Cem Dikmen: Teröre özgürlük olmaz

Merkez Yürütme Kurulu Üyemiz ve İstanbul İl Başkanımız Cem Dikmen, 3 ismin vekilliklerinin düşürülmesini değerlendirdi

Tarih:

Vatan Partisi MYK Üyesi Cem Dikmen, 3 ismin vekilliklerinin düşürülmesi hakkında Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalara ve HDP'nin yürüyüş kararına tepki gösterdi.

 

Kılıçdaroğlu'nun, HDP'li iki vekilin düşürülmesi hakkında "HDP Milletvekillerine yapılan haksız ve hukuksuzdur" açıklamalarını rezalet olarak değerlendiren Dikmen, "Pervin Buldan'ın dün CHP'ye verdiği ayar yerini bulmuş. Bunu çok net ifade etmek lazım HDP CHP'ye ayar vermeye başladı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin artık bir silkinip kendisine gelmesi lazım. Ana muhalefet partisinin lideri yani bu ülkeyi yönetmeye aday olan bir partinin lideri 'içeriğini bilmiyorum ama HDP Milletvekillerine yapılan haksız ve hukuksuzluktur' açıklamasını yapamaz. İçeriğini bilmediğiniz bir konunun nasıl haksız ve hukuksuz olduğunu düşünüyorsunuz? Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan cezası onanan iki tane milletvekili... Basit bir suç değil." diyerek tepki gösterdi.

 

Dikmen, HDP'nin halk düşmanı olduğunun altını çizdi ve HDP'nin yürüyüş kararı hakkında "Teröre özgürlük olmaz" dedi. 

 

"Terörle mücadeleyi zayıflatmak için Edirne'den Hakkari'den yürüş yapmaya çalışıyorlar. İkincisi bu işin provokatif yanı da var." diyerek son olarak gündemde olan Barış Çakan olayını hatırlatarak, o provokasyonun HDP ve onların basın organları tarafından yapıldığını söyledi.