4 Kıtada Eylemdeyiz

“Ermeni Soykırımı” yalanının 100. yılında dünyanın birçok ülkesinde eylemdeyiz.

Tarih:

Partimiz “Ermeni Soykırımı” yalanının 100. yılında birçok ülkede eylemler düzenliyor. Türkiye’de birçok ilde gerçekleşecek eylemlerin yanı sıra ABD, Avustralya ve Avrupa’nın birçok kentinde de Partimiz eylemde olacak 4 kıtaya yayılan eylemlerde Türk vatandaşları “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” diyecek.

 

ABD’de Türk Vatandaşları Konsolosluklar Önünde

Partimiz yüzyıllık yalana karşı bugün ABD’nin 7 eyaletinde Büyükelçilik ve Başkonsolosluklar önünde “Vatan Nöbeti” tuttu. Washington DC, Houston, Los Angeles, Miami, New York, Boston ve Chicago’da bayraklarıyla konsolosluk önüne gelen yurttaşlar “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır.” yazılı dövizler taşıdı.

Önümüzdeki günlerde ise New Jersey,Virginia, Chicago ve Los Angeles’ta 1915 Belgesel gösterimi ve Mehmet Perinçek’in katılımıyla “1915’te Ne Oldu?”  konferansları gerçekleştirilecek.

 

Avusturalya’da “Vatan Nöbeti”

Avustralya’da Parti üyelerimiz Melbourne ve Sydney Başkonsoloslukları önünde “Vatan Nöbeti” için buluştu. Türk Bayrağı ve Parti bayraklarıyla konsolosluk önüne gelen yurttaşlar AİHM 2. Daire kararını hatırlattı.

 

Avrupa “Ermeni Soykırımı” Yalanına Karşı Ayakta

Avrupa’da birçok şehirde de 24 Nisan’da üyelerimiz eylemler düzenliyor. Viyana, Bern ve Frankfurt’ta sokağa çıkmaya hazırlanan Partimiz “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır.” diyecek. İsviçre’de farklı Türk topluluklarının birlikte dağıttığı bildiride AİHM 2. Daire kararı ayrıntılarıyla vurgulandı.

 

25 Nisan cumartesi günü ise saat 14.00'te 20 Türk örgütünün birlikte düzenlediği, An der Urania önünden başlayıp tarihi Brandenburg Kapısı önünde düzenlenecek bir mitingle son bulacak Berlin Dostluk ve Barış Buluşması gerçekleşecek.