Seyit Tümtürk yine hüsrana uğradı

Seyit Tümtürk, yaptığı ihbar üzerine başlatılan soruşturma neticesinde verilen kararla bir kez daha hüsrana uğradı

Tarih:

Sözde Doğu Türkistan ayrılıkçılarının Türkiye’deki elebaşı Seyit Tümtürk, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve Suçu ve Suçluyu Övme suçlarını işlediği’ iddiasıyla yaptığı ihbar üzerine başlatılan soruşturma neticesinde verilen kararla bir kez daha hüsrana uğradı.
 

Daha önce İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Dr. Doğu Perinçek’e karşı işlediği hakaret suçundan cezalandırılmış olan Seyit Tümtürk, Doğu Perinçek’in 17/09/2021 tarihinde Haber Global TV’de konuk olduğu “Jülide Ateş ile 40” programında, "Toplama kampları eğitim kamplarıdır.", "Soykırım falan yalan, bunlar gerçekle hiçbir ilgisi olmayan şeyler" şeklinde söylemlerde bulunduğunu ve Uygurları terörist ilan ettiğini iddia ederek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbarda bulunmuştu.

 

Tümtürk’ün ihbarı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in katıldığı “Jülide Ateş ile 40” isimli programın video çözümlemesi yapıldı.

 

Şikayete konu olan programın çözümlemesinde; “Toplama kamplarına gelince bunlar eğitim kampları, bunlar Köy Enstitüleri gibi kamplar. Nasıl Köy Enstitülerinde Atatürk Cumhuriyeti toplamış ve onları eğitmiş Çin'deki toplama kamplarına gittiğinizde de o Amerikan propagandaların da anlatıldığı gibi zulüm soykırım falan bunlar gerçekle hiçbir ilgisi olmayan laflar. Çin'de bir çocuk kontrolü oldu, doğum kontrolü oldu ama Uygur bölgesi o kontrolün dışında tutuldu. Bakın Rabia Hanım kaç çocuğu var biliyor musunuz: 17.  Uygur bölgesi lideri olan Rabia Hanım'ın 17 çocuğu var. Bize çocuk yaptırmıyorlar, bize çocuk doğurtmuyorlar diyen Rabia Hanım'ın tam 17 tane çocuğu var. Uygur bölgesine gittiğin zamanda insanların orada ve bu konularda son derece özgür olduğunu görürsünüz. Ben 4 kere hayatımda Uygur bölgesine gittim, köylerine gittim oradaki refahı gördüm, gözlerimle oradaki eğitim gördüm, orada insanların kültür hayatındaki büyük atılımlarını gördüm. Oradan Divan-ı Lügati Türk'ü satın alıp geldim. Kaşgarlı Mahmut ve bütün Türk değerleri ve Kırgız kanallarının nasıl o kültürlerinin savunulduğunu geliştirildiğini gördüm. Bunların hepsi uydurma” şeklinde söylemlere bulunduğunun tespit edilmiştir.

 

Adli bilirkişi tarafından yapılan program çözümlemesinde Doğu Perinçek’in sözlerinin herhangi bir suç unsuru içermediğini tespit eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek hakkında takipsizlik kararı verdi.