Habur Kapısı Barzanistan’a kapatılmalı

Sözde “Kürdistan” referandumuna seyirci kalınamaz

Tarih:

1/2
2/2

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, (17 Haziran 2017) Genel Merkezimizde 13.00’te yaptığı basın toplantısında, Barzani’nin 25 Eylül 2017 günü yapılacağını ilan ettiği “Bağımsız Kürdistan için referandum” konusunda Merkez Karar Kurulu’nun aldığı kararı açıkladı.

 

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, 25 Eylül 2017 günü “Kürdistan’ın bağımsızlığı” için referandum yapacaklarını açıkladı.


ABD, İsrail ve PKK, “Kürdistan’ın bağımsızlığı” için referandumu destekliyorlar.


Irak yönetimi, ülkesinin toprak bütünlüğünü korumak için kararlı olduğunu ve Silahlı Kuvvetlerinin bu amaçla göreve hazır bulunduğunu ilan etti.


Türkiye, İran, Rusya ve Almanya, referandum girişiminin karşısında olduklarını açıkladılar.


Batı Asya’da, Suriye ve Katar odaklı cepheleşme böylece Irak’ın kuzeyine de uzanmış bulunuyor.

 

 

SÖZDE KÜRDİSTAN’IN BAĞIMSIZLIĞI İÇİN YAPILACAĞI
İLAN EDİLEN REFERANDUM KONUSUNDA KARAR


Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu 17 Haziran 2017 günü toplanarak, “Kürdistan’ın bağımsızlığı” amacıyla referandum girişimi konusunda Türkiye’nin yapması gerekenleri görüştü ve Partimizin önerilerini kararlaştırdı.

 

1. Sözde “Bağımsız Kürdistan” için referandum girişimi, aslında ABD ve İsrail’in Batı Asya’da İkinci İsrail’i kurma planı kapsamındadır. İkinci İsrail, bölge ülkelerini, dünya barışını ve bütün insanlığı hedef almaktadır. Ülkemiz açısından bu girişim Türkiyemizin toprak bütünlüğünü, milli birliğini ve iç barışı tehdit etmektedir. “Bağımsız Kürdistan” bir hayâldir. Ancak bu plan, bölgede kanlı olaylara yol açar ve Kürtleri de ABD ve İsrail çıkarları uğruna ateşe sürmeye hizmet eder. Türkiye, devleti ve milletiyle bu planın hayata geçirilmesine izin vermeyecektir.


2. AKP hükümeti, konunun ciddiyetine uygun bir duyarlılık ve kararlılık içinde değildir. “Kürdistan’ın bağımsızlığı” amacıyla referandum girişimi konusunda sıradan açıklamalar yapılmakta ve süreç seyredilmektedir. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, 14 Haziran 2017 günü bir yaptırımın söz konusu olmadığını açıklamıştır. Dahası Ankara’da Erbil temsilciliği açılmasına izin verilerek bir bakıma sözde “Kürdistan” Büyükelçiliğinin yolu açılmaktadır.


3. Ankara’daki Erbil Temsilciliği, Kürdistan’ın bağımsızlığına yönelik referandum kararı kaldırılana kadar kapatılmalıdır.


4. Irak Kürt Bölgesel Yönetimine, “Kürdistan’ın bağımsızlığı için referandum” kararından vazgeçmediği takdirde ilk yaptırım olarak Habur Kapısının kapatılacağı bildirilmelidir. Bu konuda ihtiyaca uygun bir süre verilmelidir. Türkiye’nin Irak ve diğer Batı Asya ülkeleri ile ticaret ve ilişkisini sağlamak için ikinci bir kapının açılması hazırlığına derhal girişilmelidir.


5. Irak hükümeti ile ortak uygulamalar konusunda görüşmelere başlanmalı ve alınan kararlar ilan edilmelidir.


6. Türkiye hükümeti, komşuları Suriye, Irak, İran, Azerbaycan ile uygulanacak siyaset ve yaptırımları görüşmek için bu ülkeler katında girişimde bulunmalıdır. Özellikle Suriye ile ilişkiler derhal normalleştirilmeli, Şam’daki Büyükelçiliğimiz açılmalı ve Türkiye ile Suriye arasında bölge ülkelerinin toprak bütünlüğü için ortak askerî uygulamaları da içeren önlemler amacıyla görüşmelere başlanmalıdır.