Emeksiz Vatan, Vatansız Emek Olmaz

1 Mayıs'ta Türk Bayraklarıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı'ndayız

Tarih:

1 Mayıs’ta tüm yurtta kutlamalara hazırlanan Partimiz, Bakırköy’de gerçekleştireceği büyük miting için İstanbul’u abluka altına aldı. Tüm ilçelerde masalar açan, afişler asıp broşürler dağıtan Partililer, bugün İstiklal Caddesi’nde açtıkları masada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel tarafından yapılan açıklama şöyle:

 1 Mayıs’ta vatanımız ve emeğimiz için Türk bayraklarıyla Bakırköy Özgürlük Meydanı’ndayız.

Neden Türk bayrağı?

Çünkü hak arayan işçi bir elinde Atatürk posteri diğer elinde Türk bayrağı ile Şişecam’ın damına çıkıyor. Yatağan işçisi isyan edip Sodra Dağı’na çıkarken elinde

Türk Bayrağı taşıyor. Emek mücadelesi vatanlaşıyor.

‘Tekel vatandır, vatan satılmaz’, ‘Seka vatandır, vatan satılmaz’, ‘Yatağan vatandır, vatan satılmaz’ sloganları Türkiye semalarını sarmıştır. Emekçilerin büyük feryadı vatan üzerinde kol geziyor. O feryatlar Türkiye toprağına düşmek üzeredir.

Emekçi halkın iktidarı bu büyük feryatların yarattığı güçle kurulacaktır. İşçi sınıfımız, emekçilerimiz milletleşerek vatan mücadelesi veriyor.

Emeksiz vatan, Vatansız emek olmaz!

1 Mayıs Türk emekçi ve yoksullarının, Kürt emekçi ve yoksullarıyla vatanın birliği için dayanışma ve mücadele günüdür. 1 Mayıs vatansızlık ve vatan düşmanlığı günü değildir. 1 Mayıs küresel sermayenin tertiplerinde piyon olma günü değildir. 1 Mayıs turuncuların değil, al bayraklı emekçilerin günüdür. AKP’nin çürüyen ve dağılan sisteminde emekçilere biçilen kadere bakın: ya Ermenek Madenleri’nin dibinde ya da asansörlerden düşerek ölmek var. AKP saltanatı emekçi zulmü üzerine kuruludur. Saltanatlarını yıkacağız! Vatan Partisi iktidarında emekçilerin milletin efendisi olduğu bir Türkiye kurulacaktır.

1 Mayıs 2015 tarihinde Genel Başkanımız Doğu Perinçek emekçilere seslenecektir. Ayrım yapmadan bütün sendikaları, kitle örgütlerini, meslek örgütlerini emekçilerin birlik, dayanışma ve mücadele günü olan 1 Mayıs’a çağırıyoruz.

Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda buluşalım.

Değerli sanatçımız Timur Selçuk müzik şöleniyle 1 Mayıs’ımıza renk

katacaktır.