Şırnak'ta 250 öncü Vatan Partisi'ne katıldı

Vatan Partisi Şırnak İl Kurultayı’nda 150'si İyi Parti'den istifa eden toplam 250 kişi Vatan Partisi’ne katıldı

Tarih:

Hafta sonu yapılan Vatan Partisi Şırnak İl Kurultayı’nda 150'si İyi Parti'den istifa eden toplam 250 kişi Vatan Partisi’ne katıldı. Vatan Partisi’ne katılan isimler arasında İyi Parti Uludere Eski İlçe Başkanı Nizamettin Encü, İyi Parti Uludere Eski Gençlik Kolları Başkanı Nizar Encü, İyi Parti Uludere Eski Kadın Kolları Başkanı Bahar Altürk, Anadolu Birliği Partisi Uludere Eski İlçe Başkanı Mesut Sak ve Anadolu Birliği Partisi Uludere Eski Gençlik Kolları Başkanı Mehdi Ürek de bulunuyor.

'ŞIRNAK’A YATIRIM YAPIN'


Oy birliğiyle yeniden Vatan Partisi Şırnak İl Başkanı seçilen İsmail Kabul, Kurultay'da yaptığı konuşmasında şunları belirtti: “Vatan Partisi olarak Şırnak ve Türkiye için çalışıyoruz. Biz 1 yıllık süreç içinde binlerce insana ulaştık ve yüzlerce eylem yaptık. Vatan Partisi olarak ayrım yapmadan bütün partilerle görüştük. Vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik. Şırnak’ta yaşayan gençlerin yüzde 80’i işsiz. Üniversiteyi bitirmiş gençler boşta geziyorlar. Bu gençlerimize sahip çıkmak zorundayız. Devletimize ve iş insanlarımıza sesleniyorum. Artık gelin, geçlerimize sahip çıkalım. Daha önce bölgemize terör nedeniyle kimse yatırım yapmıyordu ama bugün Türkiye’nin 81 ili içerisinde Şırnak en sakin illerimizden birisidir.”

 

 

'YASAK KALKSIN'


Şırnak’ta madencilik, tarım ve hayvancılık yapıldığını belirten Kabul, hayvancılığa uygun kırsal alanların yeniden halka açılmasını ve hayvancılığın yeniden canlanmasını istedi. Kabul şöyle konuştu: “Bölgeye uygun yatırımların yapılması, fabrikaların açılması bölgeye huzur ve barışı getirir, işsizliği bitirir. Burada zor koşullarda görev yapan korucularımız da var. Gece gündüz demeden askerimizle birlikte terörle mücadele ediyorlar. Komutanlarımızla aynı mevzide görev yapan korucularımız bu mücadelede asgari ücret alıyorlar. Talebimiz bu miktarın en az 7 bin lira olmasıdır.”

 

Şırnak Öncü Gençlik İl Başkanı Güneş İşlek de kongrede söz alarak, “Öncü Gençlik olarak bir görev kabul ediyoruz. Bu topraklarda emperyalistleri ve onun maşalarını yaşatmayacağız. Bu uğurda her fedakârlığa hazırız” dedi. 

 
 

'KENDİMİZE YAKIN GÖRDÜK'


Vatan Partisi’ne Anadolu Birliği Partisi’nden katılan Mehdi Ürek, yapılan konuşmaların ve verilen sözlerin yerine getirilmediğini bu yüzden de partisinden istifa ettiğini belirterek, “Biz hep geleceğimiz için bu partilere dahil oluyoruz. Kendimize bir yol çizmek için, beraber olduğumuz arkadaşlarımızla güzel yerlere gitmek için Vatan Partisi dedik.” diye konuştu.   İyi Parti Uludere Eski İlçe Başkanı Nizamettin Encü de İyi Parti’de 4 yıl ilçe başkanlığı yaptığını ifade ederek şöyle konuştu: “Şu an 150 arkadaşımla birlikte Vatan Partisi ailesine katıldık. Vatan Partisi’ni kendimize çok yakın gördüğümüz için ve il başkanımızdan çok memnun olduğumuz için buradayız. Fedakâr ve düzgün bir insan. Buradaki çalışmalarını da gördük, kendimize yakın gördük Vatan Partisi’ni. O yüzden de Vatan Partisi ailesine katıldık.”

 

 

'MEMLEKETİMİZDE ÇALIŞMAK İSTİYORUZ'


Vatan Partisi ailesine katılmaktan çok memnun olduğunu belirten Ahmet Bayram Altürk de “Devletimizden iş imkânı istiyoruz. Gençlerimiz işsiz. Gurbette çalışıyoruz. 12 yıldır fırınlarda çalışıyorum; İstanbul’da, Diyarbakır’da. İş imkânı olmadığı için gurbetteyiz, memleketimize tutunamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Genel Başkan Yardımcımız Arif Doğan ve İl Başkanı İsmail Kabul yeni üyelerle birlikte.
Genel Başkan Yardımcımız Arif Doğan ve İl Başkanı İsmail Kabul yeni üyelerle birlikte.

KÖYLÜ KÖYÜNE DÖNECEK


Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan, Şırnak İl Kurultayı'ndaki konuşmasına, teröre büyük darbe vuran Diyarbakır Annelerini selamlayarak başladı.

 

Bölgede bulunan Cudi, Gabar gibi dağların önceden roketlerle, silahlarla bugün ise raketlerle, spor tesisleri ve spor müsabakalarıyla anıldığını belirterek, “Bundan daha iyi bir gün olabilir mi?” dedi. Muhtarlarla yaptığı görüşmeleri anlatan Doğan, yaşanan sorunları şöyle özetledi: “40 yıldır köylerini terk etmiş vatandaşlarımız köylerine geri dönmek istiyor. Bunlara kolaylık tanıyacağız. Köyüne dönmek isteyenlere Vatan Partisi olarak çağrımız şudur. Gelin Vatan Partisi örgütlerine. Oralarda ne gerekiyorsa yapacağız. Yol, su, elektrik... Geri dönüşü sağlayacak imkânları, Vatan Partisi var gücüyle sağlayacaktır ve yapacaktır, bundan emin olun. Burası çözüm yeridir. Bu işin çözümünü hep beraber yaratacağız.”

 
 

MİLLET OLARAK BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ


Köye dönüşle beraber üretim sorunlarının da çözülmesi gerektiğini ifade eden Doğan, “Dağlarımız temizlendi ama bu dağlarımızda yayılacak hayvanlarımız elimizde, avucumuzda yok. Hayvancılık, Türkiye’de bitme noktasına gelmiş. İnsanların ekmeğini çıkaracağı, iş ve aş yaratacağı olanakları yaratmak lazım. İstihdam yaratacak fabrikaların mutlaka buraya yığılması lazım. Bu artık devletin, valinin, bir kurumun işi değildir. Topyekûn millet olarak el atacağız ve bu işi beraber çözeceğiz. Vatan Partisi olarak da bu işe öncülük ediyoruz. Önümüzdeki dönem Doğu ve Güneydoğu’nun örgütlenmesinde ve partimizin çığ gibi büyümesinde en büyük etken budur. ‘Bu işi siz çözersiniz’ diyorlar, çözeceğiz de. Söz veriyoruz. Doğu ve Güneydoğu’nun sorunlarını çözmeye talibiz ve çözeceğiz.”

 

 

ESAD’LA EL SIKIŞACAĞIZ


Suriye, Irak ve İran sınırında tırların kapının önünde yattığına dikkat çeken Doğan, şöyle devam etti: “10 km ileride mazot 1-1,5 lira, çiftçimiz ve köylümüz burada 25 liraya mazot alıyor. Komşularımızla iyi ilişkileri de Vatan Partisi çözecek. İran, Irak ve Suriye ile Türkiye’nin alıp veremeyeceği hiçbir şey yoktur. İlişkilerimizi yeniden kuracağız ve mazotu 2 liraya temin edip çiftçimizin hizmetine sunacağız. Suriye Devlet Başkanı Sayın Beşar Esad’la el sıkışacağız, bu işi çözeceğiz. Bu iş mültecilere karşı düşmanlık yaparak çözülmez. Düşman, kapımızın dibinde bizi birbirimize düşüren Amerika. O da buralarda kaybetti, pılını pırtısını topladı gitti. Şimdi kim kaldı? Biz ve komşularımız kaldı. Ne kaldı? Çözüm.”