TBMM üreticilerin sesi olmalı

Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı TBMM'nin yeni yasama yılı dolayısıyla gittiği TBMM'de açıklamalarda bulundu

Tarih:

Kamu ve özel bankaların MİR sisteminden çekilmesine ilişkin hükümetin tutumunu eleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasındaki, “Türkiye'nin ekonomisini hedef alıyorlar.” ifadelerini hatırlatan Bursalı, MİR sistemine işaret ederek, “İyi bir tespit ama biz neden kendi ekonomimizi hedef alacak uygulamalara katılıyoruz.” diye sordu? Meclis'in bu konuda sesini yükseltmesi gerektiğine işaret etti.

 

Bursalı şöyle konuştu: 

 

“TBMM'nin önünde tarihsel görevler var. Sıradan bir süreç değil. Şiddetli bir süreç. Önümüzdeki dönem hem vatan bütünlüğü hem üretim ekonomisi anlamında TBMM'ye tarihsel görevler düşecek. Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı Doğu Akdeniz ve KKTC'nin tanınmasına ilişkin önemli vurgular yaptı. Ama bunların gereğini yapma zaruriyeti artık önümüzde. Söylemek güzel ama artık Türkiye'nin kararlı konumunu alması, komşularıyla işbirliği yapması, vatan bütünlüğünü sağlanması ve Türkiye'de üretim ekonomisini yeniden canlandıracak bir sürecin içine girmesi lazım. Bu bir karar meselesi. Güzel bir yasama yılı açılışı yaptık. Bir sonraki yasama yılı açılışlarında Vatan Partisi de Meclis'te işçinin üreticinin sanayicinin özlemlerini temsil edecek.”

 

 

EKONOMİMİZİ HEDEF ALAN
UYGULAMALARA KATILIYORLAR

 

Kamu ve özel bankaların MİR sisteminden çekilmesine ilişkin de konuşan Bursalı, “Cumhurbaşkanı konuşmasında 'Türkiye'nin ekonomisini hedef alıyorlar' dedi. İyi bir tespit ama biz neden kendi ekonomimizi hedef alacak uygulamalara katılıyoruz. Nasıl oluyor bu iş; ABD mektuplar yolluyor, talimatlar veriyor, Mir sistemini iptal edeceksiniz diye. Bunları kabul etmiyoruz. O zaman Cumhurbaşkanının konuştuğu düzlemde Türkiye gitmiyor demektir. Meclis burada güçlü olacak sesini çıkartacak. Komşularıyla işbirliği yapan bir Türkiye lazım.” dedi.

MECLİS KAYSERİ'NİN
SESİ OLMAK ZORUNDA


Bursalı, Kayseri Şeker Fabrikasındaki işten atılmalara ilişkin Meclis'in sessiz kalmasına tepki gösterdi: “Halkımızın sorunları var. Vatan Partisi olarak buradayız, halkın taleplerini takip etmek üzere. Kayseri Şeker Fabrikasındaki kanunsuz işten atılmalar var, mesela. Bu Meclis'in gündemi olmak zorunda. Meclis Kayseri'nin sesi olmak zorunda. Çay Kanunu var Meclis'in gündeminde. Çay Kanunu üretici lehine çıkan bir taslak değildi. Biz de gittik Rize'de üretici liderleriyle kanunu masaya yatırdık. Orada üreticilerin haklarını ortaya koyduk.”

 
 

'SİLAH DOĞRULTANLARA
EL UZATMAYA ÇALIŞIYORLAR'


Bursalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ve Ukrayna savaşına ilişkin “İki komşumuz arasındaki bu savaşta tercihimizi barıştan, diyalogdan, adaletli hakemlikten yana kullandık.” sözlerini eleştirdi. Bursalı, “Cumhurbaşkanı Rusya'yı da Ukrayna'yı da küstürmemekten bahsediyor. Katılmıyorum. Ukrayna, Karadeniz'deki Yunanistan. Yunanistan da Akdeniz'deki Ukrayna. Düşmanınız size silah doğrultuyor, siz oraya el uzatmaya çalışıyorsunuz. Biz kimin yanında olacağız. Bu sorunun yanıtını vermeden ne Türkiye ayağa kalkar ne problemleri çözer.” dedi.

 

 

'TURUNCU KOLTUKLARINDA SÖZDE
MİLLETVEKİLLİĞİ YAPIYORLAR'


PKK terör örgütünün siyasi uzantısı HDP'nin kapatılması davasının hala devam ettiğine de işaret eden Bursalı, şöyle sürdürdü:


“Bir Vatan Partisi yöneticisi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, Genel Kurul'a bakarken vicdanım sızladı. Daha yeni bir polisimizi şehit verdik. Şimdi onların siyasi uzantılarını, gözümüzün önünde, turuncu koltuklarında, devletten aldıkları milyonlarla sözüm ona milletvekilliği yapıyorlar. Terör örgütüne özgürlük olur mu? PKK'nın dışında bir HDP yok! Bu süreç uzamamalı. Anayasa Mahkemesi elini çabuk tutmalı. Çabuk tutmazsa Mersin'deki şehidimizin de hesabını veremezler. İçimizde Amerika'nın bir kaos örgütü duruyor. Parasını alıyor propagandasını yapıyor. Hala Meclis'te mi barındırılacak!”

 

 

VATAN PARTİSİ HEYETİ ŞENTOP İLE GÖRÜŞTÜ


Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan önderliğindeki heyet katıldığı resepsiyonda Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile görüştü.