Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Kararı

ABD-İsrail Koridoruna İlişkin Millî Siyasetler

Tarih:

 

                                                                                                      

Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu 28 Haziran 2015 günü toplanarak, Suriye’nin kuzeyinde ABD-İsrail girişimiyle oluşturulan koridoru bozmak için aşağıdaki kararı almıştır.

 

1.     Türkiye, bütün olanak ve yeteneklerini kullanmaya hazır olmalıdır. ABD ve İsrail’in “Kürt koridoru” adı altında kendi koridorlarını açmak için yürüttükleri harekâtı başarısız kılmak, bugün en yakıcı millî görevdir.

2.     Suriye ile işbirliği. Suriye’nin toprak bütünlüğü, Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür. Bölgedeki etnik ve yobaz bölücülüğü etkisiz kılmak, iki kardeş ülkenin toprak bütünlüğünü sağlamak ve barış için, Suriye hükümetiyle ilişkiye geçmek, günün vatan görevidir. İki ülkenin hükümetleri, geçmiş anlaşmazlıkları bir kenara atarak, her alanda Ortak Eylem Planı yapmak sorumluluğuyla karşı karşıyadırlar.

3.     Bölgesel işbirliği. Türkiye-Suriye işbirliği, bölge ülkeleri arasında işbirliğinin ilk adımıdır. Türkiye, bugün zaten Suriye ile birlikte hareket eden Irak, İran ve Lübnan yanında Azerbaycan’ın da katılımıyla, Bölgesel İşbirliği için harekete geçmelidir. Vatan Partisi, bölge ülkeleriyle yaptığı görüşmelerde, Beyrut’tan Tahran’a kadar bütün başkentlerin güvenlik ve ekonomi alanlarında işbirliğine hazır olduklarını saptamıştır. Koşullar, bölge ülkelerine ve halklarına birleşmeyi dayatıyor. Burada en büyük sorumluluk, millî devlet geleneğiyle ve güçlü ordusuyla Türkiye’ye düşmektedir. ABD, bu birlikteliğin sergileyeceği güce saygı göstermek zorunda kalacaktır.

4.     Yobaz ve bölücü teröristlerin Suriye’ye gidiş ve gelişleri engellenmelidir. Terör örgütlerinin, özellikle PKK/PYD’nin ekonomik ve lojistik destek için kullandıkları sınır kapıları kapatılmalıdır. Suriyeli “muhalif” denen teröristlerin, “Eğit-Donat” adı altında yetiştirilmesine derhal son verilmelidir.

5.     Suriye’nin kuzeyinde “Kürdistan” adı altında kukla devletçik kurmak amacıyla Türkmenlere ve Araplara karşı etnik temizlik harekâtlarına katılan ABD Hava Kuvvetleri’ne ve İHA’larına her türlü destek kesilmelidir. İncirlik Üssünün komşu ülkelere karşı kullanılmasına izin verilemez. 

6.     Suriye Hükümetine ve komşularımızın toprak bütünlüğüne karşı sahaya sürülen terörist örgütlerin faaliyetlerine verilen desteğe derhal son verilmelidir. Bölücü ve yobaz terör örgütlerinin ülkemizdeki harekât üsleri derhal kapatılmalıdır. Suriye’ye terör ihracı, vatana ihanet suçunun eylemidir.

7.     Kürtleri temsil ettiğini iddia eden örgütleri uyarıyoruz: Kürt halkı ile bölge ülkeleri ve halkları arasında düşmanlık yaratma suçunu işliyorsunuz! ABD’nin aleti olmanın sonuçlarından sakınmak, insanlık görevi olmanın ötesinde, ağır bedellerden kurtulmak için de son şanstır! ABD enstrümanları, alınlarına vurulan ihanet damgasından başka bir kazanca ulaşamayacaklardır. Batı Asya’da yaşayan bütün Kürt kardeşlerimizi ABD’nin bölücü planlarına karşı bölge ülkeleri ve halklarıyla birliğe çağırıyoruz.

8.     Avrupa ülkeleri dahil bütün dünya ülkelerini ve halklarını bölge ülkeleriyle dayanışmaya çağırıyoruz. ABD’nin “İkinci İsrail Koridoru” girişimi, yalnız bölge ülkelerini değil, dünya barışını tehdit eden boyuttadır. Bu nedenle Güney Amerika’dan Rusya, Hindistan ve Çin’e kadar artık herkes görmelidir ve görmektedir: PKK, ABD’nin stratejik piyonudur. Türkiye’nin ve bölge ülkelerinin toprak birliğini ve barışı sağlamak amacıyla,  dünya çapında dayanışma için gerekli zemin oluşmaktadır. Türkiye, bu elverişli koşulları değerlendirmelidir.

9.     Türkiye’nin toprak bütünlüğüne, iç barışa ve komşularımızla barışa yönelen tehdit karşısında, Vatan Partisi olarak, hiçbir ayrım yapmadan bütün partileri, Türkiye Cephesinde birleşmeye çağırıyoruz. Siyasal partilere, sendikalara, meslek kuruluşlarına, kitle örgütlerine ve bütün halkımıza sesleniyoruz: Gün, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği ve bölge barışı için, kenetlenme ve sorumluluk üstlenme günüdür.

                   Milletimize saygıyla duyururuz.