Irkçı saldırılara derhal son verilmelidir

Avrupa Temsilciliğimizden Almanya'daki ırkçı saldırı hakkında bir açıklama yaptı.

Tarih:

20.02.2020, Frankfurt

 

 

IRKÇI SALDIRILARA DERHAL SON VERİLMELİDİR

 

19 Şubat akşamı saat 22.00 sularında Hanau Kentinde bir büfe ve nargile kahveye yapılan ırkçı saldırıda çoğu yabancı kökenli 9 kişi hayatını kaybetti. Daha sonra saldırgan ve annesinin evinde ölü bulunmasıyla ölü sayısı 11 oldu.

 

Hanau Kentinde gerçekleşen Irkçı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve diğer vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı diliyor ve sabırlar diliyoruz. Alman makamlarından bu olayın bütün ayrıntılarıyla ortaya çıkartılmasını istiyoruz. NSU Davası gibi hasıraltı edilmemelidir.

 

Özellikle Almanya’da yaşayan 3 milyon üzerindeki vatandaşımız bu ülkenin kalkınmasına büyük katkıları olmuş ve burayı 2.Vatan olarak benimsemişlerdir. Barış ve uyum içinde yaşamakta ve bunun sürdürülmesini istemektedirler. Türk vatandaşları bütün Avrupa’da uyum ve çalışkanlık timsalidir. Vatandaşlarımız Batı Asya ve Avrasya’nın barış ve üretkenlik elçileridir. Bunların can güvenliği ve huzur içinde yaşamaları Almanya ve AB’nin de çıkarınadır.

 

Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği olarak bu ırkçı saldırıları kınıyoruz.


Bir saldırganın veya ırkçı toplulukların üstüne atarak kimse sorumluluktan kurtulamaz. Batı’nın Avrupa Merkezli emperyalist sistemi, ezilen ve gelişmekte olan ülkelere karşı sömürgeci ve aşağılayıcı tutumlarıyla ırkçılığa zemin hazırlamışlardır.


Ülkemizin parçalanması için saldıran terör örgütleri Batı tarafından sınırsız destek ve himaye görmektedirler.

 

İşte bu zeminler ırkçılığı beslemektedir.


Batı’nın bu tutumları aynı zamanda Batı Asya’yı savaşların eşiğine getiren çatışmaların içine çekmiştir.


Bu sorun Batı’nın hegemonyacı sistemini ortadan kaldırarak Avrasya çerçevesinde bütün insanlığı kucaklayan eşit, adil bir uluslararası düzenle son bulacaktır.

 

Avrupa Halklarını da bu çabaya katılmaya çağırıyoruz.

 

IRKÇILIĞA HAYIR!
HEGEMONYACLIĞA HAYIR!

 

YAŞASIN İNSANLIĞIN BARIŞ VE UYUM İÇİNDEKİ BİRLİĞİ!

 

 

Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği