İşte Vatan Partisi MYK Kararları

"Yerel seçimlere bağımsız katılıyoruz"

Vatan Partisi Merkez Yürüt Kurulu 6 Eylül 2023'te toplanmasının ardından MYK kararları açıklandı. MYK kararları arasında öne çıkan başlık, yerel seçimlere bağımsız katılma kararı oldu.

 

İşte Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Kararları:

 

MERKEZ YÜRÜTME KURULU KARARLARI

(6 Eylül 2023)


1- Sistemin Krizi
Derinleşen bir kriz sürecindeyiz.
Birincisi, ekonomide kriz ağırlaşıyor. 1980’den bu yana uygulanan Dünya Ekonomisiyle Bütünleşme Programı çıkmazdadır. Derinleşen ekonomik krizin halk ve üreticiler içinde yarattığı hoşnutsuzluk büyüyor.
İkincisi, siyasette de kriz yükseliyor. İktidar ve muhalefetiyle sistemin bütün partileri bunalım içerisindedir. AK Parti, halkı kaybediyor. İktidar Partisi içindeki Atlantikçiler ile Millîler arasındaki çelişmeler derinleşiyor. MHP, AK Parti’nin inişe geçtiğini görüyor ve kendini ayırma kaygıları içinde. CHP ve İYİ Parti ise, iç çekişmelere saplanmış durumdalar, halka umut vermiyorlar.
Üçüncüsü, kültürel planda da Türkiye’nin hakim sistemi derinleşen bir kriz içindedir. Küresel dayatmalar sonucu bencillik ve halka hizmet ruhu zayıflamakta, çıkarcılık, yolsuzluk, torpil ve liyakatsiz görevlendirmeler nedeniyle devlet yönetimi yozlaşmakta ve çürümektedir. Batıdan gelen bireycilik ve çıkarcılık toplumu etkiliyor. Cinselliğin meta haline getirilmesi ve LGBT gibi eğilimler kışkırtılıyor.

 

2- Türkiye’nin Birikimi
Ancak Türkiye’nin tarihten gelen çok güçlü bir birikimi var.
Birincisi, imparatorluklar birikimi, diğeri son iki yüz yıllık devrim birikimidir. Voleybolcularımızın son büyük başarısı dahi, bu birikimlerin, Türk Devriminin özgürleştirdiği kadının başarısıdır.
MYK Üyemiz Şule Perinçek’in Teori Dergisi’nin Eylül-2023 tarihli son sayısında yayınlanan yazısında belgeleriyle açıklandığı üzere, OECD, Dünya Bankası, IMF ve Standart Chartared Bankası yanında başka önemli finans kuruluşlarının hepsinin birleştiği bir saptama var. Türkiye’nin 2030 yılında dünyanın beşinci ekonomisi olacağı öngörülüyor.
2030 yılına ilişkin yansıtmalar, Türkiye’nin devrimlerle yarattığı büyük birikimi doğruluyor. En büyük üretici güç, insandır. Tarihsel mirasın ve Türk Devriminin ürünü olan laik, aydınlanmış, çalışkan ve yetenekli insan kaynağı, Türkiye’nin gelişmesinin esas gücüdür. Arkada kalan 43 yılda Batı'nın dayattığı bir program uygulandığı halde, Türkiye dünyanın beşinci ekonomisi olmaya doğru gidiyor. Teori dergisinde yayınlanan tablolar, Türkiye'nin geleceğine ilişkin büyük umutların gerçekçi olduğunu gösteriyor. Türkiye, dünyanın merkezlerince de saptanan birikimiyle, imparatorluklar tarihinin ve Türk Devriminin yarattığı yetenekli insan gücü sayesinde, yaşanan krizden Üretim Devrimiyle çıkacaktır.

 

3- Üretici ve Halk Hareketleri Yükseliyor
Horasan Erenleri Federasyonu, emperyalistlerin Aleviler üzerinde oynadığı oyunu bozdu. Horasan Erenleri Federasyonu, Aleviliği İslamdan ve Türk Milletinden koparan emperyalist dayatmalara karşı çok başarılı bir çalışma yürütmektedir. Batılı emperyalistler tarafından beslenen ve yönlendirilen dernekler kitleler üzerindeki etkisini kaybediyor. Horasan Erenleri Federasyonu sayesinde Aleviliğin paylaşmacı ve halkçı gelenekleri canlanıyor, Sünnilerle birleşme eğilimi güçleniyor. Horasan’ın tarihteki büyük uygarlık birikimi gündeme geliyor.
Sağlık emekçilerinin mücadelesinde çok geniş kesimler birleşiyor ve başarılar kazanıyor.
LGBT alanında bizim önderliğimizde muhafazakâr kesimlerin de katıldığı büyük bir hareket gelişmektedir.
Emekçilerin mücadelesinde Eskişehir/Mihalıççık maden işçilerinin hareketi yeni bir gelişmenin işareti olarak değerlendirilebilir. TÜRK-İŞ emek mücadelesini vatan mücadelesiyle birleştiren yönetimiyle güven veriyor.
Ağırlaşan hayat koşulları nedeniyle üretici kitlelerin ve emekçi sınıfların mücadelesi yükselecektir.

 

4- Dünya Koşulları
Dünyadaki durum, Türkiye ve Vatan Partisi için, çok elverişlidir. Dolar saltanatı çöküyor. Amerika Birleşik Devletleri silahlı güç olarak geriliyor. Amerika'nın içinde eski Washington, Jefferson geleneklerini canlandıran hareketler gelişiyor. BRİCS ve ŞİÖ gibi Gelişen Dünya örgütleri büyüyor ve güçleniyor. Asya ülkeleri, Dünya siyasetine ve ekonomisine ağırlığını koymaktadır. Milletlerin örgütlü gücü olarak Devletler, Dünya Devriminin esas gücü olarak tarih sahnesindedir.

 

5- Üretim Devriminin Koşulları Olgunlaşıyor
Toplam olarak bakarsak, Türkiye’nin ağırlaşan krizden Üretim Devrimiyle çıkmasının hem iç hem dış koşullarının olgunlaştığı gözüküyor.
AK Parti iktidarının çözümsüzlüğünün gittikçe belirginleşeceği bir sürece girmiş bulunuyoruz. Yönetenler, yönetmekte zorluklara düşmektedir.
Atlantikçi sözde muhalefet partileri, sürekli bölünmektedir, halka umut vermiyorlar ve karamsarlığa batmış bulunuyorlar.
İktidarı veya muhalefeti oluşturan bütün partilerin tabanında ve kadrolarında Vatan Partisi’ne ilgi ve umut gelişmektedir. Yaşadığımız tarihsel süreçte, Partimiz Üretim Devriminin yolunu açan mücadelelere önderlik edecek bir odak oluşturma olanağını yakalamış bulunuyor.

 

6- Stratejik Şiar: Üreticiler İktidara!
Türkiye ve Vatan Partisi bu ortamda Yerel Seçimlere gitmektedir. Sandığa gömülmüş olan zihinleri o sandığın içinden çıkartıp, Partimizin bilincini devrim vaat eden sürece odaklamamız gerekiyor. Dün yaşananlar yarın yaşanmayacaktır. Başka deyişle yarın yaşayacaklarımız dün yaşadıklarımızın tekrarı olmayacaktır.
Genel Seçimden sonra saptadığımız “Üreticilerin Milli Hükümeti için Milli Devrimci Muhalefet” stratejisi geçerlidir.
Önümüzdeki dönemin stratejik hedefi, Üretim Devrimidir.
Stratejik şiarımız: Üreticiler İktidara!

 

7- Yerel Seçimlere Bağımsız Katılıyoruz
Yerel seçimlere, bağımsız olarak gireceğiz. Hem Genel Merkez hem de yerel Parti örgütlerimiz olarak, yerel seçimlerde bağımsız başarılara odaklanacağız.
İttifak olanakları çıktığı zaman, yerel düzlemde değerlendireceğiz. Bu konudaki gelişmeleri Genel Merkezimize aktaracağız.

 

8- Muhtar Seçimleri için Seferberlik
Partimiz, Muhtar Seçimleri için seferber olacaktır. Kentlerde ve köylerde muhtar adaylarımızı belirlemek için çalışmalara bugünden başlıyoruz. Muhtar seçimlerinde başarı amacıyla bütün gücümüzü ve dostlarımızı ev ev, dükkan dükkan, okul okul, geniş bir çalışma için harekete geçiriyoruz.

 

9- Üretici ve Halk Hareketlerine Önderlik
Halk hareketindeki gelişmeleri dikkatle kollayacak, örgütleyecek ve başarı hedefiyle yöneteceğiz. Filizlenen bütün üretici ve halk hareketlerinde başarıya hizmet eden çalışmalar yürütecek ve sorumluluklar üstleneceğiz. Üretici ve halk hareketinin içinden Yerel Yönetim Seçimleri için adaylar bulacağız.

 

10- Üye Kampanyası
Genel Merkezimizden İl ve İlçe Örgütlerimize kadar bulunduğumuz alanlarda üye kazanma kampanyasına başlıyoruz. Bu amaçla çalıştığımız alanlarda listeler yapacağız ve temel örgütlerimizi ve üyelerimizi yeni üye kazanmak için görevlendireceğiz.
Yerel Seçim çalışmasını aynı zamanda bir üye yazma kampanyası olarak yürüteceğiz.
Üretici hareketlerinde ve toplumsal mücadelede Partimize yeni üyeler kazanacağız. Özelikle mücadelenin önderlerini partiye kazanmak için özel çalışma yürüteceğiz.
Öncülere ve halka üye olmada ve görev üstlenmede cesur olmayı önerirken, Partimize de üye kazanmada özgüven ve cesaret aşılayacağız.
Sloganımız: Cesur Ol!

 

11- Toplumsal Mücadele Önderlerinden Yerel Yönetim Adayları Kazanmak
Üretici ve halk hareketlerin önderlerinden muhtar, belediye başkanı, yerel meclislere aday kazanmak için özel çalışma yürüteceğiz.
Şu anda görevli, köylünün ve mahallelinin sevdiği muhtarlarımızla görüşerek Partimize kazanacağız.

 

12- Yerel Yönetimler Büromuzu Yeniden Örgütleyeceğiz

 

13- Genel Merkez Bürolarını Güçlendiriyoruz
Üretici mücadelelerinde başarı amacıyla İşçi-Sendika, Çiftçi, Meslek Örgütleri, Kamu Çalışanları, Kitle Örgütleri ve Örgütlenme Büromuzu güçlendireceğiz.
Genel Merkez Bürolarının Başkanları çalışmalarını Örgütlenme Bürosu ile planlayacaktır.

 

14- Yerel Seçimlerde ve Üretici Hareketlerinde Başarı İçin Eğitim
Partimizin Genel Merkez Eğitim Bürosu, eğitim çalışmalarını Yerel Seçimlerde ve Üretici Hareketlerinde başarı için yeniden düzenleyecektir. Eğitimlerde, Yerel Yönetimlerde başarı örneklerinden ve tecrübelerinden yararlanacağız. Mücadele alanlarında Doğru Eylem ilkelerini yeniden öğreteceğiz.

 

 

YENİ GÖREVLENDİRMELER


1- MKK Üyemiz Sayın Çağdaş Cengiz, oy birliğiyle Genel Merkez Propaganda Bürosu Başkanlığına seçilmiştir.

 

2- İsviçre Temsilcimiz Sayın Hasan Kemahlı, Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği görevine oy birliğiyle seçilmiştir. Sayın Ali Mercan Türkiye’de Örgütlenme Bürosu’nda görevlendirilmiştir.


3- Ankara İl Yönetim Kurulu’nun Genel Başkan Yardımcımız Sayın Utku Reyhan’ın başkanlığında, Ali Ozan Şimşek, Şükran Özalp, Birkan Yüce, Yıldırım Beyatlı Doğan, Deniz Tokgöz, Emin Yıldırım, Emre Kaya, Ersin Talun, Fatma Sibel Arslantürk, Hasan Yıldız, Mihriban Bicil ve Şenay Koçyiğit Özdoğan’dan oluşturularak atanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.

 

4- İzmir İl Yönetim Kurulu’nun MYK Üyemiz Sayın Serhan Bolluk’un başkanlığında, Teoman Alver, Ümit Çalışkan, Levent Özciğer, İhsan Sefa, Mustafa Gökmen, Sinan Gözek, Ramazan Çalışkan, Serkan Çetinkaya, İsmail Durna, Cengiz Çakır, Hülya Yarbuz, Ali Okan Ertürk, Hüseyin Cem Zeren, Hasan Atilla Türköz, Özgür Doğu Saymaz, Yıldırım Atıl, Hasan Ali Karşılayan, Mehmet Cengiz Özdemir, Baittin Erbey ve Feyzi Demirtaş’tan oluşturularak atanmasına oy birliğiyle karar verilmiştir.

 

Arkadaşlarımızı kutlar, yeni görevlerinde başarılar dileriz.

 

 

FAALİYETLER

 

1- “Cumhuriyetin 100. Yılında Üretim Devrimi için Göreve” başlığıyla 100. Yıl faaliyetlerimizi örgütleyeceğiz. 29 Ekim 2023 tarihinde, Ankara’da, kitle örgütleri önderliğinde yürüyüş yapılacaktır.

 

2- USMER’in, Cumhuriyetimizin 100. Yılına Armağan olarak, 27-29 Kasım 2023 günlerinde, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörlüğü’nün katkısıyla gerçekleştireceği “Asya’da Devlet ve Devrim Birikimi Çalıştayı”nın milletlerarası ve millî düzlemde başarılı olmasına katkıda bulunacağız.

 

3- LGBT’ye karşı mücadele kapsamında İstanbul’da Büyük Aile Platformu’nun mitinginde her zamanki sorumluluğumuzu üstleneceğiz.

 

4- Kiracılar Hareketine önderlik etmek üzere çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. 

 

5- Uluslararası İlişkiler Büromuz, başta Rusya, Çin, İran ve Suriye olmak üzere çeşitli ülkelere Ethem Sancak başkanlığında ziyaretler gerçekleştirecektir.