Adana İl Başkanlığımızdan Türkiye-Suriye ilişkileri konferansı

Adana İl Başkanlığımız, Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva'nın katılımıyla Türkiye-Suriye ilişkileri üzerine konferans düzenledi

Tarih:

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı, Amerika’nın Suriye’ye düzenlediği emperyalist füze saldırısına ilişkin bir konferans düzenledi. ‘Emperyalist saldırıya karşı Suriye’nin yanındayız’ konulu Seyhan Belediye Kültür Merkezi Mehmet Akif Ersoy salonunda yapılan konferansa yaklaşık 300 kişi katıldı. Konferansta konuşan Türkiye-Suriye Dostluk Komitesi Başkanı ve Aydınlık gazetesi yazarı Prof. Dr. Mehmet Yuva, Suriye’ye yapı- lan saldırının ardından atılacak adımın TSK ile Suriye Ordusu’nun birlikte operasyon yapması olduğunu söyledi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını Vatan Partisi Adana il başkanı Selver Kaplan yaptı. Kaplan, Amerika’nın ve güdümündeki terör örgütlerinin Suriye’ye yedi yıldır diz çöktüremediğini ifade ederek şunları söyledi: “Türk hükümeti Suriye, Irak ve İran gibi ülkelerle ilişkilerini istenilen düzeye getirememiştir. Amerika ise birkaç füze ile Suriye’yi korkutacağını sanmıştır.”

 


CHP’NİN SURİYE POLİTİKASI


Kaplan’ın ardından söz alan Prof. Mehmet Yuva, Suriye’nin toprak bü- tünlüğünün sağlanmasının, Türkiye’ye huzur getireceğinin altını çizerek, “Anadolu’da birliktelik, Suriye üzerinden sağlanabilinir” dedi. Yuva, siyasi partilerin Suriye politikasını eleştirerek, şunları kaydetti: “HDP ve CHP’ye soruyorum; sizin Suriye konusunda politikanız nedir? 25 Haziran günü iktidar olduğunuzu varsayarsak, Suriye politikanızı ne olacak? Suriye, Türkiye’nin çözüm formülü, anahtarıdır. Tek kutuplu dünya düzeni ile bu mesele çözülemez. Suriye’ye yapılan son saldırıda, Amerika, İngiltere ve Fransa ilk dersini aldı. Düşünün 103 Tomahawk füzesi atılıyor, sadece altı yaralı var. Bir intihar bombacısı kendini patlattığı da bile zaman yüzlerce insan ölüyor. Her füze yarım ton bomba taşıyor. 103 füze Adana’ya düştüğünde kenti haritadan silerdi. Füze saldırısından sonra Türkiye’nin atacağı adım; TSK ile Suriye Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye sahasında birlikte hareket edip, operasyon yapmasıdır. Dünya kamuoyunun nezdinde tek bir devlet ve tek bir ordu var. O da Suriye Ordusu ve Suriye Devleti’dir. TSK meşru ordu ve devletle hareket ettiği zaman, meşru olur.”


Konferansa, Adana Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Atatürkçü Düşünce Derneği Adana Şube Başkanı Atilla Eker, Cumhuriyet Kadınları Derneği Örgütlenme Sekreteri Mihriban Tatar, CKD Çukurova Şube Başkanı Ayşe Soylu, CKD Seyhan Şube Başkanı H. Nesrin Kılıçay, Karakeçililer Derneği Adana Şube Başkanı Eyüp Tokmak, Adana'da Hanımağa olarak tanınan Adana Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.