Sıhhiye esnafı büyük kurultayda

Sıhhiye esnafı, pazarlarının yıkılmasına karşı birlikte mücadele ettikleri Vatan Partisi'nin kurultayına katılacaklarını açıkladı

Tarih:

Sıhhiye Pazarı esnafı 26 Kasım’da Vatan Partisi 11. Olağan Genel Kurultayı’nda (Soner Polat Kurultayı) olacak. Pazarcılar, ekmek teknelerinin yıkımını durdurma mücadelesini birlikte verdiği Vatan Partisi’nin kurultayı için “Vefa borcumuz var, mutlaka geleceğiz. Salonu dolduracağız.” dediler.

 

Vatan Partisi 11. Olağan Soner Polat Kurultayı’na sayılı günler kaldı. 26 Kasım 2022 Cuma günü Ankara Spor Salonu’nda (eski adı Arena) başlayacak kurultaya ev sahipliği yapacak olan başkentte hazırlıklar hızlandı. Ankara’nın 12 ilçesinde eş zamanlı, kalan bölgelerde de dönüşümlü olarak yürütülen çalışmalarda masalar açılıyor, mahalleler geziliyor, evler ziyaret ediliyor. Merkezi geçiş güzergâhlarında her gün yaygın duyurular yapılıyor, gece ekipleriyle şehrin ana yollarına pankartlar asılıyor. Çankaya, Yenimahalle, Mamak, Keçiören, Etimesgut, Altındağ ve Sincan’da 24 saat esasıyla davranılıyor. Çankaya’daki çalışmalar kapsamında İlçe Başkanı Emre Can, Vatan Partisi’nin desteğiyle tezgâhlarının yıkılmasını durduran Sıhhiye Pazarı esnafını ziyaret etti. Can’ın kurultay davetine pazarcılar “Esnaf olarak geleceğiz, dolduracağız.” yanıtını verdi.

‘KALABALIK GELECEĞİZ’


Çankaya İlçe Başkanı Emre Can, pazar alanındaki tüm tezgâhları tek tek dolaştı. Tüm esnafın elini sıkan Can, herkese bizzat davetiye verdi, Vatan Partisi’nin iktidar formülünü birlikte oluşturma çağrısı yaptı. Can’ın ziyaretine sevinen esnaf hem kurultay daveti hem de pazarın kapatılmaması için verilen mücadeledeki desteği için Vatan Partisi’ne teşekkür etti. Esnaf içinde oyunu Vatan Partisi’ne vereceğini söyleyenler oldu.

 

Pazarcılar, “Esnaf olarak geleceğiz, dolduracağız.”, “Artık yeni, genç, dinamik bir yönetimin başa gelmesi lazım.”, “Vefa borcumuz var, mutlaka geleceğiz.”, “Kalabalık geleceğiz.” ifadelerini kullandı. Esnaftan Dönüş Gürbüz şunları söyledi: “Ekmek teknemizi korumak için verdiğimiz mücadelede yanımızda bir tek Vatan Partisi vardı. Sağ olsunlar sesimizi duyurmamıza yardımcı oldular, bu pazarın yıkılmasını birlikte engelledik. Biz de şimdi Vatan Partisi kurultayının başarılı olması için davetlerine icabet edeceğiz. Temsilen bir grupla orada olacağız.”

Çankaya İlçe Başkanı Emre Can, esnafla buluştu.
Çankaya İlçe Başkanı Emre Can, esnafla buluştu.

NE OLMUŞTU?


Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Çankaya Belediyesi, 1960’lı yıllardan beri hizmet veren ve başkentin en merkezi halk pazarı olan, 500’ün üzerinde esnafın ekmek kapısı, 500 binin üzerinde vatandaşın uygun alışveriş merkezi Sıhhiye Yenişehir Pazarı’nı sağlıkçı anıtı dikme gerekçesiyle kapatma girişiminde bulunmuştu. Resmi bir karar olmadan pazar alanının elektriğini kesmiş, boşaltmaya kalkmıştı. Esnaf, kent sakinleri ile Vatan Partisi’nin de omuz vermesiyle direnmiş, ekmek teknesini yıktırmamıştı. CHP’li belediyeler kararından vazgeçmek zorunda kalmıştı.