"Atatürk devrimlerinin yolunu halkımızla birlikte yeniden açacağız"

Eskişehir İl Başkanımız Raif Eşkinat, gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı

Tarih:

16 Ocak 2019 Çarşamba

 

SAYGIDEĞER BASIN TEMSİLCİLERİ, DEĞERLİ ESKİŞEHİRLİLER,

 

1945’de idik. Atlantik Emperyalizmi ile Türkiye’nin Cumhuriyet karşıtlarının çıkarlarının buluştuğu yıl. O dönemde Sovyetler Birliği’nin Türkiye’den Boğazlar ve Kars-Ardahan üzerinde hak iddia ettiği iddiaları oluşuyor. Bunun gerçek mi yalan mı olduğu günümüzde bile tam belirlenmiş değil. Ancak bu bulanık ortam, Cumhuriyetimizi Atatürk devrimlerinin dışına çıkaracak karşı-devrim hareketini de başlatıyor: NATO’ya “lütfen” alınıyoruz, Kore’ye karşı emperyalist müdahaleye katılıyor ve canlar veriyoruz. Dünyaya örnek Köy Enstitülerini kapatıyoruz. Uçak ve silah üretimimiz, ağır sanayimiz işlevsizleşiyor. Borçlanma ekonomisine giriş yapılıyor.

 

1971,1980 askeri darbeleri, siyaseti ve işçi haklarını yerle bir ediyor. 2000’lerin AKP oluşumu içinde palazlanan FETÖ eli ile, TC’nin yıkılma aşaması devreye sokuluyor: Burada ABD – PKK – FETÖ işbirliği pervasızlaşıyor ve işte, Türk Halkının sağduyusu ve kolu kanadı kırık Türk Silahlı Kuvvetlerinin yıkılmaz kararlılığı ile, siyasal iktidar ABD tarafından kendisine biçilmiş BOP üstlenicisi rolünden sıyrılıp ulusalcı bir cephe oluşturmak durumunda kalmıştır.

 

Bu oluşum keyfi bir karar değildir. Önce, “PKK benim kara gücümdür” buyuran ABD ve işbirlikçilerine karşı Güneydoğu illerimizi ülkeden koparma savaşında ABD’nin bu coğrafyadaki yenilgisinin yolu açılmıştır. 15 Temmuz 2016 FETÖ kalkışması, ABD’nin ülkemizdeki son çırpınışıdır.

 

Ancak, “yavuz hırsız” pervasızlığı ile yer aldığı komşu coğrafyadan da devam eden ABD-PKK saldırısı, Rusya, İran, Irak yakınlaşması desteği ile, Barzanistan girişiminin fiyaskosu ve Türk Ordusunun Terör koridorunu kesme harekatlarının başarısı ile, ABD’nin yenilgisini kesinleştirmiş; yakın zaman önce, ABD başkanı Trump’ın, Dünya’nın tüm haber kaynaklarında yer alan, “ABD Suriye’den çekilecek!” mesajı, ABD’nin Suriye’deki yenilgisini de tescil etmiştir. Ülke, Türk ordusunun son temizlik harekatını nefesini tutmuş beklemektedir.

 

Geçtiğimiz hafta sonu, Trump’ın, PKK’nın ortadan kaldırılmasını önlemek ve Türkiye’nin harekatını sulandırmak amaçlı Türkiye’yi açık tehdidi de dünya ajanslarında örtülemez biçimde yer almıştır: Bu tarih, kim ne derse desin, Türkiye’nin Atlantik Emperyalizmi tutsaklığının sonunun tarihidir. Vatan Partisi olarak bunu hep öngördük ve söyledik. Gururluyuz.

 

Atlantik Emperyalizmi bu coğrafyadan çekilirken, işbirlikçileri, kollayıcıları, üstlenicileri, elbette feryat figan burada tutmaya çalışacaklardır. Son saatlerde, hem iktidar, hem muhalefet saflarından fiilen bitmiş NATO ve ABD birlikteliğini canlandıracak zavallı girişimleri şaşkınlık ve korku ile izlemek zorunda değiliz. Karşı çıkacağız. Türkiye yolunu çizmiştir. Yeni dönem safralarını atacak ve yeni liderlerini görevlendirecektir.

 

Vatan Partisi işte bu günlerin kadrolarını ve programlarının partisidir. Atatürk devrimlerinin yolunu halkımızla birlikte yeniden açacağız.

 

Biz MUSTAFA KEMAL’in partisiyiz!

 

 

Raif EŞKİNAT

Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı

0(532) 364 2055