‘AKP’nin Memura Verecek Bir Şeyi Kalmadı’

Hükümet ile Memur-Sen’in mutabakata vardığı zam oranları üzerine Kamu Büro Başkanlığımız açıklama yaptı.

Tarih:

AKP Hükümeti ile Memur-Sen, milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği toplusözleşme görüşmelerinde önceki gün mutabakata vardı. Zam oranları, üç konfederasyonun taleplerinin çok gerisinde kaldı. Yapılan anlaşmaya göre, kamu çalışanlarına 2016 için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 oranında zam yapılacak. Vatan Partisi Kamu Büro Başkanlığı, yaptığı yazılı açıklamada varılan anlaşmayı şöyle değerlendirdi:

 

“Ülkemizin gittikçe derinleşen ekonomik ve siyasi bir krize sürüklendiği koşullarda söz konusu rakamların hiçbir kıymeti yoktur. Sadece son bir haftada ulusal paramızda yaşanan değer kaybı, 6 ay sonra verilmeye başlanacak taksitli zamları daha şimdiden eritmiştir. Özelleştirmelerle, yandaş sermaye çevrelerine çekilen peş- keşlerle Cumhuriyet ekonomisini tasfiye eden hükümetin artık memuruna, işçisine, köylüsüne, emeklisine, esnafına, sanayicisine verecek hiçbir şeyi kalmadığını görüyoruz.

 

Toplusözleşme laiklik ilkesine de darbe indirilen bir süreç olmuştur. Hükümetin ‘ibadet tatili’ çalışması bunun son örneğidir. ‘İbadet tatili’ ile kişinin bireysel vicdan ve manevi dünyasında taşıdığı inancı kamu düzenlemesinin tam ortasına oturtulmuştur. Eğer bu düzenleme yapılırsa çok yakında kamuda kendi inancına göre kendi tatilini ilan eden kamu çalışanlarını göreceğiz. Laikliği ortadan kaldıracak bu girişimden derhal vazgeçilmelidir.”

 

‘ASAYİŞ SORUNU ELE ALINMADI’

 

“Öte yandan, toplusözleşme süreci; ülkemizin bütünlüğünü ve milletimizin birliğini tahrip eden bölücü terörün özel olarak kamu çalışanlarını da hedef aldığını dikkate almamıştır. ‘Açılım’, ‘Barış Süreci’ gibi aldatmacalarla güçlenmesini sağladığı bölücü teröre karşı hükümetin hala kararlı bir duruş sergileyemediği, kamu güvenlik güçlerini vatan savunmasında yalnız bıraktığı görülmektedir. Kamu çalışanları doğru düzgün zam yapılmayan bir ülkede hayatlarını bir şekilde sürdürebilirler ama asayişin olmadığı, bölücü terörün kol gezdiği, parçalanma tehdidi altındaki bir ülkede ne kamu hizmetinden bahsedilebilir, ne de üç kuruşluk zam görüşmeleri yapılabilir.”