alan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Kayahan Çetin de Türkiye’de gençliği vatanseverlik ve antiemperyalizm cephesinde buluşturduklarını vurguladı. Amerikan askerinin başına, başta İncirlik Üssü içinde olmak üzere, 6 farklı yerde çuval geçiren bir gençlik örgütü olduklarını ifade eden Çetin, “O çuval geçirdiğimiz askerler Irak’ı, Suriye’yi bombalayan, İran’ı tehdit eden Amerikan askeri gemilerinin personelleriydi. O çuval ha la o askerlerin başlarındadır. Çünkü Batı Asya’da Amerika durmadan yenilmeye devam ediyor. Amerikan askerine çuval geçiren Türk gençliğiyle, İslam Devrimi’nden sonra Tahran’da ABD elçiliğini ele geçiren İranlı gençler arasında büyük benzerlikler vardır. İki ülkenin gençliği de emperyalist tehditlere karşı cesur ve kararlıdır.” dedi.

 

 

‘ABD VE İSRAİL EMPERYALİZMİ ANCAK GÜÇ İLE CAYDIRILABİLİR’

 

TGB olarak Türkiye’deki ABD Üslerinin Türkiye denetimine alınmasını ve Türkiye’nin NATO’dan ayrılmasını savunduklarını belirten Çetin, “ABD ve Türkiye arasında anlaşmazlıklar ve ihtilaf değil, cephe cepheye düşmanlık vardır. Türkiye’nin NATO içerisinde tutularak zaafa sürüklenmesi ABD stratejisidir. Türkiye NATO’dan dışlanmış ve NATO’nun namluları Türkiye’ye dönmüştür. Sayın Burucerdi’nin değindiği gibi Amerikan ve İsrail emperyalizmi ancak ‘güç ;’ ile caydırılabilir. Bu güç bölge ülkelerinin birliğidir.” değerlendirmesi yaptı. Öncelikli bazı görevler olduğunu işaret eden Kayahan Çetin, “Amerika’yı ve İsrail’i Doğu Akdeniz cephesinde caydırmak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dünyaya tanıtmak, Suriye’yi terör örgütlerinden temizlemek ve ekonomik sorunlarımızın en büyük kaynağı olan dolar hegemonyasından kurtulmak, Türkiye ve İran işbirliğinin en öncelikli görevleridir. Astana süreci ve 2017’deki Barzani’nin ‘Bölünme referandumunun’ bölge ülkelerinin işbirliği ile engellenmesi bölgemizde önemli krizleri çözmüştür. İran’a yönelik son kışkırtmaların iç yüzünü Türk gençliğine anlatan yegâne örgütüz. Daha önce düzenlediğimiz Filistin Konferansı ve Dünya Anti-Emperyalist Gençlik Kurultayı’nda olduğu gibi Türk ve İran gençliğinin işbirliğini geliştirmek önümüzdeki görevdir.” diye konuştu.