Doğu Perinçek’in makalesi Halkın Günlüğü gazetesinde

ÇKP resmi gazetesi Halkın Günlüğü, Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek’in fikirlerini sayfalarına taşıdı

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek’in Çin Komünist Partisi 19. Kurultayı’nı ve Pekin’de düzenlenen Dünya Siyasi Partiler Diyalogu’nun kurumlaşmasını değerlendiren makalesi Çince’ye çevirilip, ÇKP önderlerine dağıtıldı. ÇKP’nin sesi olarak bilinen Halkın Günlüğü (Çincesi Renmin Ribao) gazetesi de1 2 Şubat 2018’de metnin bir bölümünü Perinçek’in imzasıyla makale olarak yayınladı.

Halkın Günlüğü gazetesinde Perinçek’in yazısı. Çin Halk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve iktidar partisi Çin Komünist Partisi’nin resmi gazetesi Halkın Günlüğü, Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek’in fikirlerini sayfalarına taşıdı.
Halkın Günlüğü gazetesinde Perinçek’in yazısı. Çin Halk Cumhuriyeti’nin kurucusu ve iktidar partisi Çin Komünist Partisi’nin resmi gazetesi Halkın Günlüğü, Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek’in fikirlerini sayfalarına taşıdı.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek Çin yönetimi tarafından yakından takip edilen bir isim. 11 kez Çin’e resmi ziyarette bulundu ve ÇKP’nin en üst düzey yöneticileri ile fikir alışverişinde bulundu. Perinçek son ziyaretini 28 Kasım-4 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirmiş ve ÇKP’nin evsahipliğindeki “ÇKP ile Dünya Partileri Yüksek Düzey Diyalog Toplantısı”na katılmıştı.


30 Aralık 2017’de ise ÇKP Merkez Komite üyesi Hu Changsheng önderliğindeki 7 kişilik ÇKP heyeti Vatan Partisi’ni ziyaret etmişti. Ziyarette iki parti arasındaki tarihi ilişkiye vurgu yapılmıştı. Çinli heyet Dr. Doğu Perinçek’ten ÇKP’nin 19. Kurultayı kitabı için özel bir yazı talep etmişti. Ayrıca Çin heyeti Dünya Siyasal Partiler Üst Düzey Diyalog Toplantısının kurumlaşması konusunda Vatan Partisi’nin önerilerini dinlemişti.


Perinçek’in hazırladığı metin 7 Ocak 2018’de Çin Komünist Partisi Dışilişkiler Bakanlığı’na gönderildi. Perinçek’in yazısı Çince’ye çevrilip kitap olarak basılmış ve ÇKP liderlerine dağıtılmış. ÇKP’nin resmi gazetesi Halkın Günlüğü ise 12 Şubat günlü sayısında bu metinden bir bölümü Perinçek’in imzasıyla, "Yeni Dünyanın İnşasının Manifestosu" başlığıyla makale olarak yayınladı. Çin Devlet Başkanı ve ÇKP Genel Sekreteri Xi Jinping’in Dünya Siyasal Partiler Üst Düzey Diyalog Toplantısında yaptığı açılış konuşması ile ilgili Perinçek’in değerlendirmelerinin öne çıkarıldığı metinde ayrıca Perinçek’in şu ifadelerine yer verildi; “Çin ile Türkiye arasındaki dostluk, teröre karşı mücadelenin başarısı, Kuşak ve Yol’un güvenliği, üretim ekonomisinin inşası, paylaşarak gelişmenin hayata geçirilmesi için vazgeçilmez değerdedir. Vatan Partisi, Dünya Siyasal Partiler Üst Düzey Diyalog Platformu’nun kurumlaşması ve geliştirilmesinde, Türk milletinin yeteneklerine yakışan bir sorumluluk ve görev üstlenecektir.”

***

 

Yeni Dünyanın İnşasının Tarihi Manifestosu


Doğu Perinçek

Türkiye Vatan Partisi Genel Başkanı


Halkın Günlüğü gazetesi 12 Şubat 2018


ÇKP ve Dünya Partileri Yüksek Düzey Diyalog Toplantısı’nın açılış konuşmasında ÇKP Genel Sekreteri Xi Jinping derin bir analiz yaptı ve yeni bir dünya kurmayı önerdi. Bu konuşmayı oldukça takdir ettim. Konuşma; insanlığı merkez alıyor ve insanlığın ortak geleceği, birlikte gelişmesi, birlikte ilerlemesi gibi bir çok önemli noktaya değiniyor. Dünyadaki bütün partileri “Uygarlığın birlikte ilerlemesindeki, itici, önemli bir güç” olarak değerlendiriyor.


Bu konuşmanın tarihi bir önemi vardır. Aslında bu yeni dünyanın bir manifestosudur. Geriye dönüp dünya tarihine baktığımızda, tarihi manifestolar genellikle yeni dönemlerin kırılma noktalarında ortaya çıkar. Bu manifesto yeni bir dünyanın doğmakta olduğu ortaya koymaktadır.


Dünya partileri arasında bir diyalog platformu kurulması, dünya partileri arasındaki diyalog ve işbirliğini güçlendirir. Bu (platformun) kurulması yeni dünya gücünün inşasına yoğunlaşmada önemli görevlerden bir tanesidir. Bu diyalog toplantısı kurumsallaşmalıdır. Platform hakikatin peşine düşerek yönünü kesinleştirecektir. Yapılan program platformun hedefini de belirleyecektir. Ayrıca en geniş güçleri birleştirecek bir strateji belirlenmelidir. Bu küresel etkisi olan bir üst düzey politik diyalog platformunun oluşmasını hızlandıracaktır. Bu (platformun) kurumsallaşması için, Genel Sekreter Xi Jinping partiler arası yeni bir ilişki modelinin kurulması fikrini ortaya attı: “Biz yabancı ülkelerin yöntemlerini “ihraç” etmeyeceğiz. Aynı zamanda onlara Çin modelini de “ithal” etmeyeceğiz. Başka ülkelerin Çin’in yöntemini “kopyalaması” da istemeyeceğiz.”


ÇKP uzun zamandan beri dünyadaki partiler ile arasındaki eşitliği korudu. Partiler ile etkili ve sağlıklı bir ilişki kurdu. Vatan Partisi ÇKP’nin bu duruşundan şüphe duymamaktadır. “Kuşak ve Yol Girişimi” bütün insanlığın geleceği için oldukça önemlidir. Türkiye-Çin dostluğu; terörizmle mücadelede, “Kuşak ve Yol”un inşasının korunmasında, üretim ekonominin gelişmesinde, paylaşarak büyümenin gerçekleşmesinde yeri doldurulamaz bir rol oynamaktadır. Ayrıca yeni dünyanın kurulmasında önemli bir katkısı vardır. Vatan Partisi Türkiye’nin gücü dahilinde sorumluluk ve roller üstlenecek, dünya partileri diyalog platformunun daha da gelişmesini ve kurumsallaşmasını destekleyecek.


ÇKP önderliği altında, Çin; insanlığın paylaşıma dayalı bir uygarlığa ilerlemesinde benzersiz bir rol oynamaktadır. Çin’in başarısı, sınıfsız toplum arayışında olan bir partilere ve barış için mücadele eden ülkelere umut getirdi.

Dünya Siyasi Partiler Diyalogu - 2 Aralık 2017 (Çin/Pekin)
Dünya Siyasi Partiler Diyalogu - 2 Aralık 2017 (Çin/Pekin)