"Alman Meclisi Karar Alamaz!"

Doğu Perinçek, 2 Haziran’da Alman Meclisi’nin gündemine gelecek sözde Soykırım Tasarısı’nı değerlendirdi.

Tarih:

Avrupa Temsilciliğimiz 10. Olağan Kurultayı’nı yaptı. Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in katılımıyla Frankfurt şehrinde gerçekleştirilen kurultaya Almanya’nın her bölgesinden delegeler katıldı. Avrupa Temsilcimiz Beyhan Yıldırım’ın açılış konuşmasıyla başlayan kurultaya yaklaşık 300 aydın katıldı.

 

Rumeli Türk Dernekleri Federasyonu Kurucu Başkanı Hayrettin Yurtöven, Avrupa Atatürkçü Düşüne Dernekleri Birliği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı ve Bielefeld Yabancılar Meclisi Başkanı Mehmet Ali Ölmez, Türkiye Gençlik Birliği ve Avrupa ADD yöneticileri, Azerbaycanlı ve Karadeniz dernekleri temsilcileri de kurultaya katılanlar arasındaydı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yaptığı konuşmada Amerika’nın her yerde kaybetmekte olduğunu vurguladı.

 

Türkiye’nin büyük kararın eşiğinde olduğuna işaret eden Perinçek, şu ifadeleri kullandı: “Türkiyemiz bir vatan savaşı veriyor. ABD’nin üzerimize sürdüğü piyonlara karşı savaşıyoruz. Türkiye, büyük bir karara doğru gidiyor. Silivri duvarlarını yıktık, sizlerle birlikte yıktık. Türk Ordusu’nu esaretten kurtardık. Her şeyi birlikte başardık. Daha iyisini yapacağız.

 

Geleceğe güvenle bakıyoruz. Kumpasların yıkılmasında Avrupa’dan verdiğiniz katkılar son derece önemliydi. Duvarları birlikte yıktık. Ne dedik Silivri’den çıkarken, ‘Kınından çıkmış kılıç gibiyiz’. Türkiye’de şimdi Cemaat’in üzerine gidiliyor. PKK hendeklere gömülüyor. Ermeni Soykırımı yalanını bitirdik. Amerika kaybediyor, Türkiye kazanıyor. Vatan Partisi önderliğinde ülkemiz yeniden Atatürk Devrimi rotasına girecektir. 2016 yılı Vatan Partisi yılı olacaktır. Ne dediysek oldu. Biz hayal dağıtmıyoruz. Gaz vermiyoruz. Hakikatlardan hareket ediyor, olguları değerlendiriyoruz. Türkiye, yeniden üretim ekonomisine geçecek, Atatürk Devrimlerini yeniden hayata geçirecek ve komşularla yeniden işbirliği yapacaktır. Bütün koşullar lehimizedir. Partimize ve milletimize güvenimiz tamdır.”

 

BU YANLIŞTAN VAZGEÇİN

 

2 Haziran’da Alman Meclisi’nin gündemine gelecek sözde Ermeni Soykırımı Tasarısı’nı da değerlendiren Perinçek önemli bilgiler paylaştı: “Alman Meclisi (Bundestag), 1915 olayları sırasında soykırım suçu işlendiği konusunda bir karar veremez. Çünkü yetkisizdir. Alman Mahkemeleri dahil, Almanya’nın hiçbir yasama, yürütme ve yargı kurumu 1915 olayları konusunda soykırım yapıldığına karar veremez. Kaldı ki, AİHM 2. Dairesi’nin ve AİHM Büyük Daire’nin Perinçek-İsviçre Davası kararlarına göre, 1915 olayları, Holacaust’tan, başka deyişle Yahudi Soykırımı’ndan farklıdır, aynı sınıflama içinde değerlendirilemez. AİHM Perinçek-İsviçre Davası kararları böylece dolaylı olarak, 1915 olaylarında işlenen eylemlerin “soykırım” olarak nitelenemeyeceğini de saptamış olmaktadır. Bu saptamayı açıkça belirtmeyişinin nedeni, AİHM’nin 1915 olayları konusunda yetkili mahkeme olmayışıdır. Avrupa’daki vatanseverler ve bizler gerekenleri yapacağız. Alman dostlarımızı bu yanlıştan vazgeçirmek için yurtiçi ve yurtdışında derhal harekete geçeceğiz.”

 

YALANA KARŞI SEFERBERLİK

 

Avrupa Temsilcimiz Beyhan Yıldırım da soykırım yalanına karşı seferberlik başlatacaklarını belirterek şunları söyledi:

 

“Haritaların yeniden çizilmek istendiği bir süreçte, milletimiz bu tehditleri bilmektedir. Türkiye’mizin bütünlüğünü, birliğimizi hedef alanlar asla amaçlarına ulaşmayacaklardır.”