“Bizi Bölen ABD ve İsrail”

Genel Başkan Yardımcımız E.Korg. İsmail Hakkı Pekin Şam’da Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad’la görüştü.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız E.Korg. İsmail Hakkı Pekin Şam’da Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad’la Görüştü

1/3
2/3
3/3

Suriye’yi ziyaret eden Parti heyetimiz, Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad tarafından bakanlıkta kabul edildi. Suriye adına Cenevre görüşmelerini yürüten baş diplomat olan Mikdad, heyeti “ziyaretinizi uzun süredir bekliyorduk” sözleriyle karşıladı.

 

Görüşmeye Parti adına Genel Başkan Yardımcılarımız Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, USMER İstanbul İl Başkanı, Emekli Tümamiral Soner Polat ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcımız Yunus Soner katıldı.

 

Görüşmede Ortadoğu’da güncel gelişmeler, Viyana süreci ve BMGK kararı, Türkiye ve Suriye’de yeni anayasa girişimleri ve Suriye’nin askeri boyutu ele alındı.

 

Bölgede hedef alınan milli devlet ve laiklik

 

1 saat 45 dakika süren görüşmede Genel Başkan Yardımcımız Pekin özetle şu ifadeleri kullandı:

 

“Biz Suriye’ye, Türk halkının duygularını aktarmaya geldik. Halkımızın büyük çoğunluğu, iki ülke arasında tekrar diyaloğun başlamasını, dostluğun gelişmesini istiyor. Türkiye ve Suriye, bölgenin iki laik ülkesiydi. Şimdi bu iki ülkeyi de bölmek istiyorlar. İki ülkeye de yeni anayasa girişimlerinin dayatılması dikkat çekici.”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye politikasının önemli bir gündem maddesi oluşturduğu toplantıda Pekin şu ifadeleri kullandı:

 

Planların sahibi İsrail

 

“Bizim için esas sorun, ABD ve İsrail. Suriye ve Türkiye’yi etnik ve mezhepsel bölme planları, bu iki ülkeye ait. Bunun karşılığında Türkiye ve Suriye’de laiklik ve milli birliğe ihtiyacımız var. Bunların yerine mezhepçi politikalar sadece savaş getirir.”

 

Parti heyetimiz ve Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı, hükümet siyasetlerine rağmen iki ülke arasında dostluk ilişkilerini inşa etme kararı verdi.

 

İkinci görüşme Enformasyon Bakanı ile

 

Parti heyetimiz Pazar günü ikinci görüşmesini Suriye Hükümeti Enformasyon Bakanı Umran el Zoubi ile gerçekleştirdi. Görüşmede Heyet Başkanı Pekin, Suriye tarafını özellikle PYD konusunda uyardı.

 

ABD ve İsrail’in tüm Ortadoğu’yu bölme planlarının merkezinde bir Kürdistan’ın kurulmasının bulunduğunu söyleyen Pekin, “buna karşı İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Türkiye birleşmelidir” dedi. 

 

Görüşme sonrasında Parti heyeti üyelerimiz Suriye Devlet Televizyonu yayınlarına davet edildi.