"1 Mayıs'ta Çınar'da Türk bayrağı altında toplanalım"

Denizli İl Başkanımız İbrahim Kasapoğlu, 1 Mayıs'a ilişkin basın açıklaması yayımladı

Tarih:

Değerli Basın Mensupları, 

Değerli Yurttaşlar, 
 
1 Mayısları toplumun gözünde itibarsızlaştıran, şiddet yaratarak, kavga çıkartarak toplantıları terörize eden, işçi ve emekçileri alanlardan soğutan, uzaklaştıran, Emek Bayramını amacından saptıran Denizli’ deki bu uygulamaya artık son veriyoruz. Bu yıl 1 Mayısı saat 15.00’ te ÇINAR MEYDANI’ nda kardeşlik ve barış içinde kutlayacağız. Alan Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına dönecek, şarkılarımızla, türkülerimizle ve halaylarımızla şenlenecektir. 


1 Mayıslar sadece şarkıların söylendiği, oyunların oynandığı alanlar olmayıp, aynı zamanda emekçilerin sorunlarına çözüm istediği yerlerdir. Ülkemizin içine girdiği ekonomik kriz, işçimizi, emekçimizi, üreticimizi derinden sarsmaktadır. Haklı olarak alanlarda emekçilerimiz, bu taleplerini dile getirecektir. 


Cumhuriyet tarihinin en derin krizini yaşadığımız bu günlerde, AKP Hükümetinin açıkladığı politikalar, pansuman tedbirlerin ötesine geçemiyor. İşçimizin, çiftçimizin, esnafımızın ve sanayicimizin derdine çare olamıyor. Hatta ‘ Kıdem Tazminatını Fona Devretmek’ gibi gözünü işçilerimizin alın terine dikiyor. Artık şu gerçeği anlamalıyız. Borçlanma ekonomisinin sonuna gelinmiştir. Çözüm üretim ekonomisidir. Bu da işçisinden sanayicisine kadar bütün üretici sınıfları destekleyerek ve birleştirerek olur. Krizin yükünü sadece emekçilerin sırtına yükleyerek bunun altından kalkamayız. Külfetler de, nimetler de adil bir şekilde paylaştırılmalıdır. 


Bu 1 Mayısı, vatanımızın bütünlüğüne göz diken ABD ve PKK bölücülüğüne karşı milletçe birlik olarak kutlamalıyız. 


Bu 1 Mayısta, ekonomik krize karşı Üretim Devrimini gerçekleştirecek Milli bir Hükümetinin acilen kurulması için çalışmalıyız. 


Bu 1 Mayısa, bütün yurttaşlarımızı gönül rahatlığı içinde katılmaya davet ediyoruz. 



İbrahim Kasapoğlu 
Vatan Partisi Denizli İl Başkanı