Vatan Partisi Öncü Kadın 11. Genel Kurultayı gerçekleşti

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek'in katılımıyla, Vatan Partisi Öncü Kadın 11. Olağan Genel Kurultayı Ankara'da gerçekleşti

Tarih:

Vatan Partisi Öncü Kadın 11’inci Olağan Genel Kurultayını topladı. Öncü Kadın Genel Başkanlığı’na Meltem Ayvalı yeniden seçildi. Kurultayda, Öncü Kadın’ın önümüzdeki dönemde yapacağı görevler belirlendi. Uyuşturucuyla mücadelenin en önemli gündem maddesi olacağı yeni dönemde kitle örgütlerine ulaşma ve üreten kadınların yönetimlerde olması için mücadeleler hedeflendi.

 

Ankara'da bir otelde yapılan kurultaya Türkiye'nin dört bir yanından milli demokratik kadın hareketinin öncüleri katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başlayan kurultay salonunda, “Öncü cesur Doğu Perinçek”, “kadınlar partiye parti iktidara”, “devrimci kadın üreten Türkiye”, “Cumhuriyet kadını görev başında”, “tarihi fırsatta görev başına”, “kahrolsun PKK kahrolsun HDP”, “kadın erkek el ele tam bağımsız Türkiye”, “partili kadın birleşen Türkiye” sloganları atıldı.

 

 

MOR DUMANDAN ZEHİRLENENLERİ KURTARACAĞIZ


Divan Başkanlığına Vatan Partisi MKK üyesi avukat Zeynep Küçük seçildi. Küçük, konuşmasında Öncü Kadın'ın önüne daha büyük görevler koyacağını söyledi. Küçük, “Bu görevler çetin olabilir, bu salonda bulunan cesur çalışkan ve vatansever askerler için bu görevler kolay lokma olacaktır. Emperyal dumandan zehirlenen kadınların kurtarılması da bizim görevimiz” dedi.

ÜRETİCİ KADIN HAREKETİ


Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Türkiye'nin olağanüstü bir dönemde olduğunu hatırlattı. Üreteci kadın hareketinin geleceğini öngören Ayvalı, kitle örgütlerinde örgütlenmenin önemini vurguladı. Öncü Kadın'ın önüne bu görevi koyacağını duyuran Ayvalı, üreten kadınlarla da kitle örgütleri sayesinde buluşacaklarını belirtti. Ayvalı, ilk görevlerinin uyuşturucuyla mücadele olacağını bildirdi.

 

Ayvalı konuşmasında özetle şunları kaydetti:

 

“Üretici bir kadın hareketi geliyor. Kadın kooperatiflerinin sayısının 600’e yaklaşmasını kadınların üretme, çalışma, sosyal yaşama katılma isteğinin çarpıcı bir örneği olarak görüyoruz. Üreten kadın hareketini heyecanla karşılıyoruz.

 

 

KİTLE ÖRGÜTLERİ


“Millet, kadın ve erkek denen iki cinsten oluşur. Yani milletin yarısı kadındır. O halde milleti örgütlemenin yarısı kadınları örgütlemektir. Kitle örgütlerine yerleşiyoruz! Bazı kadın üyelerimiz kitle örgütünde çalışıyor, bazı kadın üyelerimiz başka alanlara yöneliyor. Bu ikiliği ortadan kaldırıyoruz. Bütün Öncü Kadınlar kitle örgütüne diyoruz!

 

 

KABUĞUMUZU KIRACAĞIZ


“Kitle örgütüne yerleşmek sahaya inmek demektir. Binalardan çıkmak demektir. Hayatın içine girmek demektir. Kabuğumuzu kırmak demektir. Kitle örgütü aracılığıyla aklınıza gelebilecek bütün alanlarda kadınla buluşacağız. İşte o zaman, kendi kadın gündemimizi gerçekten keşfedeceğiz. Programımızı, çözümlerimizi sınama ve geliştirme imkânına kavuşacağız. Politikalarımızı pratik içinde zenginleştireceğiz. Bilincimizi Beyoğlu işgalinden tam anlamıyla kurtaracağız.

 

 

İLK GÜNDEM UYUŞTURUCU


“Birinci gündemimiz uyuşturucu. Geleceğimizi kurtarmak için uyuşturucuyla mücadelede seferber oluyoruz. Uyuşturucu kullanan gençlerin sayısı milyonla ifade ediliyor. Gençlerimiz, geleceğimiz elimizin altından kayıp gidiyor. Yalnızca kullananlar değil, aileleriyle birlikte devasa bir kitle uyuşturucu yüzünden acı çekiyor. İmal etme, satma vb. suçlarla mücadele önemlidir ancak tek başına yeterli değildir. Tedavi ve rehabilitasyon ile, önleme çalışmaları ile kapsamlı bir mücadele şarttır.

 

 

DÖNÜŞTÜRÜRKEN DÖNÜŞECEĞİZ


“İkinci gündemimiz ise üreten kadın mücadelesidir. Kadın Kooperatifleri Çalıştayı ile yarattığımız birikimi kitle örgütüne taşıyacağız. Kadına şiddet, baskı, kötü muamele, erken yaşta evlilikler gibi kadın-erkek eşitsizliğinden kaynaklı sorunlarla mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz.

 

Kitle örgütü içinde geçerli olan tek disiplin vardır, o da kitle örgütü disiplinidir.

 

Kitle örgütü dışardan kumanda edilemez. Alanın içindeyiz ve doğal bir parçasıyız.

 

Kitle örgütü, kendi ayakları üzerinde durduğu ve kendi başını kendi omuzları üzerinde taşıdığı ölçüde gelişir. Bunun için öncelikle ve herkesten daha fazla Öncü Kadın kadroları, kitle örgütünün kimliğini özümseyecek.

 

Kitle örgütünü en çok büyüten, en fazla geliştiren, kitle örgütüne en çok kadın getiren en çok kadınla buluşan görevini en iyi yapandır.

 

Taklitçi, kalıpçı, sekter, kaprisli olmayacağız. Kolaycılığa kaçmayacağız, bahaneciliğe sığınmayacağız. Yaratıcı olacağız. Hata yapmaktan korkmayacağız, inisiyatif alacağız. Güvenilir, saygın, fedakar, emek veren, yapıcı, birleştirici, kazanıcı, uyumlu olacağız.

 

Öncü Kadın, kitle örgütünün içinde ateşte pişecektir. Dönüştürürken dönüşecektir. Öğretirken öğrenecektir.”

UYUŞTURUCUDAN KURTARAN HAREKET DAĞDAN KURTARAN HAREKETTİR


Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, konuşmasında Vatan Partisi'nin örgütlenme çağına girdiğini söyledi. “Türk kadını görev başına” diyen Perinçek, kitle örgütlerinde yapılacak çalışmaların önemini vurguladı. Perinçek Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD)'nin uyuşturucuya karşı başlattığı mücadelenin destekçisi olacaklarını duyurdu. “Kadınımızı uyuşturucudan kurtaran hareket, evlatlarımızı dağdan kurtaran harekettir” ifadelerini kullanan Perinçek özetle şunları kaydetti: “Kadın üretendir, kadın yönetendir. Güdülen değil yönetendir. Toplumun birinci sorunu uyuşturucu sorunudur. CKD’nin hareketini tarihi bir hareket olarak görüyoruz. Türk gençliğini kurtaracak. Öyle bir iklim yaratacağız ki uyuşturucu kullanmak zor olacak. Devletin yapması gereken görevleri bugünkü yönetimimize anlatacağız ve o görevleri yerine getirmek için hükümet olacağız.

 

 

MOR DEĞİL DEVRİMCİ KADIN


“Kadın, üreten kadın olacak. Seferberlik başlatıyoruz. Üreten kadının ekonomide de üretken ve örgütlü kadın olması için büyük bir seferberlik başlayacak. Kadına şiddete karşı mücadelede bayrağı daha da yükseltiyoruz. Bu mücadelede önümüze koyduğumuz kitle hareketinde yer alma mücadelesinde çeşitli ideolojik rakiplerle emperyalist merkezlerden gelen ideolojik baskınlarla mücadele önümüzdeki görevdir. Mor kadın değil devrimci kadın diyoruz. Kadının satın alınması olan fonlanan kadın Türk kadını değildir. Fonlanan kadın değil milli kadın diyoruz. Her kadın bizdendir. Hiçbir kadını dışlamıyoruz. Görevimiz de insanı değiştirmektir. Bu kurultayda kibri ateşe atıp yakıyoruz.”

'SAĞLIK DEĞİL BAĞIMSIZLIK SORUNU'


Vatan Partisi MYK Üyesi Şule Perinçek: Uyuşturucuyla mücadele bir sağlık sorunu değil yalnızca, Türkiye'nin bağımsızlık sorunudur. Türkiye'mizde yayılmacı politikalarını uygulamaya başladığında yolu düzlemek zorundaydı. En başta da Jöntürklerden bu yana çok özel olan devrimci ve başı dik gençliğimize boyun eğdirmek zorundaydı. Arkasından terör belasını başımıza sardı. Onu uyuşturucu parasıyla besledi. Mafya-tarikat sistemiyle üretmekten vazgeçirdi. Uyuşturucu gelen geçer hanı yaptı o verimli topraklarımızı. Üretim devriminin önünü açmak için de, terörün kökünü kazımak için de bu engeli aşmak zorundayız. Milyonların yüreğini özgürleştireceğiz. Ailelerimizi kurtaracağız. 80 milyonu seferber edeceğiz.

KİTLE ÖRGÜTLERİNDEN KURULTAYA DESTEK


Kurultaya kitle örgütleri de destek verdi. Ak Hayatlar Derneği Başkanı Derya Ülger, yaptığı konuşmada bağımlılıkla mücadelenin önemine dikkat çekti. Ülger, şunları kaydetti: “Evlatlarımızı uyuşturucunun pençesinden almaya çalışan anneler olarak mücadeleye hep beraber devam edeceğiz. Önümüzdeki görevleri başarmak, her adımı hesaplamak ve her annenin desteğini almakla mümkündür.”

ZORLUKLARA KARŞI SUSMAYACAĞIZ


Bala Kesikköprü Kadın Dayanışma Kooperatifi Başkanı ve Dünya Anadolu Dernekleri Federasyonu Başkanı Müjgan Erdem ise konuşmasında kurucu liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür ederek başladı. Erdem, şöyle konuştu: “Üretim içerisindeyiz ancak bir girdi yok, her şeyi kendi imkanlarımızla üretiyoruz. Zorluklara karşı susmayacağız.”

 

 

DİYARBAKIR ANNELERİ KÜRSÜDE: PKK'YA KARŞI YÜREĞİMİZLE SAVAŞIYORUZ!


Kurultaya HDP'nin kapısına kilit vurduran Diyarbakır Anneleri de katıldı. Kürsüye çıkarak konuşma yapan anneler, Vatan Partisi'ne mücadelelerinde yanlarında bulundukları için teşekkür etti.

 

Diyarbakır Annesi Ümmühan Nili Fırka, “Benim Mehmetimi PKK dağa kaçırdı. 6 senedir haber alamıyorum. HDP'yi kahrı perişan etsin” dedi. Nilifırka konuşmasının ardından salona, “Hepimiz askeriz HDP'ye yeteriz”, “Hepimiz askeriz PKK'ya yeteriz” sloganları attırdı.

'CEYLAN GİBİ NİCELERİNİ ZEHİRLEDİLER'


Diyarbakır Annesi Türkan Mutlu ise siyasi partilere seslendi. Mutlu, “Diğer partilere de sesleniyorum, bizim sesimizi duysunlar. Ben 8 senedir Ceylanımı PKK'dan kurtarmak için uğraşıyorum. Devlet yanımızda olduğu için HDP'nin kapısında cesaretle evlatlarımızı isteyebiliyoruz. Ceylan gibi nicelerini zehirlediler. Benim Ceylanım öğretmen olacaktı” diye konuştu.

 

 

'8 SENEDİR PKK İLE SAVAŞIYORUM'


Geçen gün HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın konuşmasındaki “ülkede kadınlar özgür olsun” sözlerine atıfta bulunan Mutlu, şöyle konuştu: “Benim Ceylanım kadın değil mi, ben kadın değil miyim! Ceylanım özgür değil... 8 senedir Ceylanımı bana göstermediler, eyleme başladıktan sonra Ceylanımı bana arattılar 'anne eylemden vazgeç' dedirttiler. Ben 8 senedir PKK ile savaşıyorum. Silahım yok, yüreğim var. HDP bizi paramparça etti. Ben bir anne olarak okumadım, Ceylanım benim gibi olmasın dedim. Bu ülkede Kürtleri, Alevileri, Çerkez'iyle tek bayrak altında yaşıyoruz.”

CKD: KADIN SORUNUNU ADIM ADIM ÇÖZÜYORUZ


Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Genel Başkanı Tülin Oygür, kadın sorununu adım adım çözdüklerini söyledi. Oygür, “Biz üretimi değil, borçlanmayı dayatan sistemle mücadele edeceğiz. Kadın sorununu bu sistem sorununun dışında görmek, kasti olarak hedef şaşırtmaktır. Bir ülkede terör varsa üretebilir miyiz? Mümkün değil. O zaman Diyarbakır annelerinin yanında olacağız. Biz kadın sorununu tam bağımsızlık bilinciyle, emperyalizmin tahakkümünü reddederek çözebiliriz. Kadın sorununun gerçekliği ve devrimci çözümü budur” dedi.

 

 

ÖNCÜ KADIN'IN YENİ YÖNETİMİ BELLİ OLDU


Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanlığı'na Meltem Ayvalı seçilirken Genel Yönetim Kurulu da belli oldu.

 

Öncü Kadın'ın yeni yönetimi şöyle:

 

Genel Başkan: Meltem Ayvalı

Genel Yönetim Kurulu Üyeleri

1- Dilek Çınar (TGB Genel Başkanı, İstanbul)

2- Seda Anık (Ulusal Kanal Spikeri, İstanbul)

3- Yadigar Özen (Görev Vakfı Genel Sekreteri, İstanbul)

4- Özge Yaren Enç (Sosyolog, İzmir)

5- Mihriban Tatar (CKD GYK Üyesi, Ankara)

6- Eylem Göksu Yıldırım (Çocuk gelişimci, Ankara)

7- Füsun İkikardeş (Aydınlık Gazetesi Muhabiri, İstanbul)

8- Eliz Ece Albayrak (Öncü Kadın Balıkesir İl Başkanı)

9- Zerrin Öztürk (Öncü Kadın Eğitim Bürosu Başkanı, Avukat, İstanbul)

10- İncisel Aytar (Öncü Kadın İzmir İl Başkanı, Eczacı)
 
11- Tüzin Tüfekçi (Reklamcı, İstanbul)

12- Zeynep Burkan (CKD Mezitli Şube Başkanı)

13- Ayşe Gürkan (İş insanı, Ankara)

14- Elif Çobanoğlu (Öncü Kadın Denizli İl Başkanı)

15- Şükran Paksoy Altürk (Vatan Partisi Uludere İlçe Başkanı)

16- Özlem Türker Oruç (Biyolog, Ankara)

17- Esra İspalarlı (Kadın Kooperatifi Başkanı)

18- Zühre Genişel (Öncü Kadın Aydın İl Başkanı, Avukat)

19- Banu Karahan (Öncü Kadın Adana İl Yöneticisi, Ziraat Teknikeri)

20- Şükran Ulusoy (Öncü Kadın İstanbul İl Başkanı)

21- Güzin Baş (Öncü Kadın Muğla İl Başkanı)

22- İjlal Ersoy Çürüksu (Öncü Kadın Mersin İl Başkanı?

23- Şule Uncu (Öncü Kadın Ankara İl Başkanı

24- Müzeyyen Mihalioğlu (CKD Diyarbakır Şube Başkanı)

25- Sevim Erol (Öncü Kadın Bursa İl Başkanı?

26- İnci Güngör (Vatan Partisi MKK Üyesi, Şehid plancısın

27- Melda Palabıyık (Öncü Kadın Propaganda Bürosu Başkanı)

28- Derya Ülger (Ak Hayatlar Derneği Başkanı)

29- Gönül Güçlü Yurtçiçek ( Emekli, Ankara)

30- Tülin Karakaş (CKD Kayseri Şube Başkanı)

31- Candan Latifoğlu (Öncü Kadın Amtalya İl Başkanı)

32- Ayşin Tatoğlu (Öncü Kadın Örgütlenme Bürosu Üyesi)