"FETÖ'nün Arkasında ABD Var"

Isparta İl Başkanımız Bilal Şimşir, Amerikancı-Fethullahçı darbe girişimi sonrası açıklamalarda bulundu.

Tarih:

Isparta’da Milli Birlik Platformu, Isparta Gül Platformu, Demokrasi Platformu adı altında toplanan aralarında siyasi partilerinde bulunduğu 55’den fazla demokratik kitle örgütü Hükümet Meydanında toplanarak 15 Temmuz FETÖ terörüne karşı açıklama yaptı. Milli Birlik Platformunun üyelerinden olan Isparta İl Başkanımız Bilal Şimşir, gazetecilere yaptığı açıklamada “FETÖ’nün arkasında ki kuvvet Amerika’dır. Bu bir Türk Amerikan savaşıdır.” dedi.

 

Isparta’da aralarından AKP, MHP, CHP, Vatan Partisi, Saadet Partisi ve BBP’nin de bulunduğu 55’den fazla sendika ve demokratik kitle örgütünün oluşturduğu Isparta’da Milli Birlik Platformu, Isparta Gül Platformu, Demokrasi Platformları 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı ortak bir eylem düzendi. Eyleme binlerce Ispartalı katıldı.


HAVAALANI KAMYON VE İŞ MAKİNELERİ İLE KAPATILDI


Isparta İl Başkanımız Bilal Şimşir, Milli Birlik Platformu olarak Isparta Valisi Şehmus Günaydın ile görüştüklerini söyleyerek “Bugün Sayın Valimizi ziyaret ettik. Darbenin başladığı saat itibari ile sayın valimiz izinli imiş, ama izni bırakarak hemen görevinin başına geliyor. Fethullahçı Terör Örgütü Isparta’da 50-60 tane otobüs topluyor. Bunu öğrenen Vali bey başta olmak üzere emniyet ekipleri havaalanına hareket ederek orayı iş makineleri ve kamyonlarla kapatıyor. Valimiz Fettullahçı Terör Örgütü mensuplarından gelen olursa vurulması emrini veriyor. Türk Milletine yakışan devlet görevlisi tavrını orada sergiliyor. Türk Milleti Devlet geleneği olan dünyadaki sayılı ülkelerden birisidir. Fettullahçılar bunu hesap edemediler” şeklinde konuştu.


‘BU BİR TÜRK AMERİKAN SAVAŞIDIR’


Darbe girişimine nasıl gelindiğini de açıklayan İl Başkanımız Bilal Şimşir “PKK’nın beli kırılmıştır. Ordumuz PKK terörünü çukurlara gömmüştür. Fettullahçı Terör Örgütü üyelerinin ordumuz içindeki sayıları belli idi. Bu kişiler askeri şurada saf dışı bırakılacaktı. Fettullahçı Terör Örgütü Rus uçağını düşürmüş, Türkiye’nin komşuları ile olan ilişkilerini bozmuştur. Bu darbeyi Fettullahçı Terör örgütü kendisi yapmadı. Bugüne kadar Türkiye’de olan darbelerde hiç kimse meclise bomba atma, kendi vatandaşına silah sıkma cesaretini gösteremedi. FETÖ’nün arkasında ki kuvvet Amerika’dır. Bu bir Türk Amerikan savaşıdır. Milletimizi FETÖ terörüne karşı birleştirmek için bugün meydanda toplandık.” dedi.


Şimşir, FETÖ'nün darbe girişiminin engellenmesinde çaba gösteren tüm yetkililere ve vatandaşlara teşekkür etti. Darbe girişiminin sadece bir partiye değil, millete karşı yapıldığını dile getiren Şimşir, "Ben rozetimi çıkararak geldim buraya. Bu parti meselesi değil. Bu Türkiye’mizin istiklal ve bağımsızlık meselesidir. Bütün milleti birleştirmek adına neler yapabiliriz bunu Ispartalılara anlatmak için buradayız" ifadelerini kullandı.