AKP’nin 13 yıldır iktidar olmasının sorumlusu CHP ve MHP’dir

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Okuyan:

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, partisinin Kocaeli İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu. Partililere konuşan Okuyan, 7 Haziran 2015’te yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin tarihi önemde olduğunu belirterek, “Her seçim parlamentonun oluşması ve içinden bir bakanlar kurulunun belirlenmesi nedeniyle önemlidir. Ama bu seçim, tarihi bir seçim ve 1950’den bu yana yapılan seçimlerin hepsinin toplamından daha önemli. Bu seçimde, milli devlet oylanıyor. Milli devlet bölünme sürecine geldi” dedi.

 

 

KONUŞTUKÇA DOLAR ÇIKIYOR

Emrah Taştan'ın bizimkocaeli.com'daki haberine göre, Okuyan, “Ekonomi dibe vurmuş. Bu yıl nakit olarak ödenmesi gereken kamu ve özel sektör borcu, 222 milyar dolar. Nakit para gerekiyor. Zaten bankalarımızın yüzde 76’sı yabancıların elinde. Bütçe açığı ve ödemeler dengesi felaket. AKP hükümetinin buna çözüm bulması mümkün değil. ABD ve Rusya’daki kriz ortada dolayısıyla dış kaynak bulmak da çok zor. Bir de Tayyip Erdoğan faktörü var. Her konuştuğunda dolar yükseliyor. Sonra da Merkez Bankası Başkanı’na ‘doları düşür’ diye talimat veriyor” ifadelerini kullandı.

 

APO’YLA MASAYA OTURDULAR
VP Genel Başkan Yardımcısı Okuyan, AKP hükümetinin 40 bin kişinin katili olan terör örgütü PKK Lideri Abdullah Öcalan ile masaya oturduğunu belirterek, “Ama Tayyip Erdoğan baktı ki açılım nedeniyle oylar düşüyor, 15 saniyede döndü. Birden ‘Kürt sorunu yok’ gibi açıklamalar yapmaya başladı. Bir yandan da HDP güçlendirilmeye çalışılıyor. AKP, HDP’nin barajı geçmesini istiyor, CHP HDP’nin barajı geçmesini istiyor, medya HDP’nin barajı geçmesini istiyor” diye konuştu.
 
 
SİVİL DİKTA YASASI
Yaşar Okuyan, TBMM’de kabul edilen İç Güvenlik Paketi ve internete sansür yasalarını da eleştirdi. Okuyan, şunları söyledi: “Bir sivil darbe, sivil dikta uygulaması sonucunu doğuracak yasa Meclis’te kabul edildi. Artık, bir polis hiçbir karara dayanmadan ‘seni şüpheli gördüm’ diyerek sizi gözaltına alabilecek. 24 saat o tutacak. Savcıya daha sonra haber verilecek. 12 Mart’ı yaşadık, 12 Eylül’ü yaşadık ama böyle bir şey görmedik. Demokrasiyi rafa kaldırmayı yasal bir zemine oturtan yasadır bu adını doğru koyalım.”
 
 
MUHALEFET NEREDEYDİ
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Okuyan, İç Güvenlik Paketi’nin Meclis Genel Kurulu’ndan 36 oya karşı 199 oyla kabul edildiğini hatırlatarak, muhalefete sert tepki gösterdi. Okuyan, “4 akşam önce oylaması vardı. 199 AKP milletvekilinin oyuna karşılık CHP, MHP, HDP, bağımsızlar vs. 36 milletvekilinin ret oyu var. Şimdi bunlar gelecek ne diyecek bana oy verin bunlarla mücadele edeceğiz. 4 akşam önce neredesiniz? Neden o oylamaya katılmadınız?” diye sordu.
 
 
MUHALEFET İKTİDAR İSTEMİYOR
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun katıldığı bir TV programında hedef olarak yüzde 35 oy gösterdiğini söyleyen Yaşar Okuyan, “Bu hedefi yüzde 100 tuttursan ana muhalefettesin. Bu nasıl bir hedeftir? Bu iktidarı devirme konusunda bir hedefiniz var mı? Türkiye’de sorun AKP değildir. Onlar görevini yapıyor. Bu parti, 13 yıldır iktidardaysa ve Erdoğan 400 milletvekili istediğini söyleyebiliyorsa, bu kesinlikle CHP ve MHP’nin suçudur” ifadelerini kullandı.
 
 
VATAN PARTİSİ HAMLE YAPTI
Okuyan, ortaya çıkan genel duruma son vermek için Vatan Partisi’nin önemli bir hamle yaptığını kaydetti. Yaşar Okuyan, “Vatan Partisi’nde milletin ittifakı gündeme geldi. Bakıyorsunuz fısıltılar yükseliyor, “Oyları bölmeyelim” diye. Bu eleştiri bizim ne kadar güçlendiğimizi gösteriyor. Muhalefetin durumunu oyları bölmeyin diyenlere anlatmak lazım. 13 yıldır oylar bölünmedi de siz ne yaptınız?” diye konuştu.
 
 
DERVİŞ BİR PROJEDİR
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu dönemde Kemal Derviş’in bir Amerikan projesi kapsamında Türkiye’ye getirilerek Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı yapıldığını hatırlatan Okuyan, “Bugün de aynı proje var. Kılıçdaroğlu, ‘Derviş’i çağırdım milletvekilliği teklif ettim kabul etmedi, olası bir CHP iktidarında ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı olabileceğini söyledi’ diyor. 1999’daki fotoğrafın aynısı yine gündeme geliyor. Çünkü proje aynı yerden” dedi. Okuyan, “Derviş, DSP’yi böldü, İsmail Cem’e parti kurdurttu ve yalnız bıraktı, sonra CHP’ye gidip orayı karıştırdı ve ABD’ye gitti. Kemal Derviş, AKP’nin önünü sonuna kadar açan adamdır” ifadelerini kullandı.
 
 
HEDEF YÜZDE 38’LİK DİLİM
Yaşar Okuyan Vatan Partisi’nin, hedefini ve seçimlerdeki çalışma prensibini de açıkladı: “Hedefimiz umutsuz yüzde 30-38’dir. Bunlar sandığa gitmeyeceğim diyor. Kafası karışık kitle. Bu kesim, AKP’den bıkmış, CHP ve MHP’den bıkmış, işsizlikten bıkmış, en kutsal değerlerine hakaret edilmesinden bıkmış, krizden bıkmış, TSK’nın tasfiyesinden bıkmış kişilere ulaşacağız. Bu kızgın seçmenin önüne bir seçenek konuluyor. 7 Haziran akşamı siz dahil herkes ortaya çıkan sonuca şaşıracak.”