Doğu Perinçek: ABD-İsrail tuzağı bozuldu

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Balıkesir Altıeylül İlçe Kurultayımıza katıldı

Tarih:

1/3
2/3
3/3

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Balıkesir Altıeylül İlçe Kurultayı’na katıldı. Elit Asya Otel’de gerçekleştirilen kurultayda Doğu Perinçek, “Türkiye tehlikelerle başbaşa bırakılmak isteniyor, ABD- İsrail tuzağını Rusya ittifakı ile bozduk.” dedi. Doğu Perinçek Vatan Partisinin birikimi, tecrübesi ile yaptığı tespitlerin Türkiye- Rusya ittifakında önemli bir rol oynadığını söyledi.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Balıkesir Elit Asya Otel’de düzenlenen Altıeylül İlçe Kurultayı’na daha sonra otelde düzenlenen kurultay yemeğine katıldı. Perinçek yaşanan son gelişmeler ile ilgili fikirlerini aktardı. Doğu perinçek “ Türkiye’yi yalnızlaştırma politikası uyguluyorlar. Türkiye ‘yi dostlarından koparıp Süriye’deki karmaşaya ve savaşa sürmeye çalışıyorlar. Rusya'yla, İran'la, Irak'la karşı karşıya gelsin. Amerika ve İsrail'in tuzağına Türkiye düşsün ve yalnız Türkiye değil, Rusya, İran, mazlumlar dünyası ve yükselen dünya, uygarlığın yeni öncüleri Amerika'nın tuzağına düşsünler. Hem Doğu Akdeniz'de hem Batı Asya'da, Ege'de, Karadeniz'de bütün cephelerde Türkiye çok ciddi tehdit ve tehlikelerle baş başa kalsın. Bu tuzak bozuldu. Vatan Partisi'nin 27 Şubat'taki gösterdiği başarı gerçekten tarih yapan bir başarıdır. Herkesin şaşkın olduğu o günde Vatan Partisi hem tuzağı gösterdi hem de çıkış yollarını gösterdi. Türk devletinin, ordusunun, milletinin yetenekleri o karanlıkta ortaya çıktı. Vatan Partisi'nin öncü tavırlarıyla buluştu, birleşti ve Türkiye o Amerika-İsrail tuzağını bertaraf etti. Rusya ile tuzağı bozduk.” dedi.

 

 

“CHP, HDP, İYİ Parti, PKK ve FETÖ birlikte”

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Genel Başkanı Doğu Perinçek Vatan Partisi’ni Amerika’nın, HDP’nin yanına çekmek ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuyruğuna takmak isteyenler olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

 

“Bu sürecin karşısında olan, Amerika’nın planları içinde rol alan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi, İYİ Parti genel merkezi, onlarla beraber hareket eden HDP, PKK, onlar da bu sürecin karşısındaki rollerini oynuyorlar. En son Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Rusya’ya giderken ne diyor: “dört tane soru sor. Putin’e şu soruları soracaksın” diyor. Sorulara bakıyorsunuz hepsi Türkiye ile Rusya’yı birbirine tutuşturmaya çalışan, Türkiye ile Rusya’nın arasını açmaya çalışan, Türkiye ile Rusya’yı birbirine kapıştıracak olan sorular. Yani güya bunlar barışçıydı, savaşa karşıydı. Ama Türkiye ile Rusya’nın tuzağa düşmeyip barışı getireceği, Türkiye ile Suriye savaşını önleyeceği koşullar oluşunca da telaştan nasıl Türkiye ile Rusya’yı savaşa itebiliriz şeklinde Amerika’nın siyasetlerini dillendirdiler, kendi konumlarını bir kez daha ortaya koydular. Bakın kendi partileri içinden bulundukları mevzi tespit ediliyor. Umut Oran yaptığı açıklamada “bizim partimiz hiç inkar edilecek tarafı yok HDP ile beraberiz” diyor. “Oysa Kürt halkı HDP ile bağını koparıyor. HDP ile beraber olanlar Kürt halkıyla da birleşemez” şeklinde doğru tespitleri yapıyor. Yine sizin hemşehriniz İYİ Parti’nin Balıkesir Milletvekili, partisinden istifa ederken yine aynı gerçekleri; yani İYİ Parti’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, HDP’nin, PKK’nın, FETÖ’nün bir cephe kurduğu gerçeğini ortaya koydu. Yani o uyanış artık Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti bünyesine de girmiştir. Bu da son derece olumlu, önemli ve arkası gelecek olayalardır. O bakımdan bütün uygulamalar partimizin haklı olduğunu gösteriyor.”

 

Konuşmalar ve seçimden sonra düzenlenen kurultay yemeğine geçildi. Perinçek, seçilen yeni yönetime başarılar diledi.

 

Altıeylül İlçe Başkanlığına Ali Gürlek seçildi. Seçim sonucunda Altıeylül İlçe Yönetimi şu isimlerden oluştu: “Başkan Ali Gürlek, Yönetim Kurulu Üyeleri: Sevgi Öykü Bağdaçiçek, Erdoğan Kılıç, Veysel Cangül, Mesut Kolay, Cevdet Uçar, Cemal İbrahimoğlu, Rahime Türkeri.”