Antalya İl Başkanlığımız Soykırım Yalanına Karşı Yürüdü

"Bütün vatanseverler, milliyetçiler, halkçılar ve devrimciler oylarımızı Vatan Partisi'nde birleştirelim."

Tarih:

Antalya İl Başkanlığımız soykırım yalanına karşı basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan basın açıklamasının tam metni:

 

Değerli Antalyalılar,

Ermeni soykırımı, her yıl ısıtılıp önümüze sürülen emperyalist bir yalandır. Zorunlu göç olayı meşrudur ve emeparyalist ülkelerin boş vaatlerine kanarak kendi ülkesini kana bulayan Ermeni çetelerine karşı vatanın savunulması için yapılmıştır.

Bu yıl zorunlu göç olayının 100. yıldönümü. Bu nedenle, emperyalist yalanı dayatma ve kabul ettirme çabaları bir haçlı saldırısına dönüştü.

Bu uluslararası yalanın arkasında Kürt, Ermeni, Kıbrıs konuları başta olmak üzere Türkiye’yi tavize zorlayan ve bölmek isteyen emperyalist ülkeler, tazminat ve toprak beklentisi içinde olan Ermeniler ve emperyalizmin işbirlikçileri bulunmaktadır.

Yalanın iç destekçileri ise başta AKP hükümeti olmak üzere emperyalizmin güdümünde Türkiye’yi etnik ve inanç temelinde bölmeye çalışan gerici ve bölücü güçlerdir.

Bilindiği gibi;

1.   AİHM, 17 Aralık 2013 tarihinde , İsviçre - Perinçek davası hakkında verdiği tarihi kararda 1915 olaylarının soykırım tanımına girmediğini vurguladı.

 

2.   İsviçre’nin itirazı üzerine 28 Ocak 2015 tarihinde, AİHM büyük dairesinde yapılan temyiz duruşmasında Dr. Doğu Perinçek başarılı bir sunum yaparak İsviçre + Fransa + Ermenistan koalisyonunu çaresiz bıraktı.

 

Duruşmanın ardından, İsviçre milletvekilleri “Ermeni soykırımı yoktur” demeyi suç sayan yasanın kaldırılmasını istediler.

 

İsviçre’yi temsil eden avukat Frank Schürmann “Perinçek haklı” açıklaması yaptı.

3.   Uluslararası Adalet Divanı 3 Şubat 2015 tarihinde “Tehcir soykırım değildir, 1948 tarihli soykırım sözleşmesi geriye dönük işletilemez” dedi.

 

4.   Birleşmiş Milletler GenelSekreterliği sözcüsü birkaç gün önce “1915 olaylarına soykırım demek için hukiki bir karar olması gerekir” diyerek BM’nin bu görüşünü değiştirmeyeceğini ifade etti.

Bu olumlu gelişmeler yaşanırken, Başbakan Davutoğlu azınlık temsilcileri ile yaptığı toplantının basına kapalı bölümünde “Ermeniler Türkiye’ye gelip soykırım oldu diyebilmeli” sözleri ileTürkiye’yi içeriden vurdu.

Kılıçdaroğlu’nun CHP dışından, kontenjan kullanarak İstanbul 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı yaptığı Selina Doğan ‘Adaylığımın Ermeni soykırımının 100. yılına denk gelmesinin simgesel anlamı var’ dedi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus 1915 olayları için ayin düzenledi. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’ın da katıldığı törende ’20.Yüzyılın ilk soykırımı’ ifadesini kullandı.

Avrupa Parllamentosu da 15 Nisan 2015 tarihinde koroya katılarak ‘Ermeni soykırımının 100. yılında AB üyesi ülkeler tarafından tanınması’ çağrısını oylayarak kabul etti.

Avusturya, Rusya ve Almanya bu çağrıya uyarak Ermeni soykırımını tanıdıklarını duyurdular.

İçten ve dıştan sürdürülen bu hak ve hukuk tanımaz saldırılara Vatan Partisi tek başına karşı koymaktadır.

Her 24 Nisan'da tekrarlanan yalana karşı gerçekleri bir daha haykırıyoruz !

Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır !

Soykırım yapmadık, vatan savunduk !

AKP hükümetinin Anayasayı değiştirecek güce erişmeyi hedeflediği 7 Haziran seçimi Türkiye’nin geleceğinin belirleneceği seçim olacaktır.

AKP hükümetini yıkmanın yolu Vatan Partisi'ni meclise göndermektir.

Vatan Partisi milli güçleri birleştiren partidir.

Vatan Partisi iç ve dış saldırılara karşı halkı örgütleyen, mücadale eden partidir.

Vatan Partisi halkın gerçek gündemini ve sorunlarını bilen, bu sorunlara çözüm üreten partidir.

Vatan Partisi Türkiye’ye ve bölgemize birlik ve barışı getirecek partidir.

Vatan Partisi işsizliğe ve geçim sıkıntısına son verecek partidir.

Vatan Partisi özelleştirilen kurumlarımızı geri alacak, yolsuzluk ve hile ile elde edilen servetlere el koyacak partidir.

Vatan Partisi 8 Haziran’da meclise girecek, Türkiye’yi yeniden Atatürk çizgisine çekecektir.

Atatürkçüleri, Atatürk’ün 6 ok programına çağırıyoruz.

Bütün vatanseverler, milliyetçiler, halkçılar ve devrimciler oylarımızı Vatan Partisi'nde birleştirelim. Milli hükümetin, bağımsız Türkiye’nin yolunu açalım.

Gün, güçlerimizi birleştirme günüdür.

Gün, mücadeleyi yükseltme günüdür.

Hepimize iş düşüyor. Eşimizi, dostumuzu, komşumuzu, arkadaşımızı uyaralım. Tehlike büyük ve yakındır.

Haydi herkes iş başına.

Yaşasın bağımsız, başı dik Türkiye!

Saygılarımla.

 

Yalçın Armen,

 

Vatan Partisi Antalya İl Başkanı