Doğu Perinçek: Türkiye Liseliler Birliği

TGB ve TLB’nin geleceğe taşıdığı Devrimci Gençtürk mayası ve karakteri, Batı’dan dayatılan çürümeyi toprağa gömecek birikimde ve güçtedir

Önceki gün (9 Ocak 2021 Pazartesi) Türkiye Liseliler Birliği’nden gençlerle bir video konferans yaptık. Liseli gençler sorular sordular, görüşlerini açıkladılar.

 

 

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNDE ONLAR VAR


Gençler, Türkiye’nin geleceğinde biz varız diyorlar. Bu toplantıda bir kez daha gördüm: Türkiye’nin en az elli yılı sigortalıdır. Türkiye Gençlik Birliği’ni ve Türkiye Lisesiler Birliği’ni tanıyanlar, bu umudu, bu iyimserliği paylaşacaklardır. Türkiye Liseliler Birliği’nden gençlerin öncelikli sorunları, bağımsızlık, toprak bütünlüğü, üretim, herkese iş, enerji, sanayi, tarım, eğitim, güvenlik, terör, ABD’deki gelişmeler, Doğu Akdeniz, Fırat’ın Doğusu ve Batısı, PKK ve FETÖ terörüne karşı mücadele, Rusya, İran ve Çin ile ilişkiler, tarihsel miras, insanlığın geleceği…Soruları ve görüşleri, televizyon tartışmalarının ve gençliğe dayatılan gündemin çok üstünde bir düzlemi yansıtıyordu. 

 

 

‘Z KUŞAĞI’ MARS’TAN MI GETİRİLECEK


TLB öyle küçük bir grup değil, liseli gençlik içinde çok büyük bir ağırlığı var ve öncü konumdalar. Onlarla görüştükçe “Z Kuşağı” söylemlerinin bir safsata olduğunu görebiliyorsunuz. “Z Kuşağı”, Batının Neoliberal entelektüel dünyasının bir temennisi, onların özlemleri, onların imal etmek istediği bir gençlik, ama Türkiye gençliği değil. “Z Kuşağı”, bugünün gençliği değil, geleceğin gençliği de değil. İşte ABD’deki olayları izliyoruz ve yarın bu olayın Atlantik’in öteki yakasındaki yansımalarını da görebiliyoruz. Bırakalım Gelişen Dünyayı ve Mazlumların yaşadığı iklimleri, Batı dünyasının geleceğini bile “Z Kuşağı” belirlemeyecektir. Dünyayı bambaşka bir gelecek bekliyor.

 

 

ÇÜRÜMEYİ TOPRAĞA GÖMECEK KARAKTER


Edep erkân açısından da vurgulayabiliriz: İfadelerdeki görgü ve nezâket, incelik ve ustalık, özgüven ve cesaret, Türk milletinin tarihten gelen birikiminin geleceğe taşındığı konusunda insana güven veriyor. Atatürk’ün Türkiye’yi emanet ettiği gençlik görevinin başındadır. TGB ve TLB’nin geleceğe taşıdığı Devrimci Gençtürk mayası ve karakteri, Batı’dan dayatılan çürümeyi toprağa gömecek birikimde ve güçtedir.

11 Ocak 2021 Pazartesi / Aydınlık